Zaslužki

Century Aluminium (CENX) 2. četrtletje 2021 Prepis zaslužka

Logotip kape norca z miselnim mehurčkom.

Vir slike: The Motley Fool.

Century Aluminij (NASDAQ: CENX)
Razpis zaslužka v drugem četrtletju 2021
4. avgust 2021, 17.00 IN

Vsebina:

  • Pripravljene pripombe
  • Vprašanja in odgovori
  • Pokličite udeležence

Pripravljene pripombe:

Operater

Pozdravljeni in dobrodošli v konferenčnem klicu Century Aluminium Company za drugo četrtletje 2021. Moje ime je Charlie in danes bom usklajeval vaš klic. [Navodila za operaterja]. Zdaj bom za začetek predal klic vašemu gostitelju Petru Trpkovskemu. Peter, prosim pojdi naprej.

Peter Trpkovski - Vodja za odnose z vlagateljiHvala, Charlie. Dober dan vsem in dobrodošli na konferenčnem klicu. Danes se mi tukaj pridruži Jesse Gary, predsednik in glavni izvršni direktor Centuryja; Craig Conti, izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor in Shelly Harrison, višja podpredsednica in blagajnica. Po naših pripravljenih komentarjih bomo z veseljem sprejeli vaša vprašanja.

Naj spomnimo, današnja predstavitev je na voljo na naši spletni strani www.centuryaluminum.com. Naše spletno mesto uporabljamo kot sredstvo za razkritje pomembnih informacij o podjetju in za skladnost z Uredbo FD. Če se obrnemo na diapozitiv 1, si vzemite trenutek in si oglejte opozorilno izjavo, prikazano tukaj, glede napovednih izjav in finančnih ukrepov, ki niso GAAP, ki jih vsebuje današnja razprava.

In s tem bom klic predal Jesseju.Jesse E. Gary - Predsednik, glavni izvršni direktor in direktor

Hvala, Pete, in hvala vsem, ki ste se danes pridružili klicu. Naj najprej povem, kako navdušen sem, da imam priložnost voditi Century v prihodnost. Century je odlično podjetje in bilo bi zgrešeno, če se ne bi ustavili le za kratek trenutek, da bi se zahvalili Mikeu za njegova leta odličnega vodenja in za to, da nam je pustil tako močne temelje za delo.

V redu, za današnji klic bi rad začel s pogovorom o trenutnem tržnem okolju in dobil nekaj poudarkov v drugem četrtletju, preden vas Pete in Craig popeljeta skozi podrobnosti. Nato bom končal razpis z nekaterimi ključnimi področji, ki se bodo podjetja osredotočila na naprej, tako kratkoročno kot dolgoročno.

Torej, začenši na strani 3, je samoumevno, da se trenutno nahajamo na močnem trgu aluminija, ki ga poganja visoka potrošnja, imamo močno industrijsko širitev in rast BDP v večini vodilnih svetovnih gospodarstev. Čeprav se zavedamo, da so k hitrosti okrevanja prispevale pomembne globalne fiskalne in denarne spodbude, verjamemo, da je dolgoročni trend rasti za aluminij ostal nedotaknjen, ki ga med drugim poganja prehod energije v obnovljive vire energije, distribucijo in električna vozila. območja.

Na splošno še naprej verjamemo, da bo povpraševanje ostalo močno v zadnji polovici leta in da bomo globalno medletno rast priča visoko enomestno. Rast povpraševanja je bila še posebej močna na našem ameriškem trgu, pri čemer naj bi bila medletna rast sredi najstniških let. Naš infrastrukturni paket ZDA bi zagotovil dodatno podporo.

Povpraševanje je bilo še posebej veliko pri ekstrudiranju, saj se povpraševanje po gredicah in promptna premija to poletje približuje najvišji vrednosti. Medtem ko so ameriške tržne cene gredic določene na letni ravni, kar pomeni, da je bila velika večina naše proizvodnje gredic za leto 2021 ocenjena pred trenutnim dvigom cen. Pričakujemo, da bo povpraševanje po gredicah še naprej veliko tudi do leta 2022. Z našim nedavnim raziskovalnim projektom v Mt. Holly in projektom optimizacije lite hiše Hawesville smo v dobrem položaju, da lahko izkoristimo veliko povpraševanje po gredicah v ZDA leta 2022 in bi morali vam bomo lahko v novembru na našem razpisu v tretjem četrtletju obveščali o naših pogodbenih cenah za naslednje leto.

Ta znatna rast povpraševanja skupaj z motnjami v oskrbi, ki jih povzročajo neugodne vremenske razmere in pomanjkanje energije na Kitajskem, izvozne tarife v Rusiji in nedavna napoved motenj proizvodnje v Kanadi, je privedla do posebej tesnega fizičnega trga v ZDA in Evropi ter zagotavlja znatne skorajšnje trajna podpora cenam LME, pa tudi znatno povečanje regionalne in promptne premije za izdelke. Glede na globalno naravo teh motenj v oskrbi smo začeli opažati, da se fizične premije premikajo bolj v tandemu v ZDA in Evropi. Pravzaprav, odkar je bila ruska izvozna dajatev prvič objavljena 24. junija, so evropske premije plačane dajatve – povišanje cen dejansko preseglo ceno na srednjem zahodu – se je cena premije povečala za 40 % za ABPT [Phonetic] na 20 % za premijo za srednji zahod. Morda bolj dolgoročno, kar je povzročilo tudi znatna črpanja in zaloge na teh trgih. Obračanje povečanja od zgodnjega obdobja pandemije in vračanje zalog v dolgoročno ravnovesje, ki je bilo nazadnje vidno pred finančno krizo. Fizična tesnost je le še en primer, zakaj so domače dobavne verige za ključne surovine nujne in zakaj so programi, kot je razdelek 232, tako pomembni za vrnitev domačih industrij in delovnih mest.

Na strani vložkov opažamo nekaj inflacije cen naših ključnih surovin, predvsem na strani energije, kjer so naraščajoče cene nafte, plina in ogljika v Evropi skupaj s suhim vremenom v nordijski regiji dvignile energijo Natur-Al in MISO. cene. Craig bo zagotovil podrobnosti o finančnem učinku. Vendar je pomembno omeniti, da se na teh trgih trguje v znatnem nazadovanju, vendar bi morali pokazati, da se bodo leta 2022 in pozneje vrnili k bolj normaliziranim cenam energije.

Na strani surovin je trg aluminija še naprej konstruktiven. Toda v ZDA in Evropi smo opazili zvišanje cen starih letnikov. Bolj strukturno še naprej spremljamo povečano regulativno osredotočenost na intenzivnost ogljika po vsem svetu in njen vpliv na rast ponudbe primarnega aluminija. To se najbolj kaže na Kitajskem, kjer se proizvodnja približuje napovedani meji zmogljivosti primarnega aluminija 45 milijonov ton. Osrednja vlada je začela izvajati shemo trgovanja z emisijami, nato pa so vlade provinc začele omejevati rast oskrbe, ki je intenzivna ogljika, na program nadomestnih zmogljivosti, saj se zdi, da Kitajska izvaja nekaj ukrepov, da bi omejila rast ponudbe v primarnem sektorju aluminija. Glede na pretekle izkušnje pa bomo z nami še naprej računali na to.

