Vlaganje

Ali so lahko Robinhood Markets delnice, ki ustvarjajo milijonarje?

Verjetno se to spodobi Robinhood trgi (NASDAQ: HOOD)ima trgovali bolj kot delnice meme v prvem mesecu na javnih trgih kot trdo borzno posredništvo. To je seveda spletna aplikacija za vlaganje, ki je najbolj povezana z borzo, ki je preplavila borzo v začetku tega leta.

Vendar se Robinhood ne razlikuje tako od E*Trade, TD Ameritrade in Charles Schwab . Čeprav je njegova zahteva po slavi izhajala iz demokratizacije vlaganja s trgovanjem brez provizije brez minimalnih računov, mora še vedno upoštevati vsa ista pravila SEC, borz in klirinških hiš.

To postavlja vprašanje: če je skoraj enako kot pri drugih borznoposredniških družbah, ali lahko vlagatelji upajo, da bodo postali milijonarji, ki vlagajo v Robinhood? Oglejmo si natančneje, da ugotovimo.

Vir slike: Getty Images.

Zvezda padala

Robinhood je konec julija stopil na borzo in hitro presegel svojo ponudbeno ceno 38 dolarjev na delnico. Potem ko se je vrednost v nekaj dneh več kot podvojila in dosegla 85 dolarjev na delnico, je nato padla na približno 40 dolarjev na delnico, kjer danes trguje.Toda cena delnice je slab način za presojo, ali gre za podjetje, v katerega želite vlagati. Pogledati morate njegovo poslovanje in Robinhood ponuja nekaj upanja.

kdaj se bo pomanjkanje grafične kartice končalo

Ob koncu drugega četrtletja je šest let stara borznoposredniška družba poročala, da ima 22,5 milijona financiranih računov, kar je 130 % več kot leto prej. Za primerjavo, Schwab, ki je bil ustanovljen leta 1971, je poročal, da je imel ob koncu četrtletja 32,3 milijona aktivnih posredniških računov, kar je skupni znesek med njegovim istoimenskim posredništvom in računi TD Ameritrade, ki jih je pridobil oktobra lani.

Medtem ko diskontna posredništva obstajajo že desetletja, je Robinhood tisti, ki na trg privablja vlagatelje prvič. Aplikacija za spletno trgovanje pravi, da je več kot polovica njenih financiranih računov od ljudi, ki odprejo svoj prvi posredniški račun. Kumulativno ima v upravljanju 102 milijardi dolarjev sredstev, kar je trikrat več kot pred letom dni.Oseba, ki gleda borzni grafikon na mobilni napravi.

Vir slike: Getty Images.

Pusti slab okus

Robinhood je bil nekaj časa priljubljen pri vlagateljih, vendar je zares zaslovel, ko so se borzni trgovci na subredditu WallStreetBets začeli zbirati okoli delnic, ki so bile zelo kratke, kot je npr. AMC Entertainment in GameStop v želji, da dvignejo svoje cene visoko in povzročijo a kratek stisk .

Trgovce pa so hitro polili z vedrom hladne vode, ko je Robinhood nenadoma zaprl trgovanje z najbolj nestanovitnimi, a priljubljenimi delnicami, najprej je trgovcem omogočil samo prodajo svojih delnic, nato pa je nakupe omejil na samo eno ali dve delnici.

Ta poteza je bila takoj obravnavana kot dogovarjanje med hedge skladi in borznoposredništvom. Ustvarjalec trga Citadel Securities, največja stranka Robinhooda, je v lasti istega podjetja za finančne storitve, ki ima v lasti hedge sklad Citadel Capital, ki je pomagal reševati Melvin Capital, ki je veliko stavil proti delnicam GameStop.

Kljub temu, da obstajajo regulativne ovire med hedge skladom in njegovim poslom z vrednostnimi papirji – tako kot med trgovalno platformo Robinhood in stranjo vrednostnih papirjev – so mnogi verjeli, da bi bilo mogoče te požarne zidove z ogroženimi milijardami dolarjev zlahka povečati.

Borznoposredniška družba je pojasnila, da mora njeno poslovanje z vrednostnimi papirji vplačati depozite pri klirinških hišah za kritje poslov, vendar je skrajna dejavnost premikala meje njenega razpoložljivega kapitala. Mnogi so menili, da je ta epizoda omadeževala njen ugled.

Številni trgovci so se zagrenili k posredništvu – katerega neuradni moto je bil 'Naj trgujejo!' - čeprav se zdi, da to ni ovira za Robinhoodov posel.

Vir slike: Getty Images.

Tveganj je ogromno

Medtem ko je zaplet pokazal, da obstajajo omejitve celo za platformo Robinhood, je večje tveganje, da bi SEC lahko prepovedal način, kako borzno posredništvo zasluži večino svojega denarja.

Ker Robinhood vlagateljem ne zaračunava trgovanja, služi denar tako, da transakcije usmerja k ustvarjalcem trga, kot je Citadel, v zameno za prejemanje delčka dobička, doseženega pri vsaki trgovini. Pred kratkim je povedal predsednik SEC Gary Gensler Barronova da je prepoved plačila za tok naročila 'na mizi', ker dogovor predstavlja navzkrižje interesov.

Robinhood se mora spopasti tudi s prilivom konkurentov, ki presegajo diskontne posrednike. Kvadrat je bil na primer a upravičenec do dustupa prekomerno omejevanje trgovanja z delnicami na vrhuncu meme delniške blaznosti (čeprav je tudi ta morala omejiti trgovanje), in Paypal načrtuje vstop v borzno posredniško dejavnost , tudi.

Robinhood je objavil ZEVATI izgube v višini 504 milijonov dolarjev, čeprav prilagojene EBITDA je bila pozitivna za 90 milijonov dolarjev, kar je več kot pred 63 milijoni dolarjev. To kaže, da lahko Robinhood še vedno raste, vendar lahko traja veliko časa, preden vlagatelji postanejo milijonarji z nakupom njegovih delnic. To je še vedno boljša stava kot najnovejša zaloga memov.^