Vlaganje

Filmi Disney in televizorji Amazon

Disney (NYSE: DIS)napoveduje, da bo preostanek njegovega seznama leta 2021 prišel v kinodvorane, preden se bo odpravil na Disney+. Amazon (NASDAQ:AMZN)pripravlja novo linijo televizorjev in morda podpiše ekskluzivne pravice do paketa nedeljskih vstopnic NFL. V tej epizodi od Market Foolery , posneto 13. sept , analitik Motley Fool Jason Moser analizira te zgodbe in ponuja predogled Apple 's(NASDAQ: AAPL)dogodek.

Če želite ujeti celotne epizode vseh brezplačnih podcastov The Motley Fool, si oglejte naš center za podcaste. Če želite začeti vlagati, si oglejte naš vodnik za hitri začetek vlaganja v delnice. Celoten prepis sledi videoposnetku.

Ta videoposnetek je bil posnet 13. septembra 2021.

Chris Hill: Ponedeljek je, 13. september. Dobrodošli v Market Foolery , jaz sem Chris Hill. Danes z mano, Jason Moser. Lepo te je videti.

Jason Moser: Lepo te je videti. Kako smo tako hitro prišli do sredine septembra?hrib: Potovanje skozi čas?

Moser: Mislim, tako se počuti. Letošnje leto je kar naenkrat, tukaj smo v zadnji polovici.

hrib: Preden se zaveš, bo spet sezona zaslužka. Danes pa ne. Danes imamo za razpravo več nogometnih poslov, skupaj s predogledom Applovega dogodka v torek. Toda danes bomo začeli v Hollywoodu. Disney je napovedal, da bo preostale svoje filme letos najprej izdal izključno v kinematografih in jih ne bo predvajal na Disney+ vsaj 30 dni. To pride v napoto Shang-Chi in Legenda desetih prstanov postal najdonosnejši film vseh časov med vikendom za praznik dela, in o tem smo se pogovarjali že nekaj časa.Že nekaj časa pravim, da mislim, da tega še nihče ni dobro ugotovil. Ko rečem kdorkoli, vključim Paramount in Comcast . Čutim, da se Disney približuje tej potezi, zdi se mi, da se Disney osredotoča na to, kaj bo njihova politika, ker so postavili ta rekord, medtem ko pandemija še traja, in morda je bilo to poleg vsega dovolj dokazov sicer se je to zgodilo v zadnjem letu in pol, da bi rekli: V redu, tega še ne bomo vklesali v kamen, toda v bližnji prihodnosti bo to naša politika glede filmov.

Moser: ja. Mislim, da tukaj začenjamo videti vsaj nekaj pisave na steni, in s tem mislim, da vidimo znake, in to temelji na tistih filmih, ki ste jih citirali Free Guy in Shang-Chi in še kaj, začenjamo videti znake, da je veliko ljudi, ki so več kot pripravljeni, da bi zares začeli napredovati, in veliko jih je to že začelo. Če ste bili v zadnjih nekaj tednih pozorni samo na študentski nogomet in NFL, vidimo, da so nogometni stadioni nabito polni; vidimo koncerte. Vidimo ljudi, ki so navdušeni, da pridejo ven in delajo stvari. Mislim, da to ni njihova odločitev zlahka. Mislim, da ga naredijo ob pogledu na pokrajino in rečejo, veste kaj, začenja videti, kot da so ljudje malo bolj pripravljeni iti tja in delati stvari. Cepljen proti necepljenim, morda, sem prepričan, da igra v to.