V Evropi je EU nedavno objavila podrobnosti svojega mehanizma za prilagajanje meja ogljika, ki bo veljal za primarni aluminij. Čeprav nismo pričakovali, da bo prepoved morja imela pomembne kratkoročne učinke zaradi začetne faze, o kateri poročajo le v naravi, je vzpostavila okvir za odvračanje ogljično intenzivnih enot v Evropo v prihodnosti. Čeprav končni učinek vseh teh dejavnikov na strani ponudbe ostaja negotov, ustvarja potencial za strukturno počasnejšo rast ponudbe v prihodnjem letu, kar bi moralo podpirati dolgoročne cene aluminija.

Če se obrnemo na lastno poslovanje, smo v drugem četrtletju dosegli solidne rezultate v skladu z našimi pričakovanji in Craig bo kmalu posredoval finančne podrobnosti. Na Islandiji z velikim veseljem napovedujemo novo 182-megavatno elektrarno za podaljšanje pogodbe. Pogodba je rezultat dolgoletnih konstruktivnih pogajanj z našim dobaviteljem in odraža odlično poslovno okolje, v katerem delujemo v odsotnosti. Seveda bo energija, s katero smo bili ponosni v okviru tega sporazuma, 100-odstotna obnovljiva energija, s čimer bomo zagotovili delovanje Grundartangi, ene najnižjih talilnic ogljičnega odtisa na svetu. S to razširitvijo so vse zahteve po energiji Grundartangi zdaj sklenjene do decembra 2026.

Pomembno je, da bo razširitev Grundartangi povečala tudi moč, ki jo bo Landsvirkjun zagotovil v času trajanja pogodbe, za 21 megavatov. Prva tranša ali 11 megavatov bo takoj na voljo in bo nadomestila energijo, ki smo jo prej kupovali na promptnem trgu električne energije na Islandiji. To je zelo pomembno, da lahko talilnica še naprej deluje pri najvišji jakosti toka v skladu z našim programom pomikanja zmogljivosti. Druga tranša oziroma 10 megavatov nam bo na voljo v zadnji polovici leta 2023 in bi omogočila nadaljnjo širitev v proizvode z dodano vrednostjo v topilnici.

V ta namen še naprej trdo delamo na naši potencialni širitvi in ​​razvoju proizvodnje v Grundartangi. Verjamemo, da rekordno visoke premije gredic v Evropi kažejo, da trg zahteva dodatno proizvodnjo gredic, in verjamemo, da je trg še posebej močan za nizkoogljične zelene gredice [nerazločljivo], ki bi jih lahko proizvajali v Grundartangi. Ta razširitev pogodbe o elektriki zagotavlja dodatno energijo, potrebno za nadaljevanje našega načrtovanja in pričakujemo nadaljnje posodobitve za vas v našem razpisu za tretje ali četrto četrtletje.

Tik pred Islandijo bi rad vzel -- rad bi omenil, da še naprej opažamo naraščajoče povpraševanje po naših nizkoogljičnih izdelkih Natur-Al, zlasti na evropskem trgu. Zdaj pričakujemo, da bomo v letu 2022 prvič videli prejete zelene premije za vse prodaje Natur-Al.

Verjamemo, da te premije, čeprav so razmeroma skromne v primerjavi z našimi drugimi izdelki z dodano vrednostjo, kažejo, kam gre trg, in je razburljiv razvoj, zlasti z dodatnimi regulacijami ogljika, kot je CBAN [Phonetic] na obzorju.

Ko se preselimo v ZDA, smo zelo veseli, da lahko pozdravimo guvernerja Južne Karoline Henryja McMasterja in US Housing Authority, z Jimom Clyburnom na dogodku rezanja traku Mt. Holly, oba guvernerja McMaster in Clyburn sta bila ključna zaveznika zaposlenih v Mt. Holly, mi so hvaležni za njihovo podporo. Naj spomnim, da bo raziskovalni program, ko bo končan, tovarni vrnil 75 % zmogljivosti ali približno 170.000 metričnih ton proizvodnje na letni ravni. Da bi dosegli to točko, bomo na koncu ponovno uskladili vse izdelke na liniji 1, ki deluje neprekinjeno, ter ponovno uskladili in ponovno napolnili polovico linije 2, ki je bila razbita od leta 2015.

Kot smo že omenili, bo večina dejavnosti ponovne poravnave potekala letos, preostanek ponovne poravnave pa je trenutno v letih 2022 in 2023 v celicah. Z veseljem lahko povem, da smo v začetku tega tedna zagnali prve celice na liniji 2 in še naprej napovedujemo, da bomo do konca leta dosegli 75 % celotne proizvodne zmogljivosti. To je rezultat izjemnega truda ekipe Mt. Holly, ki izvaja projekte širitve v zelo zahtevnem in zapletenem pandemičnem okolju.

Kot mnogi drugi v pandemiji pa smo pri projektu imeli nekaj zamud zaradi dobavne verige in težav pri zaposlovanju, predvsem pri dobaviteljih materialov, potrebnih za dokončanje praga revščine, in težav pri zaposlovanju potrebne količine novih zaposlenih za ponovni zagon in delovanje dodatne parcele. Opazili smo tudi zmerno inflacijo stroškov pri nekaterih stroških projekta, vključno s stroški dela, bakra in jekla. Te dni - te zamude so vplivale na projekt na nekaj načinov. Prvič, čeprav še naprej pričakujemo, da bomo dosegli svoj cilj 75-odstotne proizvodnje do konca leta, zaradi teh zamud zdaj napovedujemo, da se bo večina prirastnega povečanja obsega, ki smo ga prvotno pričakovali v Q2 in Q3, zgodila pozno v Q3 in Q4 . To bo negativno vplivalo na obseg večinoma v tretjem četrtletju, vendar bo vplivalo tudi na drugo četrtletje in bo imelo nekaj vpliva na četrto četrtletje.

Drugič, zdaj tudi pričakujemo, da bodo nekatere dejavnosti ponovnega usklajevanja, ki smo jih prvotno načrtovali v letih 22 in 23, zdaj namesto tega dokončane letos. Da bo jasno, to ne bo dodatna uskladitev, ampak samo za ponastavitev kapitalskih stroškov za ponovno usklajevanje v letih 22 in 23, ki bodo nato zmanjšala kapitalske naložbe za ponovno usklajevanje v teh istih letih v prihodnosti. To bo tudi še naprej vračalo celice v splet zaradi nestabilnosti, ki so jo utrpele v prvem četrtletju. Ta postopek poteka po načrtu in v skladu s prejšnjo oceno izdaje. Tako kot Mt. Holly še naprej pričakujemo, da bo Hawesville leto zapustil s polnimi 80-odstotno učinkovitostjo.

Samoumevno je, da smo osredotočeni na ponovno vzpostavitev stroškov tako Hawesville kot Mt. Holly, da bi prinesli dodatno proizvodnjo na ta tesen trg ZDA in vstopili v leto 2022 s pomembnim zagonom.

In s tem ga bom predal Peteu.

Peter Trpkovski - Vodja za odnose z vlagatelji

Hvala, Jesse. Če preidemo na diapozitiv 4, vam bom dal kratek pregled naših trgov. V drugem četrtletju se je svetovno povpraševanje po aluminiju glede na predhodno leto povečalo za 12 %. To povečanje je v glavnem povzročila svetovna nekdanja Kitajska, kjer se je povpraševanje povečalo za 32 %, medtem ko je bila Kitajska medletno večinoma nespremenjena. Svetovna proizvodnja se je v drugem četrtletju v primerjavi s predhodnim letom povečala za 8 %, z 10-odstotno rastjo ponudbe na Kitajskem in 5-odstotno rastjo na svetu nekdanje Kitajske, zaporedna rast svetovne ponudbe pa je bila le 2-odstotna.

