Center Znanja

Ali lahko imam 2 401(k) načrta hkrati?

Vir slike: www.gotcredit.com .

401 (k) je najbolj priljubljena vrsta pokojninskega načrta, ki ga ponujajo podjetja v zasebnem sektorju, zato imate lahko v svoji življenjski dobi več različnih računov 401 (k). Ali pa, če delate na več delovnih mestih, vam lahko ponudijo načrte 401(k) več kot en delodajalec hkrati. Ali je to dovoljeno?

Kratek odgovor
Kratek odgovor je da, hkrati imate lahko več računov 401(k). Pravzaprav je precej običajno, da imajo ljudje poleg svojega trenutnega še star račun 401(k) (ali več) pri svojih prejšnjih delodajalcih.

Druga pogosta situacija je, ko posamezniki poleg dohodka iz svojega dela zaslužijo dohodek iz samozaposlitve. Z dohodkom od samozaposlitve lahko ti ljudje ustanovijo in prispevajo k posameznemu 401(k), tudi če imajo na svojem delovnem mestu še en 401(k).Skupne omejitve prispevkov
Če imate več kot en aktivni račun 401(k), se morate zavedati, da se omejitev prispevkov IRS za izbirne odloge nanaša na vaše kombinirane račune 401(k).

Za davčno leto 2016 se lahko odločite, da boste v svoj načrt 401 (k) odložili do 18.000 $ svojega plačila. Če imate več kot enega 401(k), ta omejitev velja za vaše skupaj izbirni odlogi. Če se na primer odločite prispevati 15.000 $ v načrt svojega primarnega delodajalca 401(k), bi bili omejeni na 3.000 $ izbirnih prispevkov za vse druge načrte, v katerih sodelujete. Če ste starejši od 50 let, vam je dovoljeno dodatno 6.000 $ v prispevkih 401 (k) za skupno 24.000 $.

Upoštevajte, da ta omejitev ne vključuje prispevkov delodajalca, ki se ujemajo, ali neizbirnih prispevkov. Torej, če v svojem osnovnem 401(k) izkoristite 18.000 $ izbirnega odloga, lahko delodajalec še vedno prispeva v drug načrt 401(k) v vašo korist. Dejansko je skupna omejitev prispevkov, vključno z izbirnimi odlogami in prispevki delodajalca, 53.000 $ po načrtu 401(k). za leto 2016 (59.000 $, če ste starejši od 50 let) ali 100 % nadomestila, kar je manjše.Prispevke za posameznika 401(k) lahko obravnavate kot neizbirne prispevke (delodajalca), tako da tudi če ste prispevali največ 18.000 $ k delodajalcu 401(k), lahko še vedno prispevate do 53.000 $ k svojemu posameznemu 401(k) kot neizbirni prispevek.

Premisleki glede načrtovanja upokojitve
Samo zato, ker boste morda lahko obdržali svoje stare račune 401(k) v načrtu starega delodajalca, to ne pomeni, da je to najpametnejša poteza. Primerjajte naložbene možnosti vsakega načrta 401(k) in pristojbine, ki jih plačujete. Če ima vaš stari 401(k) nižje pristojbine in vas ne moti, da imate svoje pokojninske prihranke na več mestih, ga vsekakor pustite pri miru. Po drugi strani, če je načrt vašega trenutnega delodajalca videti bolje, bi lahko bila konsolidacija vaših računov 401 (k) najboljša ideja.

Končno imate tudi možnost, da svoj stari 401(k) prenesete v IRA, kar bi vam lahko omogočilo veliko več nadzora nad vašimi naložbami. V IRA lahko vlagate v skoraj vse delnice, obveznice ali sklade, ki jih želite, tako da, če želite prevzeti dejavnejšo vlogo pri načrtovanju upokojitve, je to lahko pametna poteza za vaše stare 401(k)s. Če želite izvedeti več o začetku uporabe IRA, obiščite Fool's IRA Center , kjer vam bomo pomagali ugotoviti, katere možnosti so najboljše za vas.

Ta članek je del centra znanja The Motley Fool's Knowledge Center, ki je bil ustvarjen na podlagi zbrane modrosti fantastične skupnosti vlagateljev. Radi bi slišali vaša vprašanja, misli in mnenja o Centru znanja na splošno ali o tej strani posebej. Vaš prispevek nam bo pomagal svetu vlagati, bolje! Pošljite nam e-pošto na center znanja@fool.com . Hvala -- in norca naprej!^