Mislim, da je, ko govorite o pandemiji, težko združiti celotno državo v eno skupino. Podobno kot pri nepremičninah mislim, da smo trenutno na točki, ko se COVID na koncu nanaša na lokacijo. Nekateri kraji so veliko boljši od drugih. Mislim, da je to pametna poteza. Ko pomislite na posel kinodvoran, je očitno, da je bil v zadnjih nekaj letih oslabljen. Toda Disney ima veliko izbire. Kinodvorane ne. Disney se je lahko odločil za vrnitev teh izdaj v pretakanje in vsaj do neke mere monetiziral in dal to vsebino tam. Kinodvorane si ne delijo istega razkošja. Disney je partner v tej vrednostni verigi in prepričan sem, da razumejo in vneto upoštevajo dejstvo, da njihov uspeh zagotovo vpliva na uspeh drugih partnerjev v tej vrednostni verigi. Ne vem, da je kdo od nas kdaj zares trdil, da bo izkušnja v kinu izginila. Morda je to tržna priložnost, ki se krči, vendar je še vedno precej velika tržna priložnost v kontekstu zabavne industrije.

Zame je to zelo smiselno. Ni nekaj, kot si rekel, ni vklesano v kamen. Situacija je zelo spremenljiva, vendar vidijo znake, zaradi katerih menim, da verjamejo, da je to smiselna odločitev, ki jo je treba sprejeti zdaj. Če se morajo znova zasukati, imajo očitno zmožnosti za to. Ampak na splošno sem zelo vesel, da to vidim. Morda bi šel v kino nekajkrat na leto. Ko pa grem, uživam v tem, zato se veselim, da se bom to jesen lahko vrnila in si ogledala film. Disney je znan po tem, da daje nekaj zelo dobrih vsebin. Mislim, da bi morali to jesen imeti nekaj izbire.

hrib: Od zdaj do konca leta imajo na sporedu nekaj filmov z velikimi imeni. Imajo še en Marvelov film Večni . Imajo remake West Side Zgodba . Omenili ste kinodvorane; to so delnice, ki se gibljejo ob tej novici. AMC do 5 % Cinemark povečali za 8-9%. Upati morajo, da bodo drugi večji studii objavili podobne objave. Delnice Disneyja so se nekoliko podražile na dan, ko je trg nekoliko upadel. Kot delničar Disneyja si oglejte blagajne. Nič ni tako kot računi blagajne. [smeh] Super je pridobiti več naročnikov na Disney+. Toda obstaja razlog, da je celotna industrija, njena ekonomika, ves ta čas temeljila na prihodkih od blagajne.

Moser: Seveda. Ja, absolutno. Postalo je zelo jasno, da ko ponujajo priložnost za predvajanje filmov v kinematografih, pa tudi prek platforme Disney+ za hkratno pretakanje, to ni dodatek. Vzame se iz enega vedra in da v drugo. To vodi v kanibalizacijo prodaje vstopnic za gledališče in na koncu to v resnici ni cilj. Mislim, da imaš prav. Mislim, da ko vidimo več studiev, več ponudnikov začne potapljati prst v vodo, se začne vračati v gledališko izkušnjo, mislim, da začneš videti, da vse več začne tudi ta skok.

Mislim, da je v primeru Disneyja in nekaterih drugih izbranih stvari, ki si jih je treba pri podjetju, kot je Disney, zapomniti, da imajo izbire. Zdaj vedo, da če se kaj zgodi, se lahko takoj obrnejo. Imajo sposobnost za to. Zdaj očitno kinodvorane ne. Glede na ta trg so v precej drugačni situaciji. To je druga razprava za kdaj drugič. Ko pa gre za Disney, ko gre za Warner Brothers, ko govorimo o teh ponudnikih vsebine, vedno bolj ugotavljajo, da so med digitalnimi kanali in gledališkimi kanali začeli ta proces nekako zniževati. Imajo možnosti.

