Vlaganje

Najboljši razlog za lastništvo zalog General Motors

General Motors (NYSE: GM)ni več samo proizvajalec avtomobilov, je lastnik enega najnaprednejših podjetij za avtonomno vožnjo na svetu. Večinski delež družbe v Cruiseu ni le strateška naložba; lahko postane največje gonilo vrednosti za vlagatelje v naslednjem desetletju ali več.

Če je avtonomna vožnja resnično izvedljiva tehnologija, ki ji bodo stranke zaupale, ni razloga, da avtonomna skupna vožnja ne more nadomestiti znatnega dela lastništva vozil. Lastništvo vozila z avtonomnimi funkcijami se zdi, kot da je lastnik letala, ko najamete sedež, da pridete od točke A do točke B, je cenejše in manj boli glava. In kot verjamem v prihodnost avtonomne skupne vožnje, mislim, da bi GM lahko bil absolutna domača avtomobilska zaloga za vlagatelje.

Vir slike: Križarjenje.





Uber je pokazal pot

Če bi Cruise oblikoval koncept vožnje iz nič, bi bilo to ena stvar, a Uber (NYSE: UBER)in Dvig (NASDAQ: LIFT)so pokazali, da je lahko velik posel po vsem svetu.

Tabela prihodkov UBER (TTM).



potovalni center Amerike blizu mene

Prihodki UBER (TTM) podatke avtorja YCharts

Največja težava pri reševanju vozovnic je danes, da so vozniki dragi in so vožnje na voljo le, če so vozniki. Avtonomna skupna vožnja rešuje obe težavi in ​​če je vozilo izdelano posebej za avtonomno skupno rabo vožnje, bi ga lahko zgradili in upravljali učinkoviteje kot vozila Uber ali Lyft danes.

ali bo leta 2021 gospodarska kriza padla

Obstaja nekaj dodatnih stroškov, kot so infrastruktura za polnjenje, storitvene zmogljivosti in drugo vzdrževanje, ki bi jih morala kriti avtonomna storitev souporabe vožnje. Toda glede na stroške voznikov in dejstvo, da je večina vozil parkiranih 95 % časa, kar je mogoče drastično izboljšati, če vozila ne potrebujejo voznikov, mislim, da je verjetno, da bodo namenska avtonomna vozila za skupno vožnjo na koncu cenejša. na miljo kot tradicionalno souporabo vožnje, kar bi moralo prispevati k njeni stopnji sprejetja.



GM se spreminja

Ena najtežjih stvari za podjetje je, da spremeni svojo osnovno dejavnost. Tudi če opazi motnje že kilometer stran, je zelo težko opustiti osrednji izdelek in se osredotočiti na moteč izdelek ali spremeniti kulturo podjetja, da se ponovno osredotoči na nov poslovni model. Zato so odločitve, ki jih je GM sprejel glede Cruisa, ključni vidik Cruisejevega prihodnjega uspeha. Tukaj je nekaj poudarkov investicijske teze:

  • Cruise je popolnoma ločen subjekt z zunanjimi vlagatelji poleg GM. V tem smislu Cruise gradi svojo kulturo in infrastrukturo s finančno podporo GM, ne da bi ga GM sam pogoltnil.
  • Največja vpletenost GM-ja je verjetno načrtovanje in proizvodnja Cruise Origin, avtonomnega vozila za skupno vožnjo po meri. Cruise je sposoben izkoristiti GM-jevo strokovno znanje o oblikovanju in proizvodnji v svojo korist, ne da bi te zmogljivosti zgradil v podjetju. In GM dovoli Cruiseu, da prekine svojo osnovno dejavnost, tako da GM postane zunanji proizvajalec.
  • Financiranje je podoben dogovor, pri čemer se je finančna podružnica GM že dogovorila, da bo zagotovila 5 milijard dolarjev za financiranje proizvodnje Cruise Origin.

GM je Cruiseu dal finančno podporo za uspeh in ga ohranil dovolj ločeno, da je lahko zgradil moteče poslovanje. Če bo Cruiseu uspelo, bo ogrozila avtomobilsko poslovanje GM . In to je načrt.

Gradimo moteč posel pred našimi nosovi

Glede na hiter uspeh skupne vožnje po svetu in hiter napredek v avtonomnih vozilih, menim, da je verjetno, da bo v desetletju avtonomna skupna vožnja običajna. In če je, obstaja le peščica podjetij s tehnologijo za konkurenco.

Edinstveno pri Cruiseu je, da gradi tehnologijo in vozilo po meri ter ima finančna sredstva za izgradnjo ogromne flote. Podjetje je ustanovljeno, da bi motilo transportno industrijo, kot jo poznamo. In GM-jev večinski delež v podjetju je največji razlog za dolgoročno lastništvo delnic GM.



^