Vlaganje

Ali lahko dolgujete denar za delnice?

Ko svoj denar usmerite v delo z vlaganjem v borzo, prevzamete določeno tveganje, da boste izgubili nekaj, morda ves ta denar. Izguba vsega je malo verjeten scenarij, še posebej, če se držite osnovnega denarnega računa. Če pa svojemu trgovanju z delnicami dodate finančni vzvod, se tveganje znatno poveča.

Torej lahko dolgujete denar za delnice? Da, če uporabljate finančni vzvod tako, da si izposodite denar pri svojem posredniku z a maržni račun , potem lahko na koncu dolgujete več, kot je zaloga vredna.

Kaj je ETF?

S standardnim maržnim računom vam bo posrednik posodil do 50 % celotne vrednosti vašega računa. Torej, če položite 10.000 $ v gotovini in vrednostnih papirjih, vam bo posrednik ponudil do 5.000 $ dodatne kupne moči, ki jo lahko uporabite za nakup delnic.

nepremičninske delnice za nakup zdaj

Maržni računi vam omogočajo nakup delnic delnice in financiranje nakupa z do 50% dolga. Torej, če bi želeli kupiti delnico za 100 $, bi lahko vložili 50 $ svojega denarja in si izposodili 50 $ pri svojem posredniku. Upoštevajte pa, da bodo obresti za vaše posojilo takoj začele teči.

Toda če vaša delnica pade na 40 $, boste svojemu posredniku še vedno dolžni 50 $. Prodaja delnice pa zbere le 40 dolarjev. Če želite, da bo posrednik celoten, boste morali plačati dodatnih 10 $. Tako lahko na koncu dolgujete denar za delnico.Odvisno od tega, koliko finančnega vzvoda uporabljate za svoje nakupe in kako delujejo vaše druge naložbe, boste morda na koncu prejeli poziv k kritju od svojega posrednika. Regulativni organ za finančno industrijo (FINRA) zahteva, da vzdržujete vsaj 25 % skupne vrednosti vrednostnih papirjev kot maržo. Nekateri posredniki zahtevajo več. Če vaš račun pade pod ta prag, bo posrednik od vas zahteval, da dodate več sredstev ali unovčite svoje imetje.

V zgornjem primeru, če bi bil ta nakup delnice za 100 $ vaše edino imetje, bi prejeli klic kritja, ko bi vrednost vašega računa padla na 66,67 $, če ne prej. Če od tega zneska odštejete obresto posojilo v višini 50 USD, boste imeli 16,67 USD dejanskega lastniškega kapitala, ki ga imate brezplačno in čisto. To je 25 % celotne vrednosti računa v višini 66,67 $.

Denarni računi v primerjavi z maržnimi računi

Večina vlagateljev začetnikov začne s tako imenovanim denarnim računom. Z gotovinskim računom položite sredstva in to je tisto, kar zmorete kupiti delnice z Če prodate delnice, da zberete več denarja, boste morali počakati, da se sredstva poravnajo tri dni pozneje, preden jih lahko uporabite za nov nakup.S kritnim računom je povezano več tveganja kot z gotovinskim računom, zato je boljša izbira za napredne vlagatelje kot začetnike.

ali je zdaj dobro kupiti bitcoin

Če uporabljate samo denarni račun, je vaša izguba omejena na znesek, ki ga vložite. To se zgodi, če cena delnice doseže 0 $.

Z maržnim računom pridobite dodatno kupno moč. To lahko uporabite za dodajanje finančnega vzvoda svojim poslom in prevzemanje večjega tveganja ali pa ga preprosto uporabite za dodajanje likvidnost in dostop do sredstev, preden se transakcija poravna. Ne pozabite, da uporaba marže pomeni najem posojila in dolgovali boste obresti na vaše stanje, ki se obračunavajo dnevno.

Z maržnim računom je mogoče na koncu dolgovati denar pri posameznem nakupu delnic. Vaše izgube so še vedno omejene in vaš posrednik vas lahko prisili iz posla, da zagotovi, da lahko pokrijete svoje posojilo (s pozivom k kritju).

Ali dolgujem denar, če se delnica zniža?

Če delnica pade, ne boste nujno dolžni denarja. Cena delnice mora pasti za več kot odstotek marže, ki ste jo uporabili za financiranje nakupa, da bi lahko dolgovali denar.

kolikšen je najvišji znesek socialne varnosti

Na primer, če ste za nakup uporabili 50-odstotno maržo, mora cena delnice pasti za več kot 50 %, preden dolgujete denar za nakup. Če sploh ne uporabljate nobene marže, ne boste nikoli dolžni denarja za delnico.

Kaj se zgodi, ko zaloga pade na nič?

Če ste kupili delnice na denarnem računu in se znižajo na nič, izgubite samo tisto, kar ste vložili. Če ste uporabili maržo, imate zdaj 0 USD lastniškega kapitala in ne glede na stanje na vašem kritnem posojilu, tako da dolgujete denar.

Če ti na kratko zalogo in pade na nič, zaslužili ste največjo možno donosnost vaše naložbe. Lahko preprečite, da bi se vsa zbrana gotovina prodala na kratko. Na kritnem računu lahko prodajate samo na kratko.

Ali lahko delnice postanejo negativne?

Najnižja cena delnice, ki bi jo lahko dosegla, je 0 $ na delnico. Tudi če je vrednost delnice negativna, kar pomeni, da bi morali nekomu plačati, da vam vzame delnice iz rok, nikoli ne bi bilo smiselno plačati nekomu, da prevzame lastništvo delnice, saj za to ne potrebujete nobenih sredstev. To pomeni, da za lastništvo delnice z negativno vrednostjo ni stroškov, zato preprosto ni trgovanja in cena gre na 0 $.^