Mislim, da je to na koncu tisto, kar v resnici želite narediti, ker ne pomeni, da smo še iz gozda. Morda smo; morda ne bomo. Čas bo povedal. Vendar je zelo jasno, da ljudje začenjajo biti nekoliko jezni. Želijo se vrniti ven in narediti stvari. Sposobnost sprejemanja teh odločitev in zavedanja, da imate to kartico v zadnjem žepu, kjer se lahko zanesete na digitalno distribucijo, če jo potrebujete, je to, prepričan sem, zelo cenjen luksuz za podjetja kot Disney zagotovo.

hrib: Že maja se je Amazon strinjal, da bo plačal milijardo dolarjev na leto, da bi postal ekskluzivni dom nogometnih iger v četrtek zvečer. Danes dobivamo poročila, da Amazon želi kupiti pravice za paket nedeljskih vstopnic NFL, ki je na DirecTV že skoraj 30 let. Če bi se to zgodilo, bi se začelo jeseni 2023, po poročanju pa bo Amazon za pravice do paketa Sunday Ticket plačal nekje od dveh do dveh milijard in pol dolarjev na leto. Če to storijo, je eno mesto, kjer lahko ljudje gledajo NFL, očitno na novih televizorjih z blagovno znamko Amazon, ki prihajajo naslednji mesec. [smeh]

Čez sekundo bomo prišli do televizije. Toda kaj menite o tej zgodbi? Ne bi se smel čuditi, sem pa malo presenečen samo zato, ker je bil Amazon precej metodičen pri vstopu na različne trge. Kar smo videli že spomladi, ko so pridobili ekskluzivne pravice za Thursday Night Football, so že imeli neekskluzivne pravice. Zdaj dobivajo -- malo sem presenečen, da so zdaj vsaj favoriti za stave, da pridobijo pravice za to.

Moser: No, izkazalo se je, da imata veliko vrednost in da imamo v bistvu dve glavni podjetji, na katera se je svet zanašal. Imate maloprodajo in oblak. To sta dva vidika Amazonovega poslovanja, ki jima bo na koncu zelo težko popolnoma prekiniti njihovo zamenjavo. Očitno je, da sta maloprodaja in oblak zelo konkurenčni panogi. Toda glede na položaj Amazona na obeh trgih, potrošniki po vsem svetu, ki se resnično zanašajo nanje, in na koncu, kaj to pomeni, da Amazonu daje ravno to priložnost, da prevzame večja tveganja, da preizkusi nove stvari. Še pomembneje je, da se lahko počutijo, kot da lahko propadejo, ne da bi resnično ogrozili posel, ker so tako dobri v tem, kar počnejo v zvezi s tema dvema temeljnima deloma poslovanja v maloprodaji in oblaku.

Amazon ima očitno velike želje po vstopu v zabavni posel in res biti glavno ime v zabavnem poslu. MGM očitno smo videli njihova prizadevanja, kar zadeva NFL. Mislim, da je, ko pogledaš na NFL, tudi v dneh, ko govorimo o pomislekih pri NFL glede poškodb in narave igre, preprosto prekleto odporna. To je liga, ki še naprej resnično deluje in navsezadnje finančno deluje zelo dobro.

Če se vrnemo v leto 2019 -- preskočimo leto 2020 za minuto, ker je bila očitno to nekoliko drugačna žival, saj je imel oglaševalski trg v letu 2020 svoje izzive. Če pa pogledate 2019 redne sezone za Televizijske mreže NFL, NFL so prinesle skoraj 5 milijard dolarjev prihodkov od oglaševanja. To je bilo 14 % več kot pred letom dni v primerjavi z letom prej.

V resnici se spušča le v ekonomijo. Ali bi Amazon lahko poskrbel, da bodo te številke delovale? Liga za ta paket išče 2,5 milijarde dolarjev letno. Videli ste lahko številne različne načine, kako bi Amazon lahko delal, da bi to zaslužil. Prav tako ne bodo vse neposredne oblike monetizacije. Očitno lahko prodajajo reklame za igre. Potem pa morate najti način, kako kvantificirati dodatne člane Prime, ki bi lahko prinesel dodatno prodajo na drobno, ki bi jo lahko spodbudil zaradi ciljanega oglaševanja, ki ga lahko uporabijo.

