Vlaganje

Cedar Fair, Disney ali Six Flags: Kateri tematski park je najboljši v ponovno odprtem gospodarstvu?

Kalifornija končno dovoli, da se državni parki ponovno odprejo, čeprav z vrsto omejitev. Turisti iz drugih držav so prepovedani, dovoljena je le 15-odstotna zmogljivost in med vožnjo ne smete kričati od navdušenja.

To pa upravljavcem parkov ne preprečuje, da odprejo svoja vrata. Potem ko so bili zaprti več kot eno leto, spet potrebujejo obiskovalce. Večina teh zabavnih velikanov je že delovala, tako da brez denarja niso ostali, niso pa vsi operaterji enaki. Zbadanje, kateri bi lahko bili najboljša naložba, morda tudi ne bo tako enostavno, vendar pri Pestra budala CAPS , modrost množic se uporablja za iskanje zmagovalnih naložb.

Dve ženski na lesenem toboganu, ki se vzpenja.

Vir slike: Getty Images.

CAPS združuje mnenja svojih deset tisoč igralcev, da dodeli ocene za vsako delnico verjetnosti, da bo uspešna ali slabša na trgu. Igralci prejmejo lastne ocene glede na to, kako dobro so izbrali, ali bo delnica boljša ali slabša na trgu.

Pomembno je, da imajo igralci z višjimi ocenami večji vpliv na bonitetno oceno delnice, zato CAPS daje vašemu mnenju večjo težo, če ste svoje naložbene udarce dokazali z odličnimi rezultati nabiranja zalog.Modrost množice lahko izkoristite za svoj portfelj, ki bi lahko bil koristen pri izbiri med konkurenčnimi upravljavci tematskih parkov. Poglejmo, kaj pravijo najboljši izbirniki zalog o voditeljih zabave Cedrov sejem (NYSE: ZABAVNO), Disney (NYSE: DIS), in Šest zastav (NYSE: ŠEST).

Cedrov sejem

Ocena CAPS: 2 od 5 zvezdic

Kaj lahko opazijo vlagatelji: Samoumevno je, da je bilo leto 2020 propad za upravljavca regionalnih tematskih parkov Cedrov sejem tudi če bi lahko v nekem trenutku med letom odprla večino svojih parkov. Park Cedar Point v Ohiu pa je njegova vodilna operacija in daleč največja. Odprtost poleti in jeseni bi lahko pomagala preprečiti skoraj 90-odstotni upad prihodkov, ki jih je utrpel Cedar Fair. Ker so lanski imetniki sezonskih vozovnic za leto 2021 podaljšali za celo leto, bi lahko utrpeli prihodki in dobički, kar kaže na to, da bi lahko letošnji 30-odstotni dobiček delnice – z izbrisom skoraj vseh izgub zaradi pandemije – bil znak, da se je premaknila. malo preveč prezgodaj.Disney

Ocena CAPS: 4 od 5 zvezdic

Kaj lahko opazijo vlagatelji: Takoj po tem, ko je Kalifornija objavila, da bo dovolila odpiranje znamenitosti v državi, Disney je dejal, da bo Disneyland ponovno odprl poslovanje 30. aprila. Medijski in zabavni velikan se od Cedar Faira razlikuje po tem, da je lani povrnil kupnino imetnikom sezonskih vozovnic in odpravil to ugodnost za tekoče leto. To pomeni, da bodo vsi, ki gredo v Disneyland, plačevali višje dnevne stopnje, kar bo prispevalo k Disneyjevim prihodkom in dobičku. To je seveda druga stvar Disneyja: ima več tokov prihodkov. Medtem ko jih je pandemija prizadela večino, ker so vsi tako medsebojno povezani, bodo Disneyju zagotovili izjemen zagon, ko se bo gospodarstvo ponovno odprlo.

Šest zastav

Ocena CAPS: 1 od 5 zvezdic

Kaj lahko opazijo vlagatelji: Šest zastav ne izgublja časa, da ponovno odpre svoje parke v Kaliforniji in objavlja, da bo 1. aprila in 2. aprila ponovno odprla Six Flags Mountain in Six Flags Discovery Kingdom za člane in imetnike sezonskih izkaznic ter za širšo javnost 13. aprila ( 18. marca je ponovno odprla tudi Six Flags Mexico). Medtem ko je Disney verjetno najbolj znan operater zabaviščnega parka, je Six Flags največji s 26 parki v Severni Ameriki, od tega 23 v ZDA. To verjetno deloma pojasnjuje njegovo nizko uvrstitev v CAPS, saj je imel največ za izgubo. od pandemije med upravljavci zabaviščnih parkov. To je tudi možna razlaga, zakaj se je njegova zaloga povečala največ od treh parkov doslej. Uvedba cepiv in ponovno odprtje gospodarstva bi lahko pomenila, da lahko pridobi največ.^