Če podrobneje pogledamo naše regije, smo dobro pozicionirani na dveh najkrajših trgih na svetu. V zadnjih petih letih so ZDA zabeležile najmanj 4 milijone ton letnega primanjkljaja, v EU, natančneje v zahodni Evropi, pa je trg zabeležil približno 3 milijone ton letnega primanjkljaja.

Kot smo videli v prejšnjem četrtletju, povpraševanje še naprej prehiteva rast ponudbe po vsem svetu in predvideva se, da bo svetovni trg aluminija za leto 2021 v celoti v ravnovesju. Skupaj z upadanjem ravni zalog na ravni pred pandemijo izgleda cena aluminija na LME. biti strukturno podprt z močnimi temelji v prihodnje.

Če se obrnemo na diapozitiv 5, lahko še naprej vidimo krepitev cen za LME in premije. Gotovinska cena LME je v drugem četrtletju v povprečju znašala približno 2.400 USD na tono, kar se je povečalo za 15 % ali 300 USD na tono zaporedoma. Trenutno imamo skoraj 10-letno visoko ceno LME, ki znaša približno 2.600 USD na tono, kar odraža strukturno makro podporo, o kateri smo razpravljali. V drugem četrtletju so regionalne premije v povprečju znašale 0,26 USD na funt ali 570 USD na tono v ZDA, kar je bilo zaporedoma za skoraj 60 % več, v Evropi pa v povprečju 240 USD na tono, kar je za nekaj več kot 40 % zaporedno povečanje. Trenutna promptna cena za premijo srednjega zahoda ZDA je rekordno visoka 0,34 $ na funt ali približno 720 $ na tono. Rastoče povpraševanje in omejena ponudba cen v Evropi znašata 360 dolarjev na tono.

Nazadnje, cene za izdelke z dodano vrednostjo so se še naprej izboljševale z drugimi dajatvami za promptne cene gredic, prav tako na rekordno visokih v razponu od 600 USD na tono do 700 USD na tono.

In s tem bom klic predal Craigu.

Craig C. Conti - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

Hvala, Pete. Obrnimo se na diapozitiv 6 in popeljal vas bom skozi rezultate za drugo četrtletje. Na konsolidirani osnovi so se globalne pošiljke zmanjšale za približno 2 % glede na četrtletje, ko smo napredovali pri našem projektu obnove Mt. Holly in Hawesville. Kot je že omenil Jesse, bo nadaljnji napredek pri teh obnovah prinesel dragocene prirastne tone v drugi polovici leta 2021. Realizirane cene se znatno povečajo v primerjavi s prejšnjim četrtletjem kot posledica višjih zaostalih cen LME in premij za dostavo, kar je povzročilo 90-odstotno povečanje zaporedne neto prodaje . Če pogledamo poslovne rezultate, je bil prilagojen EBITDA v tem četrtletju 34,4 milijona dolarjev, imeli pa smo prilagojeno čisto izgubo v višini 27,3 milijona dolarjev ali 0,27 dolarja na delnico.

V drugem četrtletju so bile prilagoditvene postavke 32,9 milijona dolarjev za nerealizirane učinke terminskih pogodb, 24,7 milijona dolarjev za predčasno odplačilo dolga v zvezi z našim refinanciranjem v drugem četrtletju in 49,8 milijona dolarjev za izterjavo davka, povezano z našo zgodovinsko naložbo v projekt [Phonetic] Helguvik. Pričakujemo, da bomo v prihodnjih letih z znižanimi plačili davka v gotovini dosegli denarno korist prilagoditve Helguvik. Likvidnost je ob koncu četrtletja znašala 110 milijonov dolarjev prek kombinacije gotovine in kredita. To predstavlja približno 20 milijonov dolarjev izboljšanja v primerjavi z nivoji likvidnosti iz prejšnjega četrtletja.

Če se obrnemo na diapozitiv 7, kot smo napovedali ob našem zadnjem razpisu, se je LME v drugem četrtletju v višini 2155 USD na tono povečal za 215 USD na tono v primerjavi s prejšnjim četrtletjem, medtem ko so se realizirane premije na srednjem zahodu ZDA v višini 490 USD na tono v istem obdobju povečale za 160 USD na tono. Realizirana glinica je bila 330 USD na tono ali približno enako kot v prejšnjem četrtletju. Domače cene električne energije so naraščale skozi celotno četrtletje, zlasti julija, vendar je bila cena v prvem četrtletju še vedno za približno 20 % nižja zaradi februarskega poskoka cen, povezanega s polarnim vrtincem, o katerem smo razpravljali v zadnjem četrtletju. Cene ogljika so nadaljevale z naraščajočim trendom. Naša realizirana cena premoga v drugem četrtletju je bila 390 USD na tono, kar je 30 % več kot v prejšnjem četrtletju.

Če pogledamo konkretno v tretje četrtletje, se pričakuje, da bo zaostala LME v višini 2.375 dolarjev na tono za približno 220 dolarjev na tono v primerjavi z realiziranimi cenami v drugem četrtletju. Ustvarjena premija srednjega zahoda ZDA v tretjem četrtletju naj bi znašala 650 USD na tono ali 160 USD na tono, evropska premija za dobavo pa naj bi znašala 250 USD na tono ali 75 USD na tono več kot v drugem četrtletju. Realizirana glinica naj bi znašala 350 USD na tono ali približno 20 USD na tono več kot v prejšnjem četrtletju. Če vzamemo skupaj, se pričakuje, da bodo spremembe cen LME, glinice in premij za dostavo povečale EBITDA v tretjem četrtletju za približno 50 milijonov dolarjev na 55 milijonov dolarjev v primerjavi z ravnmi v drugem četrtletju. Cene električne energije so še naprej naraščale v domačem Indy Hub na evropskih trgih Nord Pool. Pri trenutnih terminih pričakujemo približno 20-odstotno povečanje stroškov električne energije med četrtletjem v četrtletju, kar je enako 15 milijonov dolarjev zmanjšanja EBITDA v primerjavi z drugim četrtletjem.

Kot sem že omenil, cene koksa in smole še naprej rastejo in pričakujemo, da se bo ta trend nadaljeval v tretjem četrtletju s splošnim povečanjem za približno 10 %. Pričakujemo, da bodo cene premoga v ZDA v tretjem četrtletju 425 USD na tono ali približno 35 USD na tono višje kot v drugem četrtletju, pri čemer se zavedamo, da bodo cene smole 835 USD na tono ali približno 75 USD na tono višje kot v drugem četrtletju, kar bo povzročilo zmanjšanje EBITDA za 5 milijonov USD v primerjavi s prihodkom iz prejšnjega četrtletja. Nazadnje še naprej močno napredujemo pri ponovnem zagonu Mt. Holly in odpravljanju težav z opremo ob koncu leta v Hawesvillu. Pričakujemo povečanje EBITDA od 10 do 15 milijonov dolarjev v primerjavi s prejšnjim četrtletjem zaradi zaporedno povečane proizvodnje. Skratka, pričakujemo, da bodo vsi ti elementi skupaj enaki približnemu povečanju EBITDA za 40 milijonov USD na 50 milijonov USD glede na raven v drugem četrtletju.