Mislim, če upoštevamo vse stvari, mi je neverjetno, ko pomislite na ekonomijo, ki je tukaj v igri. Potem pogledaš, kaj DirecTV počne s to nedeljsko vstopnico, mislim, da je približno 27 let. To je samo nenehna zguba denarja za DirecTV. Rad bi imel nedeljsko vstopnico za NFL, vendar nikoli ne bom dobil DirecTV. Zdaj je nenadoma nedeljska vstopnica postala potencialna realnost za nekoga, kot sem jaz, ker smo član Prime. Imam kocko Amazon Fire in mislim, da smo obtičali v tem Amazonovem ekosistemu do konca mojih dni na tej Zemlji.

Zame ni presenetljivo, ko vidim, da želijo to poskusiti, zlasti v kontekstu nečesa, kar je bilo za DirecTV skozi leta tako zguba denarja. Amazon si lahko privošči te poražence denarja. DirecTV, ni nujno, da imajo enako razkošje.

hrib: Kaj menite o televiziji? Ker sem zmajal z glavo, ko sem videl poročila, da prihajajo s televizijo. Ne da bi mislil, da bo propadel. Ne, da sem mislil, da bo to kot njihov telefon, ki so ga poskusili pred leti. Toda zdaj bolj razumem to potezo, ko preberem članek o tem, kako je del utemeljitve za Amazon s televizijo - in to niso poceni naprave. To so televizorji, ki bodo stali od 370 do 1100 dolarjev. Toda del utemeljitve za Amazon je zelo smiseln. V bistvu želijo, da bi bil to čim bolj nemoten postopek za ljudi, ki uporabljajo Fire Stick, že imajo Alexa v svojem domu in obstajajo te točke trenja. To je isti etos, zaradi katerega se je v prejšnjih dneh Amazona Bezos popolnoma osredotočil na spletno mesto Amazon.com in zmanjšal te točke trenja.

Če je to razlog, potem je to dober razlog. Kako mislite, da bodo merili uspeh na tem?

Moser: Mislim, da ne gledajo tega televizorja in mislijo, da je to nekaj, kar lahko na primer samo po sebi pripelje do konca. Mislim, da je absolutno vredno vzeti na srečo. Navsezadnje, najenostavneje rečeno, gredo samo bolj navpično. Govorimo o podjetjih, ki so vertikalno integrirana, kar v bistvu pomeni, da nadzorujejo to dobavno verigo. Imajo večji nadzor nad proizvodnjo. Imajo nadzor nad svojim IP-jem. Malo bolj ščiti posel.

Konec koncev je to v bistvu podobno temu, da bo potrošnik, ki kupi televizijo Amazon, bolj zaklenjen v ta Amazonov ekosistem kot nekdo, ki morda uporablja samo Fire Stick ali Cube. In razlog, zakaj to pravim, je na primer, da imamo tukaj v naši hiši televizijo, imamo televizor LG na steni in uporabljamo Amazon Fire Cube. Zdaj me nič ne preprečuje, da bi jutri šel ven in kupil Leto napravo in samo preklopi na Roku. Tega ne počnem samo zato, ker že od nekdaj uporabljamo to Amazonovo kocko in morda smo samo stranke Amazona in deluje, in znamo ga uporabljati, in dobim vmesnik in vse to, ampak ne preprečuje, da bi se spremenil. Zdaj dobite televizijo Amazon, malo ste bolj zaprti in imajo malo več nadzora nad vami. O tem bi se morda lahko pogovarjali, o vlogih in prevzemih tega.

