Vlaganje

Slabe novice: izvršni direktor Disneyja pravi, da se Disney+ sooča z dvema nasprotnima vetroma

Večina analitikov bi se strinjala, da Walt Disney 's(NYSE: DIS)vstop v kategorijo pretakanja je bil uspešen. Disney+ je vstopil v pretočne vojne novembra 2019 in je že zbral skupno število naročnikov, zaradi česar je konkurenčen veteranskemu tekmecu Netflix (NASDAQ:NFLX).

House of Mouse se ponaša z robustno knjižnico vsebin in ima veliko uveljavljeno bazo oboževalcev po vsem svetu. Zato njegov zgodnji uspeh morda ni bil tako veliko presenečenje. Toda Disney začenja odkrivati, da ohranjanje močne rasti v segmentu pretakanja ni tako enostavno. Pred kratkim pri an konferenca vlagateljev , direktor Disneyja Bob Chapek je izpostavil dva izziva neposredno na poti do zmage v vojni za pretakanje.

Vir slike: The Walt Disney Company.

Disney+ se v Latinski Ameriki začne počasi

Prva težava se je pojavila okoli lansiranja Disney+ v Latinski Ameriki. Ocenjuje se, da ima ta regija 617 milijonov prebivalcev in zaradi same velikosti je območje dobičkonosnih priložnosti.

Netflix že nekaj let deluje s svojo storitvijo v Latinski Ameriki in je zbral 38,66 milijona naročnikov. Če to številko postavimo v kontekst, ima Netflix skupno bazo naročnikov 209 milijonov, tako da Latinska Amerika predstavlja 18,4 % njene skupne. Poleg tega Netflix ustvari povprečni prihodek na uporabnika 7,50 USD iz Latinske Amerike.Če pogledamo celotno prebivalstvo regije in rezultate, ki jih Netflix dosega, poudarja potencial za Disney. Doslej ima The House of Mouse 116 milijonov naročnikov na Disney+ v vsaj 61 državah. Novembra 2020 je svoje storitve uvedel na 18 latinskoameriških trgih. Ker je Disney+ že prej v razvoju, bi lahko bila Latinska Amerika pomembnejši trg za Disney kot za Netflix.

rok za prispevek roth ira za leto 2020

Slaba novica za delničarje je bila, da je Chapek razpravljal o počasnem uvajanju v regiji, saj je imela družba težave pri iskanju partnerjev, ki bi pomagali pospešiti proces. Kljub temu je bil izvršni direktor prepričan, da se bodo stvari v ne tako oddaljeni prihodnosti odvijale hitreje.

Disney+ HotStar v Indiji

Druga težava se nanaša na Disneyjeva prizadevanja v Indiji. Na konferenci za vlagatelje, je opozoril Chapek da imajo naročniki na Disney+ HotStar v Indiji običajno letne naročnine. Poleg tega podjetje ne sme nastaviti samodejne obnove za naročnine v regiji. V tem je izziv, s katerim se sooča Disney+ v Indiji; veliki skupini članov, ki jih je vpisal v zadnjem letu, zapadejo naročnine. Podjetje bo moralo vložiti veliko marketinških naporov, da bi obdržalo te stranke, in malo verjetno je, da bo Disney v teh prizadevanjih 100-odstotno uspešen.To bi lahko bila pomembna ovira, saj je vodstvo omenilo, da segment predstavlja več kot 40 % skupnih naročnikov Disney+.

Disney+ bo vedno znova imel počasno četrtletje

Na splošno je izvršni direktor dejal, da pričakuje, da bo imel Disney+ počasno četrtletje in dodal neto novih naročnikov v nizko enomestno število milijonov. To priznanje počasnejše rasti tudi ne pomeni, da so se dolgoročni obeti segmenta zmanjšali. Pove le, da se Disney+ v kratkem sooča s preprečnimi vetrovi, ki povzročajo nekaj nestanovitnosti na poti rasti.

Na dnevu za vlagatelje novembra 2020 je Disney vlagatelje usmeril, naj si prizadevajo za povečanje števila naročnikov na pretakanje na več kot 300 milijonov do leta 2024. Rezultati tega četrtletja bodo vlagatelje opomnili, da pot do te skupne vrednosti ne bo linearna.^