Vlaganje

Boeing dobi skoraj milijardo dolarjev za ohranjanje letenja A-10 'Warthog'

Pred tremi leti je kongres prinesel nekaj nepričakovanega Boeing (NYSE: BA)- 100 milijonov dolarjev novih sredstev za nadgradnjo kril nekaterih najstarejših letalskih sil ZDAA-10 Thunderbolt IInapadalna letala.

V zadnjem času so bile novice A-10 desetkrat boljše za letalskega velikana.

Nadaljevanje navodilo senata 'ohraniti zračno premoč' s 'spodbujanjem trenutne posodobitve flote A-10 do proračunskega leta 2030, da se še naprej zagotavlja neprekosljiva zračna moč,' je prejšnji teden Pentagon je Boeingu podelil pogodbo v višini 999 milijonov dolarjev za dobavo do 112 novih krilnih sklopov za letaloz vzdevkom 'Warthog'. '

3/4 pogled na Fairchild-Republic A-10

Vir slike: Getty Images.

Kaj to pomeni za vlagatelje

Popolna izpolnitev tega dogovora bi zagotovila dovolj sklopov za 'preoblikovanje' skoraj polovice 287 A-10, ki so trenutno na inventarju letalskih sil, v skladu s poročilom Flightglobala za leto 2019 Svetovnih letalskih sil, poleg A-10, ki so bili že nadgrajeni leta 2019. prejšnja leta.To je zagotovo dobra novica za oboževalce A-10, ki so se leta borili, da bi letalske sile pridobile, da bodo ohranile svoje Warthogs operativne.

To je tudi dobra novica za vlagatelji v podjetjih, ki letijo z A-10-Boeing, najprej. Čeprav je eden največjih obrambnih izvajalcev v državi, njegov obrambni posel trenutno prinaša le 6,9-odstotno stopnjo dobička iz poslovanja. S&P Global Market Intelligence podatki-komaj polovica dobičkonosnosti večje, letalske strani podjetja.

Te dni pa je Boeingov komercialni posel pod pritiskom zaradi posledic njegovega načrtovalnega fiaska 737 MAX MCAS. Glede na to, da bo zaradi prizemljitve teh letal svojim strankam na kljuki plačati milijarde dolarjev odškodnine, bi Boeing lahko res izkoristil denarno infuzijo prav zdaj - tako da pogodba o ponovnem krilu A-10 ne bi mogla prispeti ob boljšem času.To je tudi dobra novica za Northrop Grumman (NYSE: NOC)in Lockheed Martin (NYSE: LMT), dva vodja Pentagonove 'A-10 Prime Team', odgovorna za vzdrževanje flote A-10.

Glede na jezik dodelitve pogodbe Pentagonu bo prenova flote A-10 'predvidoma končana do 23. avgusta 2030'. Teh devet majhnih besed potrjuje, da so letalske sile zdaj zavezane, da bodo Warthoga letele vsaj naslednje desetletje, in da imajo zdaj denar za to plačati. Poleg tega, ker bi bilo malo smiselno, da bi na letalo postavili nova krila in ga nato takoj upokojili, obstaja velika verjetnost, da bodo ti A-10 po nadgradnji še leta leta leteli-in da bosta Northrop in Lockheed še naprej plačani za njihovo vzdrževanje.

Kaj to pomeni za delničarje Lockheed Martina

Še zadnja malenkost za tiste, ki spremljajo dolgo, dolgo sago o A-10.

Letalske sile so v preteklih letih svoje poskuse upokojitve A-10 razlagale s tem, da jim primanjkuje sredstev za vzdrževanje starejših letal in tudi za nakup vseh novih lovskih letal F-35 od Lockheed Martina, ki jih želi. Kot del kongresnih pogajanj, ki so privedla do financiranja A-10, so lobisti Lockheed Martina očitno izluščili tudi zakonodajalec, da bodo našli kar milijardo dolarjev dodatnega denarja za nakup letal F-35.

Nismo videli tiste sredstva se še pojavljajo v rednem povzetku pogodb Pentagona, a predvidevam, da se bodo prej ali slej pojavila. Ko bodo to storili, bomo videli, da je ta velika pogodba za Boeing prav tako zmaga za Lockheed Martin, ki bo plačan ne le za F-35, ki jih je hotel prodati, ampak tudi za A-10, ki jih bo še naprej vzdrževati.

Torta za Lockheed in torta tudi za prehrano.^