Vlaganje

Ali bi Kinder Morgan lahko postal milijonar?

Morgan otroci (NYSE: KMI)je eno največjih srednjih podjetij v Severni Ameriki. Ima ogromen 6,5-odstotni donos, kar je petkrat več kot lahko dobite od indeksnega sklada S&P 500. Za vlagatelje dividend, ki želijo zgraditi sedemmestno gnezdo, je vredno razmisliti. Tukaj si oglejte, ali je Kinder Morgan lahko za vas delnica milijonarja.

Razlog, da rečem ne

Obstajata dve vrsti vlagateljev, ki bi se verjetno morali izogibati Kinder Morgan. Prva je najbolj očitna, druga je bolj subtilna.

Kot rečeno, je Kinder Morgan velikan srednjega toka. To pomeni, da ima v lasti infrastrukturo, ki pomaga prenašati nafto in zemeljski plin po vsem svetu. Čeprav bi bilo njegovo premoženje težko, če ne celo nemogoče, ponoviti, se bo vsak, ki se raje izogne ​​naložbam, vezanim na ogljik, želel izogniti Kinder Morganu, ne glede na to, kako privlačna naložba bi lahko bila ali ne.

Energetski cevovod z osebo, ki vari.

Vir slike: Getty Images.

Druga vrsta vlagateljev, ki bi morda želeli dvakrat premisliti, je vsakdo s konzervativnim dohodkovno usmerjenim naložbenim slogom. To je zato, ker je Kinder Morgan konec leta 2015 povedal vlagateljem, da bi morali v letu 2016 pričakovati kar 10-odstotno povečanje dividend – vendar se je pred iztekom leta to spremenilo v 75-odstotno znižanje dividend. To je bila nedvomno prava izbira za podjetje, ki se je spopadalo s težkim trgom in je moralo izbirati med kapitalsko naložbo in dividendo (kapitalska naložba je očitno zmagala). Toda vlagatelji dividend so bili zaslepljeni. In medtem ko se je srednji gigant vrnil na pot rasti dividend, je leta 2020 obljubil velik 25-odstotni dvig dividend, vendar nato pa ga potegnil nazaj na 5% zaradi čelnega vetra zaradi pandemije koronavirusa. Še enkrat, to je bil pravi poziv za podjetje - toda za vse, ki se spominjajo dogodka dividend iz leta 2016, se je morda zdelo nekoliko preveč podobno za udobje.Razlog za nakup

Kljub temu je pogled na drugo odločitev o dividendi pravzaprav precej zanimiv. Podjetje se je v bistvu odločilo, da mora povečati dividende po stopnji, ki ščiti njeno sposobnost izplačevanja dividend. Z drugimi besedami, želel se je izogniti situaciji, v kateri bi morda moral ponovno zmanjšati plačilo. Zato se je odločil, da bo šel počasneje, kot je bilo prej navedeno, da bi lahko izpolnil prvotno obljubo, le v daljšem časovnem obdobju. In predvsem je povečalo dividende med svetovno pandemijo in znova leta 2021. To je torej drugačna situacija kot leta 2016.

Poleg tega je bila dividenda v drugem četrtletju pokrita za več kot 1,6-krat. V tem razmerju pokritosti je dovolj prostora za več dvigov dividend in nekaj težav.

Ta dobro podprt 6,5-odstotni donos vam medtem prinese 65-odstotno pot do 10-odstotnega letnega donosa. To je velik začetek, ki ga ne boste dobili zaradi majhnega donosa, ki ga ponuja indeks S&P 500 ali drugih 'vročih' sektorjev, kot je tehnologija.Kar zadeva prihodnost Kinder Morgan v energetskem sektorju – no, čista energija je napredna tehnologija, vendar energetski prehodi niso tako enostavni kot preklop stikala za luči. Vse realistične projekcije prihodnosti vključujejo nafto in zemeljski plin kot vitalna vira energije za prihodnja desetletja. Tako je videti, da je model cestninarjev Kinder Morgan, v katerem dobi plačilo za uporabo svojega premoženja, pred seboj dolga pot. In ker je cena proizvodov, ki gredo skozi njegov sistem, manj pomembna od povpraševanja, bi lahko bil bolj stabilen način za igranje nasprotnega položaja v energetskem sektorju.

KMI grafikon dividendnega donosa

KMI dividendni donos podatki po YCharts

Medtem ima Kinder Morgan zaostanek projektov rasti v vrednosti 1,3 milijarde dolarjev. Čeprav to zgodovinsko gledano ni veliko, pomeni, da podjetje še zdaleč ni bledelo vijolično. In to mora biti združeno z dejstvom, da je Kinder Morgan dovolj velik, da lahko postane konsolidator industrije. Predvsem je pravkar sklenil dva posla v vrednosti približno 1,5 milijarde dolarjev. Takšni prevzemi bodo verjetno pomemben vir rasti v prihodnosti.

Skratka, za bolj agresivne tipe bi lahko bil Kinder Morgan trden kos sedemmestne portfelja.

Še ena pozitivna

Še ena pomembna ugotovitev je: Kinder Morgan se dobro zaveda duha časa čiste energije in si prizadeva za spremembo skupaj z družbo. Na primer, močno se osredotoča na zemeljski plin, gorivo, ki naj bi pomagalo svetu pri prehodu na čistejše možnosti. Vodstvo je pred kratkim začelo novo divizijo, osredotočeno na energetski prehod, ki ga je okrepila ena od dveh zgoraj omenjenih pridobitev. Tako ta srednjeročni gigant ne želi le postati pomembno energetsko podjetje danes, ampak se skuša postaviti tako, da bo to še več let. To verjetno ni odlična možnost za konzervativne vlagatelje ali tiste, ki se osredotočajo na ESG, toda za pravi tip osebe bi lahko bila zelo dobra.^