Vsekakor pa ni vse le sonce in lizike za potrošnika. Tam malo obupaš. Ampak če pogledaš podjetja kot Trgovska miza , na primer, govorite o tej priložnosti povezane televizije. The Trade Desk, še eno izjemno priporočilo v našem Foolish vesolju delnic, ki ga že nekaj časa vodim tudi jaz, in ki me zelo spodbuja zaradi te priložnosti na povezani televiziji. Poraba za povezane televizijske oglase naj bi letos presegla 13 milijard dolarjev. Je eden najhitreje rastočih segmentov digitalnega oglaševanja. Cilj, končno, to je napoved, je 25 milijard dolarjev do leta 2024.

Amazon si to ogleda in reče: 'V redu, no, kako si lahko lastimo malo več te priložnosti povezane televizije?' To je eden od načinov za to. Ne glede na to, ali jim deluje ali ne, mislim, da je na koncu res odvisno od tehnologije, ker tehnologija ni popolna. Povedal bom, da smo s to napravo Cube že imeli izkušnje, na primer, da se nekatere aplikacije ne odzivajo tako dobro na glasovni ukaz kot druge. Zdaj si predstavljam, da bo sčasoma bolje. Ampak mislim, da je to nekaj, za kar je razumno staviti, če upoštevate morebitne koristi. To ni nekaj, kar bo podjetju prineslo ogromno dobičkonosnosti. Teoretično bi lahko bil še en vodja izgube.

Mislim pa, da je Amazon le kralj vodje izgube. Do te točke so se tako dobro odrezali pri gradnji tega posla na konceptu vodilnega pri izgubi, da je težko trditi, da bi to bila poteza, ki je ne bi bilo vredno poskusiti, ker ste že prej omenili telefon. Telefon se mi zdi takoj pokvarjen, še preden se je sploh začel. To je zato, ker vstopajo na ta trg, kjer že obstajata dva primarna ekosistema v Androidu in iOS. Ljudje res uporabljajo telefone Android ali Apple telefone in to je na tej točki zelo težko motiti. Tukaj ni razloga, da bi nekdo preklopil na telefon Amazon.

TV ni ista stvar. To je malo drugačna naprava. Zame je vsekakor smiselno poskusiti, saj bi lahko sčasoma prineslo nekaj zelo koristnih rezultatov, zlasti če upoštevate porabo za oglaševanje povezane televizije. Če se bo tudi oddaljila od svoje napovedi, bo to nekaj, kar bi lahko sčasoma imelo smisel.

hrib: Na hitro bom dodal za vse, ki iščejo več o nogometnem poslu. V zadnji epizodi od Motley Fool Money , sem se pogovarjal z Andrewom Brandtom, nekdanjim izvršnim direktorjem NFL. Je s pravne fakultete v Villanovi in ​​vodi, mislim, da je to Moorad Center in gosti podcast o športnem poslovanju in prav veliko odličnih stvari kot vedno od Andrewa Brandta. Preverite to, ko boste imeli priložnost.

Res hitro, preden zaključimo, v torek, ob 10.00 po pacifiškem času, bo Apple imel svoj dogodek. Gledal sem Joanno Stern The Wall Street Journal to jutro. Poudarila je lani z iPhonom 12, ki je bil letos velik cikel osveževanja. Pričakuje, da bo to postopoma, ko je to v redu, ker večina ljudi svojega iPhonea ne osvežuje vsako leto. Za veliko ljudi je v tri-, štiriletnem ciklu. Toda ali boste pri Appleovem dogodku v torek še posebej pozorni na kaj?

Moser: Na žalost, Chris, res ne. Zanima me vaše stališče tukaj, ker sem morda malo oster. Toda vedno, ko slišim za ta Apple dogodek iz leta v leto v zadnjih nekaj letih, si ne morem pomagati, prva podoba, ki mi pride na misel, je Arthur Fonzarelli v zraku s tistimi vodnimi smučmi, ki skačejo tega neumnega morskega psa. Zdi se, kot da ta dogodek preskoči morskega psa, Chris, kajne?

