Vlaganje

Kabelska televizija je v zadnjem četrtletju izgubila 1,1 milijona naročnikov. Šli so sem.

Potrošniki v ZDA še naprej odpovedujejo svoje običajne kabelske storitve. Šest največjih državnih imen v podjetju (za katera Leichtman Research pravi, da predstavlja približno 95% trga) so skupaj v treh mesecih, ki se je končalo junija, skupaj izgubili nekaj več kot 1,1 milijona strank, kar je upočasnilo prekinitev kabla v prvem četrtletju za več kot 1,5 milijona, vendar nadaljuje večjo kadenco rezanja vrvic, ki je industriji predstavljala problem od leta 2014.

Rdeči padajoči grafikon v primerjavi z zelenim naraščajočim grafikonom.

Vir slike: Getty Images.

AT&T (NYSE: T)vodil z izgubo 443.000 naročnikov, saj je njena vodilna platforma DirecTV podvržena veliki motnji pri menjavi lastnika, čeprav je satelitska storitev krvavela kupce že precej pred prodajo DirecTV. Nobena obleka ni pridobila naročnikov, tudi vključno z bolj uveljavljenimi blagovnimi znamkami kabelske televizije, kot je Comcast 's(NASDAQ: CMCSA)Xfinity in Charter Communications '(NASDAQ: CHTR)Spekter.

Postaja kristalno jasno, vendar ti strižniki za kable ne obupajo na televiziji. Samo gledajo na drugačen način.

2021 davek na kratkoročni kapitalski dobiček

Nedvomna migracija

Na spodnji sliki je prikazana skupna zbirka strank največjih šestih imen kablov v državi, ki segajo vse do začetka leta 2018. Takrat je 83,1 milijona ameriških potrošnikov plačevalo za običajni kabel. Zdaj to počne le 65,5 milijona gospodinjstev. Ko je lani zavladala pandemija, smo opazili jasen udarec pri prerezu vrvic, čeprav je bil niz izgub dejansko dosleden, če upoštevamo celotno obdobje zadnjih 3,5 let.Vir podatkov: Podatki podjetij in sporočila za javnost. Grafikon avtorja.

In ne iščite padajočega trenda, ki bi se kmalu zmanjšal. Podjetje za raziskave trga eMarketer ocenjuje, da se bo število običajnih kabelskih odjemalcev v ZDA še naprej zniževalo vsaj do leta 2024, ko bo število gospodinjstev s plačljivo televizijo verjetno zasenčilo število gospodinjstev s plačljivo televizijo.

spremeniti 1000 $ v 10 000 $

Kot je bilo že omenjeno, ljudje ne preživijo manj časa pred televizorji. Samo gledajo na drugačen način. Pretakanje hitro postaja najprimernejši način porabe videa.To ne preseneča nikogar, ki je držal prst na utripu tega trga. Netflix (NASDAQ: NFLX)je začel opazno upadati v odporni rasti kablov že leta 2013, le nekaj let po tem, ko je poleg DVD -jev po pošti začel ponujati tudi programe prek pretakanja. Hulu, ki je zdaj v lasti družbe Hulu, je bil predstavljen leta 2008 Walt disney (NYSE: DIS), je Netflixu pomagalo odpraviti idejo o tem, kako je mogoče TV -programe tržiti in uporabljati.

Ni pa težko reči, da je pretočna industrija v zadnjih nekaj letih doživela ogromen razvoj. Disney+, AT & T HBO Max , in Comcast's Peacock sta novinca ViacomCBS (NASDAQ: VEČ) (NASDAQ: VEČ.A)je seveda že nekaj časa ponujal Paramount+ (prej znan kot CBS All Access), vendar je tudi za mlado kabelsko pretočno platformo Pluto TV. lisica (NASDAQ: FOX) (NASDAQ: FOXA)ima v lasti pretočno storitev Tubi, ki jo podpirajo oglasi, in redno poslužuje približno 40 milijonov gledalcev. Celo Discovery Communications (NASDAQ: DISC.A) (NASDAQ: DISK)in AMC omrežja (NASDAQ: AMCX)zdaj preplavljajo v pretočnih vodah.

In vsi s temi prizadevanji dosegajo šokantno stopnjo uspeha. V zadnjem četrtletju so se pretočne storitve vseh podobnih dodale pri 44,7 milijona aktivnih uporabnikov/naročnikov.

naslednje države, ki bodo legalizirale plevel 2017

Vir podatkov: vložki podjetij in sporočila za javnost, ocene medijev in analitikov. Grafikon avtorja.

Vzemite to številko z rezervo iz nekaj razlogov, od katerih je največji svetovni in ne le ameriški. Drugi razlog, da v to številko ne berete preveč, je, da za popolno zamenjavo preklicanega kabelskega paketa potrebujete več storitev pretakanja. Nedavni podatki Parks Associates kažejo, da približno polovica ameriških gospodinjstev, ki so prerezala kabel, zdaj plačuje za štiri ali več možnosti pretakanja.

koliko socialne varnosti bom dobil?

Kljub temu, da Združene države ostajajo ključni trg za večino teh blagovnih znamk za pretakanje - na primer Disney+, Discovery+, Pluto TV in HBO Max - je težko ne povezati jasnega propada konvencionalne kabelske televizije s popularizacijo alternativ pretakanja.

Sprememba se mora zgoditi

Še vedno ne kaže na neizogiben konec kabelske televizije. Zanimivo, Posodna omrežja '(NASDAQ: JEDILO)suh pretočni paket, SlingTV po ceni med 35 in 50 USD na mesec, je v zadnjem četrtletju dodal 70.000 plačilnih strank. Športno usmerjen fuboTV 's(NYSE: FUBO)pretočna kabelska storitev je v drugem četrtletju pobrala še 91.291 plačilnih strank, kljub mesečnim stroškom med 65 in 80 USD. Potrošniki bodo očitno plačali nekaj premije za pravi paket kablov, tudi če so ga sestavili. Zgoraj omenjena raziskava Parks Associates opozarja, da potrošniki, ki so prerezali kabel, porabijo približno 85 USD na mesec za storitve pretakanja, bolj ali manj v skladu s tipičnimi mesečnimi stroški tradicionalnih kabelskih storitev.

Ne glede na to, ni mogoče zanikati prihoda pretakanja, ki ni vsaj velika motnja za tradicionalni model kabelskih medijev.

Prav tako ni razloga, da bi mislili, da se trendi, prikazani na zgornjih grafikonih, ne bodo ohranili, dokler glavni kabelski igralci, kot sta Charter's Spectrum in Comcast's Xfinity, ne premislijo svojega trenutnega pristopa združevanja in oblikovanja cen. Vključiti se bodo morala tudi omrežja in kabelski kanali ter prenehati siliti kabelske platforme, da bi zbrale vso svojo vsebino v enem paketu.^