Kot smo že omenili, smo v preteklosti svojo izpostavljenost različnim surovinam obvladovali tako, da smo sklepali terminske pogodbe v veliki meri v podporo našim dolgoročnim naložbam v ponovni zagon Mt. Holly. Na podlagi trenutnih promptnih cen pričakujemo realizirano izgubo od 40 do 45 milijonov dolarjev za četrtletje na naših varovanjih pred tveganjem v tretjem četrtletju. Ta rezultat bo geografsko nižji od EBITDA in bo vplival na prilagojeni čisti dobiček. Danes bi rad posredoval malo več podrobnosti o naših prodajnih pozicijah in o tem, kako se bodo sčasoma spreminjala v količini. Kot je Jesse že omenil, je naša strategija za naprej, da na splošno ostanemo tako regionalni premijski ceni LME.

Naše dejavnosti varovanja pred tveganjem v letih 2020 in 2021 so bile zasnovane tako, da se izognemo velikim naložbam, predvsem ponovnemu zagonu Mt. Holly v nestanovitnem okolju. Začenši z LME, imamo le približno 20 % našega preostalega obsega za leto 2021, prodanega naprej, kar je enakomerno razdeljeno med pogodbe s strankami s fiksno ceno in finančno varovanje pred tveganjem. Leta 2022 ta isti odstotek pade na približno 15 %, saj se naši finančni termini zmanjšajo za polovico. Kar zadeva premije za dostavo, ki vključujejo tako evropske kot premije za srednji zahod, je približno 45 % naše izpostavljenosti v letu 2021 zavarovanih, leta 2022 pa je padlo na približno 25 %.

Obrnimo se na diapozitiv 8 in si bomo na hitro ogledali denarni tok. Četrtletje smo začeli s 26 milijoni dolarjev v gotovini in končali z 9 milijoni dolarjev. Nekaj ​​pomembnih odlivov v četrtletju, vključno z 19 milijoni dolarjev za kapitalske naložbe, od katerih je velika večina povezana s ponovnim zagonom Mt. Holly, 21 milijonov dolarjev za poravnavo varovanja pred tveganjem in 16 milijonov dolarjev za odplačilo našega domačega revolverja in kratkoročnega posojila. Neto učinek našega zgodnjega refinanciranja v drugem četrtletju je bil priliv v višini približno 47 milijonov dolarjev, kot smo razpravljali na našem zadnjem razpisu. Obratni kapital je bil odliv v višini približno 45 milijonov, kar je posledica povečanih terjatev iz višjih prodajnih cen ob naraščajočih ravneh LME in različnih računov zalog, ki podpirajo naše tekoče ponovno zagonsko delo.

Nazadnje, danes bi rad predstavil nekaj perspektive o tem, kako pričakujemo izhod iz leta, ko znova začenjamo projekte v Hawesvillu in Mt. Holly, ki se bližajo zaključku. Upoštevajte, da ti komentarji niso napovedi, ampak so le napotki v cenovnem okolju, kakršno je danes.

Še naprej močno napredujemo pri tekočih projektih Mt. Holly in Hawesville in pričakujemo, da bomo leto 2021 zapustili z našim trenutnim datumom 75 % oziroma 80 % proizvodnih zmogljivosti. Kot je Jesse že omenil, smo imeli nekaj zamud pri projektu Mt. Holly v dobavni verigi in težavah pri zaposlovanju, povezanih s pandemijo. Posledično bo povečanje obsega Mt. Holly proti koncu leta 2021 močneje ponderirano, kar bo povzročilo nižji skupni obseg za letošnje leto, kot je bilo prvotno predvideno.

Prav tako zdaj pričakujemo, da se bodo nekatere dejavnosti ponovne uskladitve na Mt. Holly, ki smo jih prvotno pričakovali v letih 2022 in 2023, zdaj prenesli na leto 2021. Pričakujemo, da bo to povečalo naše kapitalske naložbe v zadnji polovici leta 2021 za približno 25 USD milijonov, kar bo nato znižalo naš kapitalski vložek v letih 2022 in 2023 za enak znesek, kot je že omenil Jesse. Z vidika EBITDA je jasno, da so se naši osrednji trgi od našega zadnjega pogovora še naprej krepili, zato imajo naše četrtletje še večji potencial, kot smo razpravljali prej.

Pred nekaj trenutki smo podrobno predstavili naše trenutno razmišljanje o tretjem četrtletju, da bi posel po današnjih promptnih cenah prenesli v četrto četrtletje in naprej, kar bi prineslo rezultat približno 150 milijonov dolarjev na četrtletni EBITDA.

S tem bom klic obrnil nazaj na Jesseja.

Jesse E. Gary - Predsednik, glavni izvršni direktor in direktor

Hvala, Craig. Tik preden ga obrnem za vprašanja, bi si želel vzeti nekaj minut za razpravo o naših ključnih poudarkih za drugo polovico in nekaj opažanj o naših prednostih in prednostnih nalogah za podjetje, ko gledamo na srednje- in dolgoročne mandat. Zelo smo srečni, da imamo priložnost, da v to ugodno cenovno okolje uvedemo znatno dodatno proizvodnjo na spletu tako v Hawesvilleu kot v Mt. Holly. V zadnji polovici leta nameravamo biti lasersko osredotočeni na operativno izvedbo, da bi zagotovili, da bomo to proizvodnjo čim hitreje in učinkoviteje prenesli na splet, metriko 2022 z vsako tovarno, ki bo delovala na naših ciljnih proizvodnih ravneh.

Če pogledamo nazaj v zadnjih nekaj letih, naša operativna izvedba v ZDA preprosto ni bila dovolj dobra in to bo ključna točka, ko bomo napredovali in izboljševali uspešnost načrta ZDA. V ta namen smo, kot veste, pred kratkim zamenjali vodstvo v operacijah v ZDA in jasno določimo, da v in ekipa že izvajajo spremembe, da bi izboljšali našo izvedbo v zadnji polovici in naprej. Ko gremo naprej v srednje- in dolgoročno, bomo dali prednost izkoriščanju, za kar menimo, da je več strukturnih moči, ki jih ima Century na trgih, na katerih delujemo. Zemljevid na strani 9 je dobro pokazal eno od prednosti. Naš proizvodni odtis je lociran neposredno na dveh izvornih trgih za aluminij na svetu, pri čemer oba še naprej doživljata močno rast povpraševanja, vendar sta v zadnjih dveh desetletjih doživela znaten upad ponudbe.

Natančneje v ZDA, kjer je Century že največji proizvajalec, smo tudi edini proizvajalec, ki trenutno uvaja dodatno proizvodnjo na spletu, da bi zadovoljil naraščajoče povpraševanje. To nas postavlja v ugoden položaj za naprej, da izkoristimo močne regionalne premije, ki so posledica tega kratkega strukturnega položaja, in zmanjšamo preostanek naših zmogljivosti Hawesville in Mt. Holly, če bodo razmere še naprej upravičevale. Da bi v celoti izkoristili to okolje, se nameravamo še naprej soočati s trgom aluminija in našim delničarjem ponuditi neposredno LME in regionalno cenovno izpostavljenost. V ta namen in kot je Craig prej podrobno opisal, se bo večina naše obstoječe pozicije varovanja pred tveganjem umaknila konec leta 2021 in ne nameravamo zamenjati tistih živih mej, ki so bile večinoma vzpostavljene za podporo projekta ponovnega zagona Mt. Holly.

