Vlaganje

Cato je najnovejši prodajalec, ki je podaljšal zaprtje trgovin in odpustil svojo delovno silo

Trgovec z žensko modo Družba Cato Corporation (NYSE:CATO)zaradi pandemije COVID-19 ohranja vse svoje trgovine zaprte vsaj do 16. aprila. Podjetje upravlja s 1300 trgovinami po ZDA, ki so trenutno zaprte, vendar je upal, da se bodo ponovno odprli do 1. aprila. Ker pa se širjenje koronavirusa poslabša, so podjetja, kot je Cato, prisiljena za zdaj podaljšati zaprtje trgovin.

Zaradi tega je velik del Catove delovne sile zdaj odpuščen. To vključuje zaposlene v distribucijskem centru in zaposlene v podjetjih v domači pisarni v Charlottu v Severni Karolini.

TO

Vir slike: Getty Images.

Kaj pa e-trgovina?

Ta situacija ni edinstvena za Cato, saj številnim trgovcem na drobno, ki se odločajo za potrošnike, ne preostane drugega, kot da zadržijo lokacije zaprte. Macy's (NYSE:M)je pravkar odpustila večino svojih 130.000 zaposlenih, saj trgovine ostajajo zaprte za nedoločen čas. Podobno prodajalec luksuzne opreme za dom RH (NYSE:RH)svoje trgovine za nedoločen čas zapira in izplačuje plače svojim zaposlenim do 3. aprila.

Toda to je morda še posebej težko obdobje za Cata. Sedež podjetja in edini distribucijski center sta v Charlottu. Guverner Severne Karoline Roy Cooper je podpisal odredbo o ostanku doma, ki je začela veljati v ponedeljek. Kot nepomembni trgovec na drobno je Cato videl, da je njegova delovna sila v Charlotte neposredno prizadeta.Podjetja, kot je Macy's, imajo vsaj nekaj e-poslovanja. Toda če so zaposleni v Catovem distribucijskem centru odpuščeni, ne bo imel enake možnosti. Kljub temu je škoda zaradi izgube prihodkov od e-trgovine minimalna v primerjavi z zaprtjem trgovin. Leta 2019 je Catovo e-trgovino ustvarilo manj kot 3 % skupnih prihodkov.

Vsi odpuščeni zaposleni, ki so vključeni v programe ugodnosti, bodo za zdaj še naprej prejemali ugodnosti. Cato ni povedal, kako dolgo.^