Vlaganje

Jeseni otvoritev nove vožnje Disney World je odlična za tekmovalce v tematskem parku

Comcast (NASDAQ:CMCSA)in SeaWorld Entertainment ( NYSE:SEAS )lahko izdihne. Walt Disney 's(NYSE: DIS)napoved v začetku tega tedna, da je Remyjeva Ratatuoille Adventure -- nova družinam prijazna vožnja brez proge na temo priljubljenega Pixarjevega filma Ratatouille -- se ne bo odprl v Epcotu na Floridi do 1. okt je glasba za ušesa konkurenčnih operaterjev tematskih parkov.

Jesensko slavnostno odprtje je za Disney smiselno, saj se takrat začne 18-mesečno praznovanje letovišča Disney World, ki bo dopolnil 50 let, bo pa to tudi razlog več, da obiskovalci odlašajo s potovanjem v letovišče Florida. Druga zgodba bo na Comcastovih otokih Adventure, SeaWorld Orlando in Busch Gardens v lasti SeaWorld. Vse tri znamenitosti osrednje Floride načrtujejo, da bodo to poletje ali morda celo prej kot takrat predstavile velike nove zanimivosti na toboganih. Bolje, da čim bolje izkoristijo naslednje mesece. Disney World hype stroj bo precej glasen od konca leta 2021 do začetka leta 2023.

Vir slike: Comcast.

Poletje vznemirjenja

Velocicoaster, Ice Breaker in Iron Gwazi morda zdaj niso domača imena zunaj krogov navdušencev na podmornicah, vendar bodo nove zvezde nepredvidljive poletne sezone. Glede na to, kako hitro poteka postopek cepljenja in kako poteka štetje primerov COVID-19, bi lahko bili priča zelo drugačni poletni sezoni potovanj kot lani, ko so se vsi pripravljali na izkušnjo kliničnega tematskega parka.

Ker večina zabaviščnih parkov na Floridi omejuje dnevno udeležbo na 35 % svoje zmogljivosti, lahko stvari postanejo res zanimive, če bo turistični trg to poletje zaživel in se bodo omejitve začele popuščati. Disneyjeva igra na srečo – ki bo odprla novo vožnjo, da bi označila mejnik, namesto da bi služila poletnemu potovalnemu trgu – bi se lahko obrnila, če bi se obiskovalci poleti zgrnili na Florido s svojim zadržanim povpraševanjem, stimulativnimi pregledi in pandemskimi prihranki. The recesija lahko prestreli, medtem ko Disney World še vedno poskuša postaviti 50 svečk na rojstnodnevno torto.Disney se bo še vedno lepo izkazal v scenariju, kjer Florida prvič po letu 2019 postane žarišče poletnih potovanj, vendar bosta v resnici Comcast in SeaWorld Entertainment tista, ki bosta opazila dramatične izboljšave v svojih klikih. Po pravici povedano je Remyjeva pustolovščina Ratatouille morda na voljo obiskovalcem tematskega parka pred oktobrom. Nove atrakcije pogosto prehajajo skozi obdobja 'soft open', preden povabijo medije in obiskovalce na slavnostno odprtje. Vendar pa boste zunaj domačinov verjetno videli veliko družin, ki si želijo poletno potovanje v Disney World do neke točke 18-mesečnega praznovanja, namesto da bi šli zdaj in zamudili vse, kar prihaja med 50. obletnico. najbolj obiskanega letovišča zabaviščnega parka na svetu.

Disneyland v Kaliforniji - zdaj naj bi se odprl konec aprila, vendar s samo 15-odstotno zmogljivostjo - bi lahko pridobil večjo privlačnost kot Disney World samo zaradi novosti, da se bo končno ponovno odprl po 13. mesec zaprtje. Disney World je moral lani trpeti le štiri mesece zastoja.

To je priložnost, po kateri morata Comcast in SeaWorld izstopati to poletje, in potem ko sta obe delnici ta teden dosegli nove najvišje vrednosti, pričakovanja že postajajo velika. Podstavki prihajajo na osrednjo Florido in imajo večmesečno prednost pri veliki miški, ki letos lovi konkurenco namesto obratno.

^