Če nadaljujemo na strani izdelkov, smo opazili znatno povečanje povpraševanja in zanimanja ter trajnosti za zelene izdelke. Imamo zelo dobro pozicijo, da lahko izkoristimo te trende tukaj pri blagovni znamki Natur-Al, ki ima med najnižjimi ogljičnimi odtisi na svetu, in pričakujemo, da bomo leta 2022 prvič prodali vso proizvodnjo Natur-Al premium. Na Islandiji je naša nedavna razširitev pogodbe o elektriki zagotovila energijo, potrebno za potencialno razširitev naravnega usklajenega v izdelkih z dodano vrednostjo, in z dodatnimi podrobnostmi o tem se vam bomo vrnili v prihodnjih četrtletjih. V ZDA je prodor obnovljivih virov energije zaradi povpraševanja po soncu že močno povečal delež obnovljivih virov v naši mešanici energetskih virov, kar pričakujemo, da se bo ta trend nadaljeval.

Samo kot opomnik, tako [Nerazločljivo] kupujeta energijo na energetskem trgu MISO in tako imata koristi od pospešenega prehoda na obnovljive vire energije na celotnem trgu. Ta dogovor nam daje tudi fleksibilnost za sklenitev neposrednih poslov s proizvajalci obnovljivih virov energije, cilj, ki ga aktivno zasledujemo, saj veter in sončna energija še naprej vstopata na trg kot vir najnižjih mejnih stroškov, kar znižuje naše skupne stroške energije. Nazadnje, ker združujemo ugoden strukturni odtis naših talilnic z naraščajočim povpraševanjem naših strank po zelenih izdelkih, verjamemo, da v ZDA obstajajo priložnosti, da še naprej širimo svoje zmogljivosti za odpadke in recikliranje ter našim strankam zagotovimo nizkoogljične gredice.

Pred kratkim smo svoje zmogljivosti v zvezi s tem razširili z najemom Matta Abouda, ki se nam je pridružil kot SVP za strategijo in ima dolgo zgodovino vodenja sekundarnih podjetij iz aluminija ter trženja gredic in drugih zelenih izdelkov tako v ZDA kot v Evropi. Na teh pobudah že trdo delamo in poročali vam bomo z dodatnimi podrobnostmi.

In s tem, Charlie, bi radi odprli vrstico za vprašanja.

Vprašanja in odgovori:

Operater

[Navodila za operaterja]. Naše prvo vprašanje prihaja od Davida Gagliana iz BMO Capital Markets. Vaša linija je odprta. Prosim nadaljujte.

David Gagliano - BMO Capital Market -- Analitik

Super. Hvala, ker ste sprejeli moja vprašanja. Pravzaprav imam veliko vprašanj, vendar bom tukaj poskušal biti nekoliko jedrnat. Predvidevam, brez posebne besede, poskušal se bom osredotočiti na vodnik za tretje četrtletje in se nekako vrnil k tistemu, kar je bilo rečeno v zadnjem četrtletju, kar je bilo kratkih 250 milijonov dolarjev EBITDA v drugi polovici takrat, Mislim, da je bila to številka, s cenami vse, kjer so bile. Zdaj gledamo, mislim, kakšna je implicirana številka v tretjem četrtletju v višini 80 milijonov dolarjev, in slišal sem tudi 150 milijonov dolarjev v vaši časovnici glede četrtletnega EBITDA v višini 150 milijonov dolarjev. Zato se sprašujem, ali ste le nekako uskladili, kaj se je spremenilo glede na to, vem, da smo tukaj govorili o spremembah, količinsko ste ocenili nekatere spremembe stroškov na četrtletno četrtletje. Ampak sem samo radoveden, kaj se je spremenilo od komentarja 250 milijonov dolarjev v maju, da – in če mi lahko date občutek, kaj mislite o četrtem četrtletju, tako da lahko nekako – kje je zdaj 250 milijonov dolarjev , v bistvu, je tisto, kar poskušam povedati za drugo polovico?

Craig C. Conti - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

Ja, seveda, seveda. Torej, najprej hvala za vprašanje. Vem, od kod prihajaš, in sem pripravljen na to. Torej, da bo jasno, imaš prav. Vse, o čemer smo govorili na razpisu, ki je potekal od Q2 do Q3. Torej, to bom za zdaj pustil ob strani in se želim vrniti k temu, očitno ne moremo. Torej, pogovarjajmo se o tem, kar smo rekli na zadnjem klicu, pravzaprav je bilo samo zaradi jasnosti, znašalo je 270 milijonov dolarjev, bila je zadnja polovica. Torej, poglejte, kaj bi rad naredil za vas je, da bi vzel Q3, razpad teh 270 milijonov dolarjev, bo rekel, da je bilo 50-50, mislim, da je bila to reprezentativna številka v tistem času in vse vrste stvari so se premaknile, vendar bom vzel to, polovico teh 270 milijonov dolarjev, zaklenil to na 80 milijonov dolarjev za tretje četrtletje, nato pa bom vzel teh 80 milijonov dolarjev in jih zgradil na 150 milijonov dolarjev za četrto četrtletje. V redu? In to bom naredil v približno fiksnih linijah za vas.

Torej, začnimo s tretjim četrtletjem, če vzamemo teh 135 milijonov dolarjev ali polovico od 270 milijonov dolarjev, to omejimo na 80 milijonov dolarjev, o katerih razmišljamo za tretje četrtletje, številka ena s stroški energije, izgubili smo približno 25 milijonov dolarjev, Indiana Hub se podraži za približno 9 $ na megavatno uro do 38 $ na megavatno uro, kar je velik premik, še večji premik pa je bil na strani Nord Pool, 25 $ na megavatno uro na 61 $ v primerjavi s tistimi, ki smo jih imeli v teh 135 milijonih $. Tako smo dosegli 25 milijonov dolarjev.

Potem so cene premoga, cene premoga narasle za približno 10 %, na 45 $ na 425 $, ko zdaj gledamo tretje četrtletje, je bilo to približno 5 milijonov $. In končno, preostanek od 25 milijonov dolarjev je bil obseg. Torej približno 18.000 ton manj pošiljk, pričakujemo v tretjem četrtletju, to je v celoti odvisno od časa Mt. Holly, o katerem sva z Jessejem govorila prej. Spet dobimo to izstopno hitrost, kot boste morda slišali tukaj v četrtem četrtletju, toda za tretje četrtletje bodo ti trije elementi, 135 milijonov dolarjev, manj 25 milijonov za energijo, manj 5 milijonov za koks, manj 25 milijonov dolarjev prostornine, predvideni. 80 milijonov dolarjev za tretje četrtletje. Je bilo to jasno?

David Gagliano - BMO Capital Market -- Analitik

Zaenkrat tako dobro. Razumem.

Craig C. Conti - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

dobro. V redu. Zdaj pa izberimo teh 80 milijonov dolarjev, jaz pa bom to izbral in povečal na 150 milijonov dolarjev za četrto četrtletje. Torej LME, če pogledamo, -- in vse to počnemo na mestu, tako da so očitno v četrti četrtini bili ex-spot. LME se bo zvišal za 170 $ za naše realizirano četrto četrtletje 25/45 z uporabo današnje cene, to plus 20, začenši z osnovo 80. Premije za dobavo bodo narasle za 25 milijonov $, premija za srednji zahod, to se vrne k Petejevi komentarji bodo narasli za približno 100 do 750 $ na tono, EDPP pričakuje porast od 110 do 360 $ na tono v okviru današnje promptne cene, še 25. In končno 25 milijonov $ od prirastnega obsega, to je inkrementalnih 18.000 ton, ki jih prinašamo, in večinoma v Mt. Holly, pa tudi v Mt. Holly in Hawesville v četrti četrtini. Torej, od 80 milijonov $, imamo 20 milijonov $ za LME, plus 25 milijonov $ za premije za dostavo, plus 25 milijonov $ za količino, vas pripelje do 150 milijonov $.

