Vlaganje

Boljši nakup: Amazon proti Walmartu

V maloprodajnem svetu obstaja Walmart (NYSE:WMT)in Amazon (NASDAQ:AMZN), potem pa so tu še vsi ostali.

Skupaj sta obe podjetji lani prinesli skoraj 1 bilijon dolarjev prihodkov. Walmart je največje podjetje na svetu po prihodkih, ki je ustvarilo 559 milijard dolarjev, medtem ko Amazon ne zaostaja s 386 milijardami dolarjev, saj je samo lani dodal več kot 100 milijard dolarjev prodaje.

Moški, ki drži na tehtnici dva svežnja kovancev

Vir slike: Getty Images.

Za vlagatelje je bil Amazon očiten zmagovalec, saj je velikan e-trgovine v zadnjih letih povečal svoj dobiček zahvaljujoč podjetjem, kot so računalništvo v oblaku, njegova tržnica tretjih oseb in oglaševanje. Kot je razvidno iz spodnjega grafikona, je Amazon v zadnjih petih letih močno presegel Walmart, medtem ko so se delnice Walmarta ujemale le z S&P 500 .

koliko marže lahko dobim na robinhood

AMZN grafikonAMZN podatki po YCharts

Vendar pretekla uspešnost ni zagotovilo za prihodnjo donosnost in obe podjetji se hitro spreminjata. Oglejmo si, kaj ponuja vsak od teh maloprodajnih titanov in ugotovimo, kateri je boljši nakup.

Vir slike: Amazon.Amazon: Od e-trgovine do vsega

Zadnje leto je jasno pokazalo prevlado Amazona. Že drugo največje podjetje v državi po prihodkih, je leta 2020 povečalo prodajo za 38 %, s čimer je uničilo zakon velikih številk, ki pravi, da se bo rast upočasnila, ko bodo podjetja večja. Pandemija je pokazala, da Amazon vlagateljem ponuja prednosti osnovnega podjetja za potrošniške izdelke, ki dobavlja izdelke, kot so toaletni papir in čistilni robčki, ter obseg in rast tehnološkega podjetja s svojim vodilnim položajem na področju infrastrukture v oblaku, hitro rast svojega digitalnega oglaševanja. poslovanja in njegov pojav na področjih, kot je tehnologija, ki se aktivira z glasom.

najboljša stvar za vlaganje v 2016

Ne samo, da so Amazonovi prihodki lani narasli, ampak se je njegov dobiček skoraj podvojil. Po desetletjih vlaganja v izpolnjevalno infrastrukturo in svoj program zvestobe Prime, podjetje zdaj hitro pridobiva operativni vzvod in vstopa v novo fazo poslovanja. Čisti dobiček je leta 2019 poskočil za 11,6 milijarde dolarjev na 21,3 milijarde dolarjev lani, čeprav se je Amazon soočil z milijardami stroškov, povezanih s COVID-19. Velik del rasti podjetja zdaj prihaja iz podjetij z visoko maržo, kot so računalništvo v oblaku, oglaševanje, njegova tržnica tretjih oseb in izpolnjevanje, kar vse izhaja iz moči njegovega poslovanja z e-trgovino in njegovega slovesa, da zadovolji stranke.

To je dobro za Amazon, tudi ko se vetrovi pandemije začnejo umirjati, in še vedno se zdi, da Wall Street podcenjuje svoj potencial dobička. Na tej točki je Amazon morda sam sebi najhujši sovražnik, saj se zdi, da so potencialne protimonopolne preiskave največja grožnja podjetju. Poleg tega namerava ustanovitelj in izvršni direktor Jeff Bezos odstopiti pozneje letos, čeprav bo ostal na mestu izvršnega predsednika, ko bo vodilni direktor Amazon Web Services Andy Jassy prevzel vajeti. Čeprav to v bližnji prihodnosti ni tveganje, bi lahko novi izvršni direktor dolgoročno pomenil spremembo ali oslabitev kulture. To bi bilo negativno za dolgoročne vlagatelje, zato bi morali paziti na prehod.

