Vlaganje

Kongres bi lahko kupcem Tesle podelil 400.000 dodatnih 7.000 $ davčnih dobropisov

Nekoč so zvezni davčni olajšavi za kupce avtomobilov, ki kupujejo električne avtomobile, ki so znašali do 7.500 dolarjev za en avto, pomagali ustvariti Tesla (NASDAQ: TSLA)zgodba o uspehu je postala.

Ker pa se ti krediti postopoma ukinjajo, saj se proizvajalec avtomobilov približuje 200.000 prodanim enotam - in ker je Tesla tako uspešno prodajala električne avtomobile - je minilo več kot leto dni, odkar je stranka Tesle rezervirala davčni dobropis za model S, model 3. , model X ali model Y.

Tesla Model X z odprtimi krili galeba.

Vir slike: Tesla.

A to bi se lahko kmalu spremenilo.

Kot navdušenec nad električnimi avtomobili Electrek poroča danes, so kongresni demokrati pravkar predstavili v obravnavo Zakon o rastoči obnovljivi energiji in učinkovitosti zdaj (GREEN). Če bi bil zakon sprejet, bi bil davčni dobropis za podjetja za električne avtomobile dopolnjen za dodatnih 400.000 enot. Tudi podjetje, kot je Tesla, oz General Motors (NYSE: GM), ki je tudi že prodala preveč avtomobilov, da bi lahko svoje stranke izkoristile stare dobropise, bi postala upravičena do nove serije davčnih dobropisov za nakupe električnih avtomobilov.O koliko denarja govorimo tukaj? Sedem tisoč dolarjev na avtomobil za prodane avtomobile od 200.000 do 600.000.

Podatki iz GoodCarBadCar.net kažejo, da je Tesla v zadnjih petih letih v ZDA prodala 781.078 avtomobilov. Da ne bi kaznovali podjetja za uspeh, zato novi zakon ne bi štel prodaje, ki jo je Tesla opravila pred uveljavitvijo novega zakona. Z drugimi besedami, če bo zakon sprejet, bodo kupci naslednjih 400.000 Tesla prodali volja imajo dostop do 7.000 $ kredita.

To je verjetno hladno tolažbo za kupce, ki so kupili Tesle od 200.001 do 781.078.^