Peter Trpkovski - Vodja za odnose z vlagatelji

Da bo jasno, David, torej v teh navodilih, tej ilustraciji za četrto četrtletje, bomo v četrtem četrtletju povečali obseg. Torej, ko se poraba preseli čez četrto četrtletje, bo prišlo do dodatnega povečanja obsega, ki bo v prihodnje v Mt. Holly in Hawesville dosegel polno stopnjo delovanja.

David Gagliano - BMO Capital Market -- Analitik

V redu, to je v pomoč. In potem samo, predvidevam, eno vprašanje o tem, glede četrte četrtine, kaj ste predvidevali za oblast? Vi samo očitno pravite, da se počutite bolje, če rečete-očitno, torej za četrtino na četrtino, kajne?

Peter Trpkovski - Vodja za odnose z vlagatelji

Ja, smo, smo. Torej, ja, in samo da malo spregovorim o energiji, tako da smo - sezona v naprej - bo končna cena. Ko to pogledate, smo videli, da se je cena plina precej dvignila, po tem, ko je nafta v zadnjem četrtletju tukaj, vključno z naprej. Toda ko jih pogledate naprej, vidimo, da to kar kaže precejšnje nazadovanje, pravzaprav pri ceni plina, pa tudi v Indiana Hubu in cenah za Nord Pool. In tako dolgoročno mislimo, da bi se ti trgi morali premakniti nazaj proti nekakšni ravnotežni ravni, ki smo jo videli v zadnjih nekaj letih, vendar vidimo to, da se cena dvigne v naslednjih mesecih.

David Gagliano - BMO Capital Market -- Analitik

V redu, to je v pomoč. In potem, ko nadaljujemo v leto 2022 z vetrom v hrbtu, ki izstopa iz leta 2021, se mi zdi drugi, ki mi pride na misel, komentar o gredicah in očitno upadanju pogodb in začetku višjih cen. Ali lahko začrtate potencial za povečanje EBITDA v letu 2022, če na primer cene nafte ostanejo tam, kjer so?

Peter Trpkovski - Vodja za odnose z vlagatelji

Ja, zdaj šele vstopamo v cenovno sezono. Očitno gledamo samo na ameriško proizvodnjo gredic, proizvodnje grundartangi še nimamo, čeprav, kot smo rekli, gledamo na to v prihodnosti. Če pa samo pogledate ameriški trg, so cene občutno narasle v primerjavi s tem, ko smo lansko jesen sklenili letne pogodbe. Zdaj šele začenjamo vstopati v to sezono. Ampak samo, da bi vam dali občutek, imamo v ZDA približno 300.000 ton proizvodnje gredic in lahko pogledate, kje so se promptne cene trgovale jeseni, kje se trgujejo promptne cene zdaj, in to lahko razporedite na te tone. da bi dobili občutek, kako bi to lahko vplivalo na naš EBITDA, in varovanja pred tveganjem, ki vplivajo na premijo za gredice, samo da bo jasno, te so popolnoma v varovanju pred tveganjem.

David Gagliano - BMO Capital Market -- Analitik

Torej, mi lahko pomagate s tistim zadnjim delom o mestu zdaj in takrat. In žal mi je, pomislil sem, -- opravičujem se, a vseeno -- vendar je, a mi lahko pomagate s tem, komentar o mestu zdaj proti mestu, kjer je bil, ker iz dveh razlogov, enega, ne Resnično nimam dobrega smisla, če vam povem po pravici, kje je spot zdaj v primerjavi s tem, kje je bil, in nato dva, kako se pogodbeni trg razlikuje od promptnega trga. Če lahko oblikujete realno zvišanje cene v ...

Craig C. Conti - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

Ja, vrnili se vam bomo s podrobnostmi. Pravkar se dotikamo našega -- zdaj se dotikamo naših strank in gremo v tisto prodajno sezono, vendar celo poglejte premije promptnih cen okoli 0,25 $ danes, pomnožite to na tonažo in vidite, da so nekatere cene trenutno precej visoke . Kako se to razporedi navzdol v letne cene, ki so očitno lahko nekoliko drugačne od promptnih tovorov na promptnem trgu, bomo videli in vrnili se vam bomo v tretjem četrtletju, vendar obstaja velik potencial za EBITDA rast tam, zagotovo.

najuspešnejše delnice trajajo 10 let

David Gagliano - BMO Capital Market -- Analitik

In rekli ste, da je povišanje na mestu 0,25 $ za funt, sem mislil, da ste rekli? nisem...

Craig C. Conti - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

Spot je pri 0,25 $ za funt, to je verjetno nekje med 0,15 $ in 0,20 $ od mesta, kjer se je trgovalo lansko jesen.

David Gagliano - BMO Capital Market -- Analitik

Prav, razumel. V redu. V redu, predal ga bom komu drugemu. Hvala.

Craig C. Conti - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

Da David.

Operater

Naše naslednje vprašanje prihaja od Lucasa Pipesa iz B Riley Securities. Vaša linija je odprta. Prosim nadaljujte.

Lucas Pipes - B Riley Securities – analitik

Najlepša hvala in dober dan vsem. Dave mi je postavil veliko vprašanj. Želim se samo prepričati, da razumem most od Q3 do Q4. V redu. Težko je razumeti vse, kar je bilo tam povedano. Ali lahko samo ponovite most z 80 milijonov dolarjev na 150 milijonov dolarjev, Q3 do Q4, tri postavke, cenil bi to.

Craig C. Conti - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

Ja, seveda, ni problema, ni problema. Torej, začenši z 80 milijoni dolarjev, bi temu dodali 20 milijonov dolarjev za LME, in samo, da vam predstavimo vsote tega, je LME, ki se je povečal za 170 dolarjev na tono na 25/45 realiziranih Q3 do Q4. Imeli smo 25 milijonov dolarjev za premije za dostavo, premija za srednji zahod se je povečala za 100 dolarjev na tono, EDPP pa za 110 dolarjev na tono. In končno bi dodali 25 milijonov dolarjev za postopno proizvodnjo, tako da bi bilo to povečanje pošiljke za približno 18.000 ton od tretjega do četrtega četrtletja za 25 milijonov dolarjev. Torej 80 milijonov dolarjev, plus 20 milijonov, plus 25 milijonov, plus 25 milijonov dolarjev, vam da 150 milijonov dolarjev.

Lucas Pipes - B Riley Securities – analitik

Super. Zelo jasno. Torej je ena od drugih postavk, ki je tu nespremenjena, aluminijev oksid, in kolikor se še spomnim, dolgoročne pogodbe, ki ščitijo gibanje cen aluminijevega oksida, a ko gledamo na leto 2022, nas lahko spomnite, kako to tam se lahko spremenijo? Cenil bi vaše misli o tem. Hvala vam.

Craig C. Conti - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

Seveda. Torej imate prav, sčasoma je obstajalo nekaj različnih načinov, kako smo sčasoma popravili naš aluminijev oksid, tako na osnovi API, ki je tržna stopnja, kot tudi na podlagi odstotka LME, ki je bil le odstotek od cene aluminija.

