Vlaganje

Zaslužek Chipotle Q3: tukaj je tisto, kar morajo vlagatelji vedeti

Mehiški žar Chipotle (NYSE:CMG)bo 21. oktobra poročalo o svojih prihodkih v tretjem fiskalnem četrtletju. Podjetje ima koristi, saj se gospodarstva ponovno odpirajo, ljudje pa se vračajo k obedovanju v restavracijah.

Presenetljivo je, da je Chipotle uspelo ohraniti velik del digitalne prodaje, pridobljene v času zapora zaradi pandemije, ko so ljudje večino časa preživeli doma. Torej gre zagotovo v dobiček v tretjem četrtletju veliko zagona za njim. Tukaj je nekaj stvari, ki bi jih morali vlagatelji vedeti ob objavi.

kaj storiti z 10000 dolarji
Burrito, čips in limeta na krožniku.

Vir slike: Getty Images.

Chipotle dobiva najboljše iz obeh svetov

Prvič, Chipotle je v drugem četrtletju, ki se je končalo 30. junija, v primerjavi z enakim časom lani povečal skupne prihodke za 38,2 %. Kombinacija dejavnikov je spodbudila zagon, najbolj izstopajoče pa je bilo ponovno odprtje restavracij za osebno obedovanje. Vodstvo je ugotovilo, da je povrnilo 70 % prodaje v restavracijah z ravni pred pandemijo. Čeprav je to soliden napredek, je še vedno več prostora za okrevanje po motnjah, ki jih povzroča pandemija. Posledično bi morali vlagatelji paziti na osebne podatke o jedilnici.

Drugič, digitalna prodaja ni padla, kot je bilo pričakovano, ko se je osebna prehrana postopoma vrnila. Digitalni prihodki so v drugem četrtletju narasli za 11 % glede na četrtletje pred letom dni in so znašali 49 % celotne prodaje. Digitalna prodaja vključuje bodisi dostavo naročene hrane na lokacijo stranke ali hrano, ki jo stranka prevzame v restavraciji (običajno prek posebnega voznega pasu, imenovanega »Chipotlane«) po oddaji naročila prek spleta. Slednji ustvarja najvišjo maržo za podjetje in je od zapora dalje vse bolj priljubljen. Vlagatelji morajo preveriti, ali se zagon digitalne prodaje nadaljuje, ko Chipotle poroča o rezultatih v tretjem četrtletju. Podjetje je večino svojih novih restavracij opremljalo s Chipotlanes.koliko je jabolčna zaloga

Tretjič, vodstvo je izjavilo, da bo veriga restavracij s hitrimi priložnostnimi ponudbami dodala vsaj 200 restavracij za proračunsko leto 2021. S približno 2.850 delujočimi trgovinami je dolga vzletno-pristajalna steza za rast, saj je navedeni cilj doseči 6.000 v Severni Ameriki. Med konferenčnim klicem v drugem četrtletju je vodstvo zvišalo ciljno prilagojeno količino enote (prodaja z vsake lokacije). z 2,5 milijona dolarjev na 3 milijone dolarjev .

Kljub temu bodo v bližnji prihodnosti izzivi za dosego tega cilja. Ozka grla v dobavni verigi, vključno z materiali in delovno silo, bi lahko ovirala rast novih trgovin in morda celo škodila prodaji v obstoječih trgovinah. Podjetje je pred kratkim dvignilo plače svojim zaposlenim na povprečno 15 dolarjev na uro in zanimivo bo videti, ali je bilo to dovolj za privabljanje dovolj osebja za svoje restavracije.

Pozitivno je, da je Chipotle uvedel 3- do 4-odstotno zvišanje cen na svojih jedilnih izdelkih, da bi izravnal stroške, in kot odgovor potrošniki še niso zmanjšali nakupov. Poslovodstvo zato meni, da ima večjo cenovno moč in da lahko ponovno zviša cene, če bi to bilo treba ali želelo. Vendar pa morajo vlagatelji v prihodnjih tednih pozorno spremljati komentarje vodstva o stroških.kako ugotovite, koliko socialne varnosti boste prejeli

Zaloga Chipotle se je dobro obnesla

Analitiki na Wall Streetu pričakujejo, da bo Chipotle v tretjem četrtletju poročal o skupnem prihodku v višini 1,93 milijarde dolarjev in dobičku na delnico v višini 6,31 USD. Če bi podjetje doseglo ocene prihodkov, bi to pomenilo 20-odstotno povečanje glede na 1,6 milijarde dolarjev v tretjem četrtletju lani.

Delnica Chipotle je v letu 2021 priljubljena na trgu; do danes se je povečala za 35 % v primerjavi z 18-odstotnim vzponom S&P 500. Če podjetje v rezultatih tretjega četrtletja poroča o čem, kar bi prestrašilo vlagatelje, bi to lahko povzročilo, da se delnica umakne.^