Walmart tovornjak na avtocesti

Vir slike: Walmart.

Walmart: spreminjajoči se maloprodajni velikan

Ko pomislite na Walmart, si verjetno predstavljate eno od njegovih velikih trgovin, kjer prodajajo vse, od živil do športne opreme do majic, a današnji Walmart postaja veliko več kot samostojna veriga. Podjetje je veliko vložilo v svojo infrastrukturo za e-trgovino, v večino svojih trgovin v ZDA je dodalo možnosti prevzema in dostave živil, ponujalo brezplačno enodnevno dostavo z naročilom najmanj 35 USD in predstavilo Walmart+, program zvestobe s podobnimi ugodnostmi za Amazon. Prime. Prav tako gradi lastno tržnico za e-trgovino, s čimer izziva Amazon na območju, kjer je v bistvu monopol. To je pripomoglo, da je Walmart postal 2. posel e-trgovine v državi, saj se je prodaja e-trgovine v ZDA lani povečala za 69 %.

je amazonska zaloga dober nakup

Poleg e-trgovine je Walmart osredotočen na uporabo svojih trgovin za spodbujanje rasti v novejših podjetjih z višjimi maržami, podobno kot je to storil Amazon s svojim prvim podjetjem e-trgovine. Walmart na primer odpira zdravstvene klinike v svojih trgovinah in je začel posredništvo za zdravstveno zavarovanje. Trgovine znotraj 10 milj od 90 % prebivalstva ZDA daje podjetju konkurenčno prednost v smislu fizičnega dostopa, dodajanje zdravstvenih klinik pa se zdi naravno primerno, saj je Walmart že pogosta destinacija za toliko Američanov.

Walmart prav tako začenja fintech posel s pomočjo Ribbit Capitala, ki podpira Robinhood. Podrobnosti so na tej točki redke, vendar se je podjetje pred kratkim odločilo za to Goldman Sachs execs za zagon, obetaven znak. Zdi se, da so digitalna plačila še eno obetavno področje rasti za podjetje, ki že ima odnos s strankami, ki nimajo bančnih ali premalo bančnih storitev.

Končno Walmart vidi priložnost v monetizaciji podatkov in oglaševanju, pri čemer izkorišča svoje znanje in digitalne nepremičnine za prodajo dobaviteljem in blagovnim znamkam. Njegovo na novo preimenovano oglaševalsko podjetje, Walmart Connect, je že deležno prednosti. Oglaševalska platforma Pacvue je sporočila, da je blagovna znamka potrošniškega pakiranega blaga od 1. marca podvojila svojo porabo pri Walmartu, potem ko je dosegla povečano donosnost naložbe.

S svojo e-trgovino, ki utrjuje svojo maloprodajno moč, ima Walmart priložnost, da izboljša marže z novimi podjetji na področjih, kot so zdravstvo, finančna tehnologija in podatki.

Kateri je boljši nakup?

Obe podjetji imata lasten nabor prednosti, ki vključuje prevlado njunih kotičkov maloprodajne industrije. Amazon bo bolj verjetno pritegnil vlagatelje v rast, medtem ko je Walmart bolj primeren za tiste, ki iščejo vrednost ali dohodek.

Mislim, da sta obe podjetji pripravljeni, da bosta v prihodnjih letih presegla indeks S&P 500. Toda od obeh se zdi, da je Amazon zanesljivejša izbira glede na dosežke podjetja, hitro rastočo dobičkonosnost in očitne konkurenčne prednosti na področjih, kot so njegov program zvestobe Prime, njegova ogromna mreža za izpolnjevanje in njegov sloves za zadovoljstvo strank.

koliko dni po zamudi plačila študentskega posojila vaša posojila zapadejo v neplačilo?

Medtem ko so Walmartovi novi poslovni podvigi vznemirljivi in ​​jih je vsekakor vredno ogleda, je njegova osnovna dejavnost fizičnega trgovca na drobno v počasi rastoči industriji. Zato ima Amazon prednost pri rasti in tudi hitro pridobiva vzvod na koncu. Tukaj je boljša izbira.^