Vlaganje

Disney World ima še 18 mesecev, da vam vzame denar

Walt disney 's(NYSE: DIS)ogromno letovišče v tematskem parku na Floridi dopolnil 50 let čez vikend. Če ste zamudili praznovanje, ne skrbite. Disney World bo koristil s potrpežljivostjo, saj bo praznovanje zlate obletnice raztegnilo vsaj do konca marca 2023.

18-mesečno praznovanje je po načrtu dolgotrajno. To bo Disney Worldu omogočilo, da razširi odpiranje novih voženj in zanimivosti. Pomagalo bo tudi House of Mouse odpraviti morebitne prelomnice iz novih izkušenj. Disney World vas bo čakal in od drugih bo zaslužil veliko denarja, dokler se ne boste prišli poklonit.

Vir slike: Disney.

ali moram plačati davke na svoj varčevalni račun

Vse poteka po načrtih

Ena bolj nepopolnih opažanj Disney World med otvoritvenim vikendom praznovanja je, da so bile čakalne dobe za vožnjo presenetljivo razumne. Le redkokdaj je bila čakalna vrsta tudi za najbolj priljubljene znamenitosti daljša od ene ure.

Kratke čakalne dobe so za goste odlične, v tem primeru pa je razlog odličen tudi za Disney in njegove delničarje. Kljub temu, da so se ljudje čez vikend zgrinjali v Disney World – zlasti v parkih Magic Kingdom in Epcot – so bile najdaljše vrste najdene v trgovinah s spominki in na stojnicah s hrano, ki prodajajo unikatne predmete, ki so na temo zlate obletnice letovišča. Skratka, ljudje so se zvrstili v vrste, ki se končajo z blagajnami.Seveda bo med tem praznovanjem prišlo do točke, ko bi kratke čakalne dobe lahko škodile Disneyjevemu rezultatu. Ko se začetna borba za spominsko blago in obroke izčrpa, so naslednji veliki vzvodi, ki jih lahko povleče Disney, Genie+ in Lightning Lane+ Lastnosti. Po zgledu upravljavcev manjših tematskih parkov bo Disney v bližnji prihodnosti začel zaračunavati dostop do hitrih čakalnih vrst.

kdaj se bo kriptovaluto vrnilo nazaj

To, da gostje plačajo 15 $ na dan za dostop do Genie+ – kjer lahko gostje rezervirajo povratna okna za hitrejše linije FastPass, ki so preimenovane v čakalne vrste Lightning Lane – je za Disney sprememba igre. To bo izenačilo pogoje za dnevne goste, ki že plačajo severno od 100 USD za en dan v parku, v primerjavi z imetniki letne vozovnice, ki plačujejo manj kot 4 USD na dan za celoletni dostop. Genie+ bo poskrbel tudi za daljše bivanje gostov v parku in molzli čim več iz naložbe 15 USD na osebo.

Lightning Lane+ bo še bolj zanimiv. Disney zadržuje dostop Genie+ do nekaterih svojih bolj priljubljenih voženj. Gostje bodo morali plačati enkratno premijo - verjetno nekje med 10 in 30 $ -, da bodo doživeli pospešeno čakalno vrsto te atrakcije. Lightning Lane+ ne bo prepričljiva vrednost, če je linija pripravljenosti kratka.Tu je še vedno občutljivo ravnovesje za vrhunske delnice potovanj in turizma. Ali lahko privabi goste, ki so pripravljeni plačati več za vrhunske funkcije, ki izboljšajo dan v parku, ne da bi odtujile tiste, ki bodo kipeli iz pripravljenosti?

najboljši indeksni sklad za vlaganje

To je vprašanje, na katerega bo moral Disney odgovoriti, in če mu na začetku ne bo prav, bo imel na srečo 18 mesecev v tem dolgotrajnem praznovanju, da ga ugotovi.^