Vlaganje

Ali sta UPS in FedEx pripravljena na novo božično napako?

Storitve dostave paketov že zaostajajo z dostavami in čas je šele pred njimi.

Čas zaceli vse rane, ustvari pa tudi kratke spomine. Pred dvema letoma so trgovci potrošnikom preveč obljubljali možnost, da bodo darila pod božično jelko dobili pravočasno za praznik, tako da so se preblizu rokov, ki so jih določili za oddajo naročila, približali. To je povzročilo širok kaos in jezne stranke kot oboje UPS (NYSE:UPS)in FedEx (NYSE:FDX)niso mogli slediti povpraševanju.

Videti je, da so trgovci na drobno spet naredili isto napako.

Po podatkih podjetja za analitiko strank StellaService je 21. december letos spet najbolj priljubljen rok za prejem naročila, en dan pozneje kot lani, ko so se trgovci na drobno po zlomu leta 2013, ko je UPS imel grozljivih 83 % pravočasnosti. hitrost dostave in FedEx je bil komaj boljši z 90-odstotno stopnjo uspešnosti.Po izvedbi številnih strategij za odpravo težave v letu 2014, vključno z najemanjem na desetine tisoč novih začasnih delavcev in vlaganjem na stotine milijonov v izboljšave infrastrukture – skupaj s tem, ko trgovci na drobno niso bili tako preveč agresivni pri dajanju obljub, ki jih je bilo skoraj nemogoče izpolniti – - prevozniki so se okrepili, oba sta skoraj vsak paket dostavila pravočasno.

Pridobiti blago v roke potrošnikom čim hitreje in ceneje je postala ključna razlika v tem, ali lahko podjetje raste. Bilo je Amazon.com to je prisililo maloprodajno industrijo, da je spremenilo svoje prakse pošiljanja, potem ko je storitev članstva Prime zagotavljala brezplačno dvodnevno dostavo. Pravzaprav so trgovci na drobno hiteli ponuditi lastne možnosti brezplačne dostave, ki so pomagali spodbuditi božični zlom.

Tako FedEx kot UPS sta letos naredila dodatne spremembe, vključno z zvišanjem cen pošiljanja in spremembo načina izračunavanja poštnine. Pritožili so se, da morajo veliki, obsežni predmeti, ki v njihovih tovornjakih zasedajo omejeno število nepremičnin, nadomestiti njihovo velikost.Niti najem več deset tisoč sezonskih delavcev ne pomaga prevoznikom, kot je FedEx, izpolnjevati svoje stroge stopnje pravočasne dostave.

Tudi trgovci na drobno so naredili spremembe. Amazon je na primer začel prevzemati večjo odgovornost in nadzor nad procesom dostave, preizkušati dostavo z droni, sklepati pogodbe z dostavnimi storitvami, ki temeljijo na množici, in morda celo ustanoviti lastno dostavno mrežo, ki bi bila konkurenčna UPS-u in FedExu.

Drugi, kot Wal-Mart , ki je pomagal pionir koncepta, je svoje trgovine začel uporabljati kot nekakšen distribucijski center, ki strankam ponuja brezplačno dostavo za izdelke, naročene prek spleta, če jih prevzamejo v trgovinah. To, da lahko trgovci na drobno ustvarijo nekaj postopnega posla, ko kupci kupijo več blaga, ko so v trgovini, je preprosto omaka.

Kljub vsem spremembam - in prevozniki paketov, ki letos med seboj najamejo skupaj 150.000 sezonskih delavcev - še vedno zaostajajo. In ker so trgovci na drobno spet postali razposajeni v prepričanju, da lahko znova presežejo, sta se FedEx in UPS očitno pripravila, da ta božič znova igrata Grinch.

Po navedbah The Wall Street Journal , povečana prodaja e-trgovine obdavčuje zmožnost prevoznikov, da izpolnijo roke za dostavo naročil. Stopnja pravočasne dostave UPS je padla na samo 91 %, FedEx pa na 95 %. Medtem ko naj bi se spletna prodaja v primerjavi z lanskim letom povečala za 11 %, je bila prodaja na črni petek letos dejansko višja za 14 %. Strokovnjaki za upravljanje s prodajo na drobno so povedali Dnevnik , 'Obseg je veliko višji od načrtovanega. Tako hitro lahko obdelaš le toliko obsega.' ShipMatrix je ugotovil, da je bilo 91 % naročil, ki jih je UPS dostavil med Cyber ​​Week, pravočasno, v primerjavi s 97 % pred enim letom, in to še preden so dosegli krizni čas z naročili v zadnjem trenutku.

Po podatkih StellaService so trgovci na drobno všeč Barnes & Noble , Vrzel , in J. Crew sta postavila rok za naročilo 21. december, kar morda izpodbija sposobnost prevoznikov, da pridejo skozi. Vendar niso oni tisti, ki potiskajo ovojnico najbolj dlje. lululemon athletica , Macy's , in Sears imajo vso obljubljeno dostavo, če bodo naročila oddana do 22. in Nordstrom šel celo tako daleč, da je določil rok 23. december.

Zanimivo, Najboljši nakup , ki je pred dvema letoma določila 23. december in je videla veliko zamujenih dostav, je letos postavila rok 17. december.

Medtem ko bosta UPS in FedEx znova nosila glavnino krivde, če paketi ne bodo dostavljeni pravočasno, je jasno, da so v resnici krivi trgovci, če je vse, kar letos dobite v svoji božični nogavici, le kepa premoga.^