Vlaganje

Ali lahko te zaloge mobilnih aplikacij izboljšajo zdravstveno varstvo?

Mobilne aplikacije so izboljšale vse, od dostave hrane do spletnega nakupovanja, zato obstaja dober razlog, da verjamemo, da lahko enako storijo tudi za zdravstveno industrijo.

V tem videu od 'The 5' naprej Šaren bedak v živo , posneto 23. sept , sodelavci Fool.com Brian Withers, Toby Bordelon in Demitri Kalogeropoulos delijo svoje ideje o seznamu želja, kako bi mobilne aplikacije lahko izboljšale izkušnjo zdravstvenega varstva, in nekaj zdravstvenih podjetij, ki to uresničujejo.

Brian Withers: Apple (NASDAQ: AAPL)danes spet v novicah. To je bilo okoli njenega vdiranja v zdravstvo. Delal naj bi na funkcijah s svojo programsko in strojno opremo, ki so pomagale odkriti depresijo in kognitivni upad svojih uporabnikov. To mi je samo odprlo idejo. Vem, da je Tim Cook rekel, da želi, da je Apple znan po svojem napredku v zdravstvu. V to vloži ogromno truda in truda. Ker vsak, skoraj vsak nosi mobilno napravo. Danes se Apple in Google spominjata, da je Google kupil Fitbit za pomoč ljudem pri bolj zdravem življenju. Rad bi vas vprašal, ali obstaja funkcija mobilnega telefona ali aplikacija za prihodnost, ki je v delu, nad katero ste navdušeni z vidika zdravstvenega varstva in ali so tukaj kakšne možnosti za vlaganje? Toby, mislim, da imam tebe prvega pri vsakem posameznem vprašanju, [smeh] ni tako, kot naj bi bilo postavljeno, ampak pustil te bom.

Toby Bordelon: Ali želite, da grem jaz prvi? ti si.

Grebena: Ja, pojdi prvi.prosti denarni tok je izračunan kot neto denar, ki ga zagotovi poslovanje, zmanjšan

Bordelon: Bom šel. V redu, bom začel.

vihra: Samo nočem, da bi se Demitri počutil slabo. [smeh]

Bordelon: Ja, tudi to sem opazil. Kot na številki 3 kot čakaj malo. [smeh] Zakaj moram iti prvi.vihra: Kdor je postavil oddajo, mora to popraviti. [smeh]

Bordelon: Nekoga bi morda morali odpustiti (smeh). Ne vem, ali je dejansko v delu ali ne. Mislim, da verjetno na neki ravni, toda kaj bi hotel povedati, vem, da te stvari obstajajo, vendar želim, da bi digitalne zavarovalne kartice prešle na naslednjo raven, kajne? Ne samo, da v aplikaciji pokažite svojo zavarovalno kartico, govorim, kot da imate kodo QR. Receptorka ali medicinska sestra ga pregledata in ste končali ob prijavi, kajne? Kot da ste, se obrazec za sprejem samodejno izpolni s podatki, ki jih zagotovi zavarovalnica. Ni vam treba vpisati številke police in vse te neumnosti. Vse se izpolni. Vstopiš, skeniraš, se usedeš in čakaš, ni ti treba delati nobene neumnosti z izpolnjevanjem obrazca. In potem tudi odpust, kajne, lahko rečejo, če želite polniti kartico, ali lahko vidim vašo zavarovalno aplikacijo za soplačilo, ja. S tem končamo, recepti bodo samodejno poslani v katero koli izbrano lekarno. Nekaj ​​od tega se zgodi zdaj. Ampak vedno se je treba pogovoriti. V katero lekarno ga želite poslati? Želim, da se to zgodi samodejno ali v vaši spletni lekarni in da vam bodo naslednji dan dostavljeni na dom. Navodila za praznjenje so v vaši aplikaciji, ne glede na aplikacijo, ki jo že uporabljate. Nekako pridemo tja.

Spomnim se, da sem bil nazadnje v urgenci pred nekaj leti. Vsi odpust in plačila so se dejansko zgodili v postelji na urgenci, kajne? Kot tip, ki se je valjal v vozičku, je pregledal moj pas. Nato je rekel: 'V redu, kreditna kartica.' Boom, 'Tukaj je vaša doplačila. Poslano je na vaše zavarovanje. Naj te razglasimo za odpuščenega, navodila, pripravljen si,« in ni se mi treba ustavljati pri mizi ali kaj podobnega. Pravkar odšel ven. Pri tem se začenjajo nekoliko izboljšati. Mislim pa, da obstaja prostor za izboljšave. Obstaja način, da preprosto vzamete vse stvari in jih povežete. Zdaj je izziv, saj je proces. Očitno imate nekaj predpisov, ki se v zvezi z zakoni o zasebnosti zdravstvenega varstva lotevajo nekaterih stvari in mislim, da jih je treba posodobiti za sodobno okolje. Rad pa bi samo videl, da vse te bolečinske točke izginejo in da bo odhod k zdravniku in zdravniški nasvet hitrejši, bolj gladek in avtomatiziran.

vihra: Torej hočeš svojega Amazon izkušnja naročanja z enim klikom.

dnp izberite cena delnice dohodkovnega sklada

Bordelon: Točno tako. Želim videti, ja, skenirati to. Bum. [smeh] Pokliči me, ko bo zdravnik takole pripravljen.

vihra: To bi rad. Demitri, kaj misliš tukaj?

