Vlaganje

CDC bo končno dovolil, da ladje za križarjenje spet začnejo pluti

Po več kot letu dni prisile operaterjev ladij za križarjenje, da ostanejo v pristanišču, in soočenju s tožbo zvezne države Florida zaradi njene 'samovoljne in muhaste' odločitve, da ne umakne svojega pogojnega naročila jadra, so ameriški centri za nadzor bolezni v sredo sporočili križarjenju. zvečer bi lahko spet začeli jadrati do sredine julija po novih sproščenih smernicah.

The Wall Street Journal poroča, da bo agencija dovolila začetek plovb, če bodo operaterji potrdili, da je vsaj 98 % njihove posadke in 95 % njihovih potnikov cepljenih.

Vir slike: Getty Images.

najboljše delnice aplikacij za gotovino za nakup 2021

Odločitev je čakala dolgo časa. Industrija križarjenj je bila prisiljena zapreti marca lani zaradi pandemije COVID-19, zato je izgubila milijarde dolarjev in največji operaterji, vključno z Karneval (NYSE:CCL)(NYSE: CUK), Norwegian Cruise Line Holdings (NYSE:NCLH), in Royal Caribbean (NYSE:RCL)prevzel več milijard dolarjev dolga ostati na površini.

Ko pa je bilo drugim industrijam dovoljeno, da se ponovno odprejo, je CDC zavrnil plovbo križark, ker se je bal, da bi bližina križark povzročila porast okužb.Toda tudi po razvoju cepiva proti COVID-19, padcu števila novih primerov in ponovnem odprtju številnih mednarodnih pristanišč CDC ni spremenil svojega stališča. Zdaj pa lahko potniki ob vkrcanju opravijo hitri test za COVID-19 in se lahko doma v karanteni, če so blizu vožnje.

Čeprav mora CDC še vedno odobriti varnostni načrt vsakega operaterja, agencija pravi, da bi morala trajati le pet dni, da jih pregleda. Potniške družbe morajo prav tako podpisati sporazume s pristanišči, vendar CDC pričakuje, da bo to hiter postopek, saj so vsa pristanišča in zdravstveni organi podpisali načrt, kar tem podjetjem za prosti čas daje upanje, da bodo lahko znova ustvarile prihodke.^