Vlaganje

Bank of America zviša minimalno plačo na 21 dolarjev na uro, načrtuje 25 dolarjev do leta 2025

Za bolj jasne in pronicljive poslovne in gospodarske novice se naročite na Dnevna stran glasilo. Je popolnoma brezplačno in zagotavljamo, da se boste vsak dan naučili nekaj novega.

Velike banke so morda dobesedno polne gotovine, toda delavci na nižji ravni, ki jih vodijo? Ne preveč.

To bi se lahko začelo spreminjati. Bank of America je včeraj objavila, da je zvišala minimalno plačo z 20 na 21 dolarjev na uro in je na dobri poti, da bi se pridružila številnim večjim ameriškim podjetjem, ki si želijo nekaj dodatnih dolarjev, da bi pritegnila in obdržala zaposlene med pandemijo. prej obljubljeno 25 $ na uro do leta 2025. To pomeni, da njeni blagajniki, predstavniki službe za stranke in drugi zaposleni na uro zdaj domov odnesejo vsaj 43.680 $ na leto.

Big Biz se dvigne

Najnižji delavci Bank of America zdaj zaslužijo skoraj trikratno zvezno minimalno plačo. V primeru, da v minuti niste zložili srajc ali pripravili lateta, je to še vedno 7,25 $, številka iz leta 2009 ki se je zmanjšal za 21 % v vrednosti z inflacijo.

Ker pa so delavci po eksodusu, ki ga je povzročil Covid, zdaj vroča dobrina, se tudi številne druge velike korporacije trudijo zvišati svoje stopnje:  • Target, Amazon, Wayfair, Costco, Disney World, Starbucks, Walmart, Chipotle in Under Armour, če naštejemo le nekatere, so vsaj nekaterim delavcem dvignili minimalne plače na najmanj 15 dolarjev.
  • Zaposleni v BoA zdaj prekašajo svoje kolege v JP Morgan (16,50 do 20 USD na uro, odvisno od življenjskih stroškov na območju) in Wells Fargo (15 do 20 USD na uro, odvisno od lokacije).

Prekinitev banke: Tudi s svojim novim merilom uspešnosti je BoA še vedno za časom. Če bi bila minimalna plača v koraku z gospodarsko produktivnostjo, strokovnjaki pravijo danes bi bilo skoraj 26 $ na uro. In v Charlotteu, NC, kjer ima banka sedež, Kalkulator življenjske plače MIT ocenjuje, da bi morale plače, ki ustrezajo 'minimalnim življenjskim standardom' odrasle osebe z enim otrokom, znašati skoraj 31 dolarjev na uro. V New Yorku, kjer ima banka tudi sedež, je skoraj 39 dolarjev na uro.^