Vlaganje

Dickova športna oprema pridobiva na trendih življenjskega sloga na prostem in fitnesa doma

Isti trendi življenja na prostem in domačega fitnesa, ki dvigujejo trgovce z vozili za rekreacijo Camping World Holdings in izdelovalec opreme za domačo telovadnico Peloton Interactive niso presenetljivo tudi koristne Dickova športna oprema (NYSE: DKS).

Trgovec s športnimi izdelki je v torek poročal o rezultatih v tretjem četrtletju, ki so prišli kot visoka, trda žogica in presegli pričakovanja analitikov.

Trgovina Golf Galaxy

Vir slike: Dick's Sporting Goods.

Udari iz parka

Prijavljeni prihodki Dicka so poskočili za 23 % na 2,3 milijarde dolarjev, medtem ko se je prilagojeni dobiček skoraj štirikrat povečal na 2,01 dolarja na delnico, kar je precej pred soglasnimi ocenami Wall Streeta o 2,2 milijarde in 1,08 dolarja na delnico.

Do uspeha je pripomogel pozitiven položaj, ki ga ima na področju golfa, dejavnosti na prostem, fitnesa doma in aktivnega življenjskega sloga, je dejal predsednik in izvršni direktor Ed Stark.Predsednica Lauren Hobart, ki je bila prav tako imenovana, da bo nasledila Starka na mestu izvršnega direktorja, je dejala, da se je spletna prodaja trgovca na drobno v četrtletju podvojila in je lahko svoje trgovine uporabljal kot centre za izpolnitev za 70 % te prodaje. Za dvomestno odstotno rast se je povečala tudi primerljiva prodaja v njenih običajnih trgovinah.

Vztrajanje pri socialni distanciranju med pandemijo je potrošnike pripeljalo do tega, da opravljajo dejavnosti, ki vključujejo manj ljudi ali večje razdalje. Zato je vodja RV lifestyle Camping World uspel v tem četrtletju premagati pričakovanja analitikov, ko so se ljudje odpravili na cesto, prav tako Peloton, kjer se je prodaja potrojila. Tudi zato Callaway Golf Je bila zmožna objavi rekordne prodaje in zaslužka .

Ker je bil v trendu in ker ima Dick's Sporting Goods širok presek kategorij pod svojo streho, bi vlagatelji verjetno morali slutiti, da bi prodajali in da bi se dobički dvigovali tudi pri trgovcu na drobno.

^