Vlaganje

'Call of Duty: Warzone' je od lansiranja pridobil 60 milijonov igralcev

Activision Blizzard 's(NASDAQ:ATVI)častitljivi Klic dolžnosti franšiza ni prestara, da bi se naučili novih trikov. Razvijalec video iger je v torek napovedal presenetljivo močno rast prodaje v prvem četrtletju, deloma zato, ker so igralci prišli na številne njegove osrednje naslove, ko se je čas bivanja doma povečal.

Prihodki so dosegli 1,8 milijarde dolarjev v primerjavi z napovedjo podjetja v višini 1,6 milijarde dolarjev. Vodstvo je pripisalo novo Vojno območje izdajo, prvi velik korak franšize v žanru battle royale, za pomoč pri dvigu rezultatov. 'Izstrelitev Vojno območje je franšizo res dvignila na nove vrhove,« so povedali vodstveni delavci v konferenčnem klicu z vlagatelji in razkrili, da je z igro sodelovalo 60 milijonov igralcev od njenega začetka 10. marca.

izbire svetnikov pestrih norcev 2016
Mlad par skupaj igra video igre.

Vir slike: Getty Images.

Vojno območje je brezplačen za igranje, vendar ponuja transakcije v igri, in ta poraba je podjetju pomagala dvigniti dobičkonosnost veliko višje. Priljubljenost naslova je dvignila tudi druge vsebine v franšizi, vključno s premijskim obrokom iz leta 2019, Moderna vojna .

Activision Blizzard je izkoristil priložnost in izboljšal svoje obete za leto 2020, saj so se naraščajoče meritve angažiranosti nadaljevale v začetku drugega fiskalnega četrtletja.Medtem ko opozarjajo, da ostajajo velika, nepredvidljiva tveganja, vključno z možnostjo trajnega povečanja brezposelnosti in motenj v dobavni verigi, so vodstveni delavci predlagali, da bi bila druga polovica leta močna. 'Obstaja možnost za presežek,' je dejal finančni direktor Dennis Durkin, 'če se ta tveganja ne uresničijo.'^