Demitri Kalogeropoulos: ja. Recimo v podobni žili tam. OK, prav. Predvidevam, da to v resnici ni funkcija, ki jo uporabljamo, vendar jo v bistvu trenutno uporabljamo. Gre za stare telekonference, videokonference, ki imajo res veliko potenciala v zdravstveni industriji. Že zdaj se veliko distribuira, domnevam, da je ideja porazdeljen model zdravstvenega varstva, ki ljudem omogoča, da obiskujejo zdravnike od doma. Očitno smo veliko tega videli med pandemijo zaradi udobja, pa tudi iz varnostnih razlogov.

Velika družba, na katero je treba gledati na tem področju Teladoc (NYSE:TDOC)seveda, tech ticker, TDOC. Njihovo zadnje poročilo o zaslužku je bilo še eno podobno kot izčrpane številke, ki so iz leta v leto več kot podvojile zaslužek v primerjavi s tistim, kar bi bilo zanje v prvem četrtletju pandemije lani, saj je število obiskov naraščalo. To je podjetje, ki pacientom omogoča interakcijo z zdravniki prek spleta, pametnega telefona ali tablice. Pravkar so dvignili svoje obete za leto 2021. Letos pričakujejo prodajo v vrednosti dveh milijard dolarjev. Očitno je to povpraševanje, veliko vprašanj o tem, kaj povpraševanje počne od tu in odvisno od tega, kaj se zgodi, ko grožnja pandemije zbledi. Mislim pa, da je samo faktor udobja toliko boljši od takšnega izboljšanja v primerjavi s tradicionalnim modelom samo odhoda v prenatrpano čakalnico in nekakšnega čakanja v preddverju glede na to, kdaj ste se pojavili in se prijavili na seznam vidiš osebo, ki je zelo zaposlena s tem, da včasih teče za kdo ve koliko časa. Mislim, da je za to toliko priložnosti, da bi izboljšali izkušnjo opravljanja splošnih obiskov dobrega počutja. Potem bi to lahko zraslo v smislu stvari, kot so ure Apple ali te druge naprave, ki lahko zdravniku hkrati posredujejo druge informacije, mislim, da je za to storitev veliko prostora, da bo o njih bolj poglobljeno naslednjih nekaj let.

Grebena: Ja, veš kaj potrebujem za Teladoc? Great Clips ima super, verjetno ne uporabljate Great Clips, Demitri. Toda [smeh] ima odlično aplikacijo, kamor lahko vstavim, želim se prijaviti in gre po lokalnih Great Clips in pravi, da ta čaka 10 minut. Ta ima ničlo. Grem, hočem se prijaviti tja, potem pa, ko grem, sem prvi na vrsti in se prijavim, tako da bi morda Teladoc lahko delal na tem. Prosil jih bom, da te pokličejo, Toby, če mi plačajo za ideje.

koliko zlata je bilo kdaj izkopanih

Všeč mi je, da so klinična preskušanja in te digitalne naprave, ki jih imamo, blagovne znamke ur in telefoni, vse bolj prisotne. Ker sem pokrival Fitbit kot lastno ločeno podjetje, so pogosto oznanjali raziskovalne organizacije, s katerimi so sodelovali, da bi pomagali digitalizirati proces kliničnega preskušanja, in prej pomislite na postopek: hej, vsakič, ko vas boli glava, to zapišite , ali ko začutite, da se vam srčni utrip poviša, to zapišite. Bolj je šlo za to, če se je pacient spomnil, da je to storil in če je pravilno izpolnil obrazec, in to preprosto ni res zanesljiv način za pridobivanje podatkov v množičnem obsegu. Danes obstajajo ta klinična preskušanja, ki se izvajajo z več deset tisoč ljudmi v daljših časovnih obdobjih, ki prej niso bila mogoča. To je samo nekaj, kar je zame zelo vznemirljivo, da spodbujam raziskave v zdravstvu. ljubim Veeva Systems (NYSE:VEEV)kot igra, V-E-E-V. Podjetjem s področja znanosti o življenju pomagajo pri digitalizaciji izkušenj kliničnih preskušanj, tako z aplikacijami za zdravnike, ki tečejo, kot tudi za bolnike. Tam se dogajajo precej kul stvari.^