Vlaganje

Velik razlog, da se bo Uber leta 2021 vrnil močan

Kljub povečanemu povpraševanju po dostavi hrane, Uber (NYSE:UBER)se je s svojo storitvijo Uber Eats trudil izravnati velik upad svojega poslovanja z mobilnostjo med pandemijo koronavirusa. Toda ko se pandemija umirja, podjetja ponovno odpirajo in ljudje se začnejo več gibati, je segment mobilnosti spet v središču pozornosti. In Uber je v dobrem položaju, da izkoristi uspeh dostave v letu 2020, da bi leta 2021 spodbudil vrnitev svojega segmenta mobilnosti.

Izdelava super aplikacije

Uber gradi super aplikacijo, ki lahko čim hitreje pripelje ljudi ali stvari od točke A do točke B. Ne glede na to, ali je to oseba, obrok, živila, alkohol , zdravila na recept , paket ali kaj drugega, bo Uber dobil tja, kamor mora iti. V intervjuju z Greylockom v začetku tega meseca je izvršna direktorica Dara Khosrowshahi dejala: 'Način razmišljanja o novem Uberju je naslednji: če Amazon ima v lasti 'naslednji dan', želimo imeti v lasti 'naslednjo uro'.

Ženska v vozniku

Vir slike: Getty Images.

V ta namen se je Uber odločil, da bo storitev Uber Eats integriral v glavno aplikacijo Uber, pri čemer je bila ideja več problemov, ki jih lahko reši Uber z eno aplikacijo, pogosteje jo bodo uporabniki uporabljali.

Ker Uber še naprej uvaja edinstveno integrirano aplikacijo, ki ponuja tako vožnje kot Eats, super aplikacija zdaj prispeva več kot 10 % prvih naročil Uber Eats.Razburljiva priložnost v letu 2021 je, da ta proces deluje v obratni smeri. To pomeni, da stranke Uber Eats izberejo Uber za vožnjo v lokalni bar ali na letališče, ker je aplikacija že na njihovem telefonu. Glede na to, da je Uberjev posel dostave pomagal omejiti mesečne izgube aktivnih strank na 16 % medletno v četrtem četrtletju, je v dobrem položaju za hitro vračanje strank. Za primerjavo, Dvig 's(NASDAQ: DVIGALO)baza strank se je v četrtem četrtletju zmanjšala za 45 %.

Ta dejavnik je pomemben tudi na voznikovi strani omrežja. Ker so imeli vozniki med pandemijo veliko priložnosti za dostavo za Uber, je aplikacija že na njihovem telefonu in čaka, da se spremenijo tudi v voznike rideshare. To bo zagotovilo več voženj na Uberju kot Lyftu, ko se bo posel z mobilnostjo spet povečal.

Povratek brez izgube strank Eats

Vlagateljem bi moral vliti tudi zaupanje, da Uber v zadnjih mesecih ni opazil velike upočasnitve rasti svojega dostave, tudi na trgih, ki so pri ponovnem odprtju precej pred ZDA in Evropo.Na konferenci za vlagatelje v začetku tega meseca je finančni direktor Nelson Chai dejal, da so se bruto rezervacije za mobilnost na Tajvanu februarja povečale za 45 % v primerjavi z letom prej, rast bruto rezervacij dostave pa se je od januarja le nekoliko upočasnila. V ZDA je izpostavil Miami kot trg, ki bi lahko predstavljal vedenje potrošnikov v preostalem delu države pozneje letos: mobilnost se je zmanjšala za približno 25 %, medtem ko se je dostava povečala trimestno.

Ko ljudje enkrat preizkusijo storitev in dobijo občutek za udobje, jo želijo še naprej uporabljati.

To je dobro za podjetje, da bo znatno povečalo svoje bruto rezervacije na stranko, ko se bo mobilnost vrnila nazaj. Ta nadaljnja rast dostave bi morala strategiji super aplikacij omogočiti, da še naprej prinaša koristi za celotno poslovanje.

Ponovite zvezek na novih področjih

Ne pozabite, da Uberja ne zanimajo samo obroki v restavracijah in potniki. Zdaj se ukvarja z dostavo živil, receptov, alkohola in vsega drugega, kar bi se lahko prilegalo sovoznikovemu sedežu v ​​avtomobilu. In Khosrowshahi je prepričan, da lahko vsaka nova vertikala nadgradi naslednjo.

'Z našim podjetjem za mobilnost smo dokazali, da lahko pripeljemo potrošnike do naše aplikacije za dostavo, v bistvu brezplačno, zmožnost premikanja potrošnikov in občinstva po tej platformi, ker zaupajo Uberju,' je dejal med razpisom o dobičku podjetja v četrtem četrtletju. 'Mislim, da lahko storimo enako z živili, ker smo v bistvu že dokazali ekonomiko enote,' je dejal izvršni direktor in se skliceval na delo, ki so ga predhodno opravili Cornershop in Postmates.

Širitev v nove panoge daje uporabnikom tudi več razlogov za uporabo aplikacije Uber, kar ustvarja še močnejšo sposobnost usmerjanja strank na druge storitve.

Ne samo, da bo Uber v položaju, da si bo leta 2021 svoje podjetje z mobilnostjo opomoglo, temveč se bo vrnil hitreje in močnejši, saj bo razširil uporabnost svoje super aplikacije.^