Vlaganje

Bristol Myers Squibb: Ali bi morali kupiti Dip?

Medtem ko je S&P 500 (SNPINDEX: ^ GSPC)se je v zadnjem mesecu zmanjšalo za približno štiri odstotke, Bristol Myers Squibb (NYSE:BMY)se je v istem obdobju zmanjšala za skoraj 11 %.

Takšno neskladje med uspešnostjo širšega trga in Bristol Myers Squibbom odpira ključno vprašanje. Ali je bil padec v Bristol Myers Squibbu upravičen ali pa je takšen padec ustvaril privlačno nakupno priložnost?

Oseba se sreča s svojim zdravnikom za sestanek.

Vir slike: Getty Images.

Zakaj je Bristol Myers Squibb padel

Začnimo z ugotovitvijo razloga za nedavne slabe rezultate Bristola Myersa Squibba, kar je verjetno uvedba morebitne zakonodaje, ki vpliva na delnice farmacevtskih izdelkov, kot je Bristol Myers Squibb.

Domači demokrati trenutno pripravljajo predlog zakona, ki bi Medicareu omogočil, da se pogaja o cenah zdravil s farmacevtskimi podjetji, kar bi farmacevtsko industrijo v desetletju stalo približno 500 milijard dolarjev.cena industrijskega povprečja dow jones

Medtem ko se povprečno 50 milijard dolarjev letnega zmanjšanja prihodkov zdi pomembno v absolutnih dolarjih, vlagatelji ne bi smeli biti preveč zaskrbljeni zaradi tega razvoja, saj je ameriška farmacevtska industrija kot celota lani ustvarila 539 milijard dolarjev prihodkov.

Torej, tudi če bo ta predlog zakona našel pot v obeh kongresnih zbornicah in bo prišel v Belo hišo, da bi ga podpisali, bi ameriška farmacevtska industrija izgubila le približno 9 % svojih prihodkov. Ker je bilo 37 % skoraj 23 milijard dolarjev prihodkov Bristol Myers Squibba v prvi polovici leta pridobljenih izven ZDA, bi se učinek tega zakona še dodatno zmanjšal.

In ker so trije zmerni demokrati in republikanska stranka glasovali proti predlogu zakona v njegovi sedanji obliki, se zdi, da je pot do uveljavitve omejena.V osnovi močno podjetje

Ker se zakonodajno tveganje zdi blago po naravi, se lahko vlagatelji zastavijo tudi naslednje vprašanje: Ali poslovanje Bristol Myers Squibba v osnovi dobro posluje?

kaj je najbolj likvidno premoženje

Prihodki Bristola Myersa Squibba v prvem polletju so se medletno povečali za 8,9 % na 22,8 milijarde dolarjev, kar je bila posledica močne rasti treh najboljših zdravil – Revlimida, Eliquisa in Opdiva.

Prihodek zdravila Revlimid proti raku krvi se je v prvem polletju povečal za 6 % v primerjavi z letom dni na 6,15 milijarde dolarjev. Antikoagulantno zdravilo so razvili skupaj z Pfizer (NYSE: PFE)znan kot Eliquis, je dosegel 18,2-odstotno povečanje prihodkov v prvi polovici leta na 5,7 milijarde dolarjev. Zdravilo proti raku Opdivo je svoj prihodek v prvem polletju povečalo za 6,2 % v primerjavi z letom dni na 3,6 milijarde dolarjev.

Bristol Myers Squibb v prvem polčasu ne- ZA ZEVATI popravljeni dobiček na delnico (EPS) je na letni ravni napredoval za 9,6 % na 3,67 USD, kar je impresivna rast.

Prihajajoče blagovne znamke uspešnic in zavidanja vredna ponudba

In čeprav bodo patenti Bristol Myers Squibba za tri najbolj prodajana zdravila potekli do konca tega desetletja, obstaja več obetavnih zdravil s potencialom za stabilizacijo in rast prihodkov.

najboljše delnice za nakup kot začetnik

Zeposia je zdravilo za multiplo sklerozo, ki ga je odobrila ameriška uprava za hrano in zdravila (FDA), saj je bil COVID-19 marca 2020 razglašen za pandemijo, kar je odložilo načrte za rast zdravila. V prvi polovici letošnjega leta je Zeposia ustvarila 46 milijonov dolarjev prihodkov v primerjavi s samo 1 milijonom dolarjev v obdobju pred letom dni.

Ker pa je Zeposia maja prejela tudi odobritev za ulcerozni kolitis in obiski pri zdravniku so se vrnili na raven pred covidom, ima zdravilo veliko potenciala za uspešnico. Zato imajo analitiki ocene najvišje prodaje od 1,6 do 5 milijard dolarjev letno za Zeposio.

Bristol Myers Squibb in Acceleron Pharma Zdravilo za anemijo, imenovano Reblozyl, je še eno nedavno lansirano zdravilo, ki bi moralo zastopati pomembno vlogo v prihodnosti Bristola Myersa Squibba.

Podobno kot Zeposia se je tudi Reblozylova izstrelitev soočila z ovirami zaradi COVID-19. Toda s tem, ko so ti izzivi popuščali, se je prihodek Rebloyzla v prvem polletju skoraj štirikrat povečal na 240 milijonov dolarjev letos. Analitiki menijo, da je največji prodajni potencial Reblozyla okoli 2 milijardi dolarjev letno, kar pomeni veliko prihodnje rasti.

schwab u.s. širok trg etf

Poleg prihajajočih zdravil Bristol Myers Squibba, ki so že bila odobrena, ima podjetje odličen nabor z več kot 50 spojinami, ki so trenutno v razvoju.

Eno zdravilo, ki ga je Bristol Myers Squibb lani pridobil s pridobitvijo Myokardia v vrednosti 13,1 milijarde dolarjev, je bil mavacamten, ki bi ga lahko odobrili že v začetku prihodnjega leta za zdravljenje redke in resne srčne bolezni, znane kot obstruktivna hipertrofična kardiomiopatija (HCM).

Zaradi učinkovitosti mavacamtena pri zdravljenju HCM, analitiki napovedujejo, da bo zdravilo do leta 2026 prodalo 2 milijardi dolarjev.

Kot dokaz robustnega obstoječega portfelja in načrta Bristol Myers Squibba analitiki pričakujejo, da bo podjetje v naslednjih petih letih ustvarilo 6,9-odstotno letno rast dobička.

Igra z visoko donosno vrednostjo

Z boljšim razumevanjem nedavnih operativnih rezultatov Bristol Myers Squibba in ponudbe novih uspešnih zdravil bi trdil, da je Bristol Myers Squibb podjetje, ki ga je vredno kupiti in zadržati v naslednjem desetletju.

Zdi se tudi, da je Bristol Myers Squibb dobra vrednost, še posebej po nedavnem padcu.

je xlm dobra naložba 2021

Do tega trenutka se Bristol Myers Squibb pri 60 dolarjih na delnico trguje s samo osemkratno letošnjo povprečno napovedjo analitikov EPS v višini 7,48 dolarja.

In 3,2-odstotni dividendni donos Bristol Myers Squibba je zmerno višji od njegovega 13-letnega medianega 2,9-odstotnega donosa, kar pomeni, da je delnica podcenjena.

Medtem ko vlagatelji čakajo, da bo Bristol Myers Squibb nagrajen z večkratnikom višje vrednosti, lahko ponoči dobro spijo, saj vedo, da je dividenda delnice varna, saj se pričakuje, da bo razmerje izplačil v tem letu v sredini 20-odstotnega razpona.^