hrib: Doseže tja. Mislim, da je pandemija zagotovo spodbudila toliko ljudi in toliko podjetij, da ponovno razmislijo o naravi dela in dogodkov in podobnih stvari. Mislim, da se je navdušenje z Applovim dogodkom zagotovo zmanjšalo. Glede na to menim, da je to, kar to pomeni za podjetje te velikosti, deloma še vedno pomembno, ker nikoli ne morejo popustiti. Apple je tako dominanten in del tega, kar pomeni, je, da ne morejo popustiti. Čeprav izkušeni pametni opazovalci te industrije, kot je Joanna Stern in drugi, čeprav ne pričakujejo veliko čisto novih zvončkov in piščal, to ne pomeni, da se lahko sprehodijo skozi to. Na mizo morajo priti z dovolj novimi funkcijami, zaradi katerih ljudje rečejo: OK, pričakovali smo postopne nadgradnje; to smo dobili. Označijo polje in vsi lahko gremo naprej.

Moser: Ja, mislim, da je to to. Mislim, da se večina od nas zdaj poda v te dogodke z idejo, da bo to res nekaj postopnih izboljšav. Kamera bo malo boljša. Naprava bo nekoliko hitrejša, in to je vse v redu. Zame, ja, dogodek je izgubil svojo privlačnost. Izgubil je svoj wow faktor. Ampak to je trženje, čisto in preprosto. razumem. Ne pravim, da je to nekaj, kar morajo ustaviti. Počutim se, kot da bi morda lahko postali ustvarjalni in morda pristopili z drugega zornega kota, ne vem.

Ampak mislim, da na splošno ni ničesar, česar bi se resnično veselil. Mislim, da bodo uvedli nekaj postopnih izboljšav za izdelke, ki so najpomembnejši – telefon, iPad, AirPods, ura. Verjetno se pripravljajo na precej dobre praznične dni. Morda boste dobili nekaj dobrih idej za počitnice.

Mislim, da je za Apple to res vse, kar je. Čakamo na naslednji izdelek v steklenici. Čakamo na tisti naslednji trenutek za iPhone, ko si mislite, o moji besedi, da bodo tam pripeljali avto ali pripravili nekaj fenomenalnega.

Iskreno povedano, to morda ni seksi, ampak le ogromen korak naprej v tehnologiji baterij, mislim, da bi bilo fenomenalno, ker mislim, da je to skrb vseh. Še posebej, če pogledate nekaj, kot je ura. Ure so se zelo dobro obnesle, toda ko začnete dodajati več funkcionalnosti tej uri, zdaj govorite o nečem, kar mora biti vklopljeno ves čas, 24 ur na dan, 7 dni v tednu, in to je trenutno navidezno nemogoče.

Počutim se, kot da sem vedno navdušen nad baterijsko tehnologijo, samo zato, ker mislim, da si vsi želimo malo več energije. Toda na splošno mislim, da iščemo enake stare postopne izboljšave. Rekli bodo, da je kamera malo boljša in z njo lahko narediš to ali ono. Na večino od nas ne bo zares vplivalo. Toda to bo še ena dobra priložnost zanje, da pridejo ven, predstavijo svojo tehnologijo, izdelke in storitve, s katerimi se še naprej tako dobro obnesejo.

najlažji način, da postanete milijonar

Počutim se, kot da je eno najpomembnejših podjetij na svetu, in mislim, da je to iz več razlogov. Mislim, da bomo veliko teh razlogov videli na povpraševanju po ponudbi.

hrib: Jason Moser, hvala, ker si tukaj.

Moser: Hvala vam.

hrib: Kot vedno se lahko ljudje v programu zanimajo za delnice, o katerih govorijo, in Motley Fool ima lahko uradna priporočila za ali proti, zato ne kupujte ali prodajajte delnic samo na podlagi tega, kar slišite. To bo dovolj za to izdajo Market Foolery . Oddajo miksa Dan Boyd. Jaz sem Chris Hill. Hvala za poslušanje. Se vidimo jutri.^