V prihodnje bomo to še naprej obravnavali. Torej spet vstopamo v sezono, da bi te pogodbe sklenili za leto 2022. Imamo že sklenjenih nekaj obstoječih pogodb o odstotkih LME za leto 2022, predvsem Mt. Holly. Toda začeli bomo vstopati in si prizadevati zagotoviti preostanek te glinice do leta 2022 v tekočem četrtletju.

In ko to želimo narediti, na stroške gledam nekoliko drugače. Na strani prihodkov je torej zelo jasno, da ga želimo vložiti, da ostane izpostavljen trgu in našim delničarjem omogočiti ta pogled na cene. Na strani stroškov bomo občasno pogledali na to, videli bomo, kaj se nam zdi najbolj ugodno. Glede na različne tržne cene bomo naše trge tako za te meritve kot mi sprejeli te odločitve.

Lucas Pipes - B Riley Securities – analitik

Razumem. Zdaj, to je koristno. Cenite te dobre začetke. Samo Jesse, mogoče naredim korak nazaj, čestitke za vlogo, nekako, ko pomisliš, nekakšen seznam prednostnih nalog tukaj, bi lahko to delil z nami, nekako tako, kot misliš, da je nekako v enem, dveh, treh razmišljate, ko spet gledate kot podjetje?

Jesse E. Gary - Predsednik, glavni izvršni direktor in direktor

Ja seveda. Hvala, Lucas. Tukaj imam zelo jasno številko ena in slišali ste, da sem malo govoril o tem v svojih pripravljenih pripombah, vendar naj ponovim, da se moramo osredotočiti na operativno izvedbo v ZDA. Ta dva precej pomembna projekta sta v teku. Mt. Holly in tudi vrnitev proizvodnje v Hawesville. In tako bomo, čeprav smo prioriteta številka ena pred zadnjo polovico, odkar jih izvajamo, da zagotovimo izhod iz leta 2021, imamo te ciljne ravni proizvodnje in resnično na trdnih temeljih, da gremo v leto 2022, za katerega še naprej pričakujemo, da bo za nas zelo ugoden trg. To je torej jasna številka ena.

Potem ko gledamo naprej in začnemo gledati na naše druge prednostne naloge, želimo videti, kje so naše prednosti, tako da v ZDA in EU nameravamo prodajati na obeh teh zelo kratkih trgih in želimo pogledati in videti, kje lahko našim strankam prinesemo dodatno vrednost. Torej je to lahko dodatna proizvodnja, tako da boste morda videli, da si prizadevamo za to dodatno proizvodnjo v Hawesvillu in Mt. Holly, če bodo tržne razmere še naprej ugodne, to bi morda prineslo dodatno zmogljivost za dodano vrednost. Kot David mislim, da se je že začel veseliti teh cen v EU, ki so trenutno zelo visoke. In to je lahko področje za našo rast v prihodnosti.

In potem v ZDA in Evropi, odkrito povedano, menimo, da smo v zelo dobrem položaju, da bi imeli koristi od trajnosti zelenih trendov, ki jih vidimo tam zunaj. Evropa je zelo jasna, mislim, Grundartangi, še posebej, če pogledate tako eno, drugo in tri emisije, in res smo med najnižjimi na svetu. Zato menimo, da imamo resnično vrednost, ki jo lahko prinesemo našim evropskim strankam tam. Toda potem smo tudi v ZDA začeli opažati, da vedno več naše mešanice energije prihaja iz obnovljivih virov, kar zmanjšuje naš ogljični odtis na naših obstoječih enotah, prav tako pa menimo, da imamo na strani recikliranja nekaj dobrih priložnosti za nadaljevanje. našim strankam prinesti dodatne enote z nizko vsebnostjo ogljika.

Torej, morda, mislim, da ste dobili občutek, kako na to gledamo, zelo jasno, čeprav v zadnji polovici, zelo osredotočeni na operativno izvedbo, moramo te projekte dokončati.

Lucas Pipes - B Riley Securities – analitik

Zelo jasno. Cenite to in vso srečo. Hvala vam.

Jesse E. Gary - Predsednik, glavni izvršni direktor in direktor

Hvala, Lucas.

Operater

Naše naslednje vprašanje prihaja od Johna Tumazosa iz podjetja Very Independent Research. Vaša linija je odprta. Prosim nadaljujte.

John Tumazos - Zelo neodvisna raziskava - analitik

Hvala, ker ste sprejeli moje vprašanje, in čestitam. Mike je rekel, da imaš res odličnega fanta.

Jesse E. Gary - Predsednik, glavni izvršni direktor in direktor

Hvala, John.

John Tumazos - Zelo neodvisna raziskava - analitik

Imam tri misli ali vprašanja. Samo na prvi pogled, predvidevam, da je petek premium na srednjem zahodu, prihodnost skupine CME znašala 0,335 $, LME je bil 1,173 $, tako da se je zdelo, da je prihodek od zaslonov 1,51 $, prihodnost aluminijevega oksida pa 2,93 $ na metrično tono, in zdi se, da preprosto ne rastejo, ne glede na to, koliko premij za kovine in srednjega zahoda se dvignejo, tako da je približno 11 % LME, brez štetja premij. In na površju se zdi, da potem, ko izginejo ti začetni prevzemi in kasneje naslednje leto 2023 pobegnete od zavarovanja, bo 0,50 $ za funt na 2 milijardi funtov v soseščini ali 1 milijarda $ za vaših 1,2 milijarde $ do tržne kapitalizacije.

Moje prvo vprašanje je, ali je to v soseščini?

Moje drugo vprašanje je, ali bi pokrili to, da bi v dobrih letih na začetku dodelili kapital za poplačilo vseh dolgov in vseh obveznosti ter zgradili denar [nerazločljivo], da vas nikoli več ne mika varovanja?

In potem tretjič, potem ko ste počistili bilanco stanja in ste v dobrem položaju, ali menite, da je smiselno večino denarnega toka, alokacije kapitala poslati na dividende ali povratne odkupe?

Jesse E. Gary - Predsednik, glavni izvršni direktor in direktor

No, to je dobro vprašanje, John. Hvala. Strinjam se, da menim, da je podjetje za naprej v zelo dobrem položaju. Menimo, da je prišlo do nekaj strukturnih sprememb na trgih aluminija, kjer začenjamo videti nekaj discipline na strani ponudbe, ki jo vodijo ne glede na meritve, ki jih želite pogledati.

Vsekakor pa mislim, da intenzivnost ogljika, ko se nekateri proizvajalci in nekatere nacionalne države po svetu začnejo truditi zmanjšati svoj odtis, in zato, vendar nekatere omejitve rasti njihove ponudbe, prvič ustvari potencial v že kar nekaj časa, najprej v disciplini na strani ponudbe in za nadaljevanje močne zgodbe o rasti in zgodbi o povpraševanju, je aluminij začel prenašati danes, kar bi nam dalo in dalo Century, glede na naš obstoječi odtis, kakršen smo -- naši obrati se nahajajo, in res dobre priložnosti, da natisnete nekaj res dobrih številk in prinesete nekaj res dobrih denarnih tokov. Tako da bi se tukaj popolnoma strinjal.

Ko gledamo na razporeditev kapitala, in še enkrat želim samo ponoviti, bo naš današnji poudarek na operativni izvedbi in povezovanju teh enot na splet. Toda ko gledamo na alokacijo kapitala, bolj na podlagi različnih dejavnikov, kot bi lahko pričakovali tako med odplačevanjem dolga ali zmanjšanjem naše dolžniške obremenitve, bomo upoštevali tudi organsko rast, na katero se vam bom vrnil čez minuto, ker mislim, da imamo v podjetju nekaj res dobrih zgodb o organski rasti. Seveda si bomo vedno ogledali M&A in videli, kaj je tam zunaj. In potem bomo seveda pogledali vračanje kapitala našim delničarjem. Vendar je malo izhodov, zato se vam bomo vrnili s podrobnostmi, ko bomo začeli tiskati te številke in prinašati denarne tokove, za zdaj pa se bomo osredotočili le na to, da enote pripeljemo v splet in poskrbimo to storimo na stroškovno učinkovit način.

John Tumazos - Zelo neodvisna raziskava - analitik

Hvala in vas spodbujam in iščem -- kako dobro bo leto 2023, in vseeno mi je, če zamudite to zadnje četrtletje, je to preteklost. Mislim, da če jutri zjutraj na svojo domačo stran objavite sporočilo za javnost z enopalčnimi črkami, v katerem piše, da nikoli več ne bomo varovali in ne bomo uporabljali finančnega vzvoda in vračali kapital ljudem, ki so na njem, bi vaše delnice pojdi gor [Nerazločljivo] jutri.

Jesse E. Gary - Predsednik, glavni izvršni direktor in direktor

ja. Hvala, John.

John Tumazos - Zelo neodvisna raziskava - analitik

Vso srečo tam. Čestitam.

Jesse E. Gary - Predsednik, glavni izvršni direktor in direktor

Hvala.

Operater

[Navodila za operaterja] Imamo nadaljnje vprašanje Davida Gagliana iz BMO Capital Markets. Vaša linija je odprta. Prosim nadaljujte.

David Gagliano - BMO Capital Market -- Analitik

Ok, super, hvala. John je sprejel moje vprašanje o dodelitvi kapitala, čeprav je to storil na veliko bolj zgovoren način. Vprašanje, ki ga imam, je, da gre samo za nekaj vprašanj za razjasnitev. Kakšen je proizvodni cilj, ko zapuščate četrtletno s spremembami, ko zapuščate leto 2021, ko razmišljamo o letu 2022, kakšen je proizvodni cilj?

Jesse E. Gary - Predsednik, glavni izvršni direktor in direktor

ja. Z objavo smo torej naredili, da bomo Hawesville dvignili na 8 % zmogljivosti in Mt. Holly na 75 % zmogljivosti v vseh tonah, v štirih talilnicah. Samo da vam dam okroglo številko, gre za približno 900.000 ton letne proizvodne zmogljivosti, potem pa lahko očitno to samo delite s štirimi in dobite.

David Gagliano - BMO Capital Market -- Analitik

Vredu dobro. In potem je na-in-to nekako novo, tako da se ne strinjam z Johnovim komentarjem prej, ampak glede na kratkoročno obdobje v tretjem četrtletju sem dobil vse negativne od 135 milijonov dolarjev na 80 milijonov dolarjev, sem pa mislil, da so se premije od maja dvignile, druge stvari pa so se dvignile, je to zato, ker je bilo vse zavarovano? Ali zato nismo prejeli nobenih pozitivnih pozitivnih rezultatov glede nadomestila cene, da bi nekako pomagali nadomestiti nekatere od teh gibalcev ali kaj drugega, ki se dogaja?

Jesse E. Gary - Predsednik, glavni izvršni direktor in direktor

No, samo ne pozabite, ko smo dali ta v prihodnost usmerjene smernice, smo v času razpisa prevzeli promptne premije. Zato mi samo za referenco povejte, da je bilo takrat 24-50 mest, in spoznanje bo dejansko prišlo nekoliko pod to, glede na naše zaostajale pogodbe.

David Gagliano - BMO Capital Market -- Analitik

Torej mi je žal. Tako tudi 80 milijonov dolarjev za tretje četrtletje, mislim, očitno temelji na dvomesečnem zamiku, mislim, kajne, če se ne motim.

Jesse E. Gary - Predsednik, glavni izvršni direktor in direktor

ja. Torej [Nerazločljivo], pojdi, Craig.

Craig C. Conti - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

Ja, naj podam s kvantom. Torej imaš prav, LME, pusti me nazaj, mislim, da šele začenjamo, ker je bila to vsekakor prava smer. Torej, ko smo govorili o tej številki na zadnjem razpisu o zaslužku, smo se oglasili in rekli, da naše mesto obstaja od prvega dne v tretjem četrtletju od 12/31, tako bi izgledal EBITDA.

V tej številki takrat, tudi za LME do 24-50, prav. Torej, ko zdaj gledam na Q3, je očitno, da je na mestu, ki presega tisto, kar sem cenil, kot veste [Nerazločljivo] že kar nekaj časa, trenutno v Q3, je večina Q3 ocenjena zame. Mislim, da bo ta številka približno 23-75. Tako sem izgubil dejansko 75 $ na tono na LME s teh 135 milijonov $ na 80 milijonov $. Zdaj, ampak po pravici povedano, obrnjena stran, ga je pobral na Midwest premium, kajne. Tako sem bil dol – tam sem bil za 75 $ boljši. Ti dve se premakneta na nič, zato sem to pustil na svojem mostu.

David Gagliano - BMO Capital Market -- Analitik

V redu, razumel sem, razumel. To je to od mene. Hvala.

Jesse E. Gary - Predsednik, glavni izvršni direktor in direktor

In David, samo še en nadaljnji korak k vašemu vprašanju o cenah blaga, zato predstavljam točno to, kar sem rekel, to bo pomenilo, da je 10- do 15-odstotni razpon [fonetičnega] razpona, kjer je bil spot lani jeseni, v primerjavi s tem, kje je spot danes, vendar še enkrat, da ponovim, da se letne cene nekako ne bodo ujemale točno s promptnimi cenami. Videli bomo torej, kje se bo pojavil, in dali vam bomo dodaten občutek o tem in -- na razpisu Q3.

David Gagliano - BMO Capital Market -- Analitik

V redu. In ste rekli 300.000 ton ali 380.000 ton?

Jesse E. Gary - Predsednik, glavni izvršni direktor in direktor

300.000 ton zmogljivosti gredic, morda je 5.000 ton pod tem, 295.000.

David Gagliano - BMO Capital Market -- Analitik

V redu, popolno. Hvala.

Jesse E. Gary - Predsednik, glavni izvršni direktor in direktor

da.

Operater

Trenutno ni več vprašanj na linijah.

Jesse E. Gary - Predsednik, glavni izvršni direktor in direktor

V redu. No, res cenimo čas vseh. Veselimo se vrnitve in ponovnega pogovora z vami po tretjem četrtletju. In najlepša hvala.

Operater

[Zaključne pripombe operaterja]

Trajanje: 50 minut

Pokličite udeležence:

Peter Trpkovski - Vodja za odnose z vlagatelji

Jesse E. Gary - Predsednik, glavni izvršni direktor in direktor

Craig C. Conti - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

David Gagliano - BMO Capital Market -- Analitik

Lucas Pipes - B Riley Securities – analitik

John Tumazos - Zelo neodvisna raziskava - analitik

Več CENX analize

Vsi zaslužki so prepisi

Logotip AlphaStreet^