Vlaganje

Applov App Store Empire končno začenja razpadati

Apple 's(NASDAQ: AAPL)obzidani vrt končno začenja kazati razpoke. Pravni izzivi in ​​zakonodajne grožnje začenjajo ogrožati Applove 30-odstotne provizije App Store.

V tej epizodi 'The Five' posneto 3. sept , Sodelavci Fool Brian Withers, Jeremy Bowman in Toby Bordelon razpravljajo o vplivu novih pravilnikov App Store in o tem, kaj to dolgoročno pomeni za tehnološkega velikana.

Brian Withers: New York Times V članku piše, da je Apple v sredo dejal, da prilagaja svoje politike App Store prek – ne vem, ali je to pritisk zaradi tožb, protimonopolnih ali karkoli drugega – vendar Apple spreminja svoja pravila za svojo App Store in bo določenim aplikacijam omogočiti več poslovanja neposredno s strankami. Stvari, kot so Netflix in Spotify bo dovoljeno vključiti povezavo do svojih aplikacij. To je tako smešno. Kot da se Apple upogne nazaj. Tem podjetjem [smeh] dovolijo, da v svojo aplikacijo postavijo povezavo, ki uporabnikom omogoči neposredno nastavitev ali upravljanje svojih računov in naredijo stvari, kot so, da se naročnine prevzamejo neposredno prek podjetja in se izognejo 30-odstotnemu bremenitvi prek App Store . vprašanje. Za delničarje Apple je prihodnost Appla s storitvami. Na spletnem mestu fool.com sem videl nekaj res lepih člankov, ki govorijo o upadanju prodaje Applovih iPhonov, vendar to ne bi smelo biti pomembno. No, to je res, ker so prihodki od storitev le velik del Applovega poslovanja in postajajo le še večji. Toda ali je to znak prodaje za delničarje Apple? Vas skrbi ta sprememba za Apple? Naredimo to v dveh delih. Pojdimo najprej na to. Toby, je to prodaja?

Toby Bordelon: Ne gre za prodajo.

vihra: Prebral sem tvoje ustnice. [smeh]Bordelon: Za Apple. Absolutno ne. Ne bi prodajal novic. Želim reči, da je to v mnogih pogledih preobrazbeno za industrijo. Začenjaš videti, da se je obzidani vrt nekoliko zmanjšal, mislim. Do neke mere to pomeni manj prihodkov. To absolutno pomeni manj prihodkov za Apple. Manj prihodkov, morda manj lepljivosti. Ne pretvarjajmo se, da to počnejo iz katerega koli drugega razloga kot zato, ker so bili v to prisiljeni. [smeh] Mislim, da moramo to spraviti ven. Mislim, da je pravzaprav Japonska. To morajo storiti kot del poravnave z regulatorji in verjamem, da je to Japonska. Odločili so se, da bodo to počeli povsod. Zavrtijo, no, to je enostavneje in lažje in bolje za naše stranke, v redu. Ampak mislim, da bo to najmanj, kar bi morali storiti, ko začnete iskati morebitna vprašanja v EU, tudi tukaj v Združenih državah. To je bilo neizogibno in prihaja in bo prišlo povsod. Poskušam prehiteti z besedami, mislim, da bi nekatere od teh morebitnih protimonopolnih preiskav preprečil tako, da samo rečem, da smo to težavo odpravili. Ni vam treba več gledati. Tukaj ni kaj videti, vse je v redu. Bomo videli, če to dejansko deluje. A očitno to pomeni, ker so bili v to prisiljeni. Ampak ne bi prodal. Mislim, da to ni razlog, da bi se znebili družbe. So solidno podjetje. So fantastična družba. ne spomnim se. Nekaj ​​teh velikih tehnoloških podjetij smo si že ogledali v smislu njihove mešanice prihodkov. Ne spomnim se čisto, kolikšen odstotek jabolk je prišel od kod, vendar še vedno veliko zaslužijo s prodajo stvari, prodajo ipadov, prodajo iphoneov.

vihra: Večina jih je.

Bordelon: Prihodek App Store je precejšen, ne verjamem, da je bil večina, večino denarja zaslužijo drugje. Imaš to tam?vihra: Zadnja četrt. Četrtletje se je končalo junija. Imeli so 81 milijard dolarjev prodaje, 64 milijard pa iz izdelkov.

Bordelon: Vidiš tam. Najprej 81 milijard.

vihra: [smeh] To je samo 90 dni. To je skoraj milijarda dolarjev na dan.

Bordelon: Počutim se, kot da če boste prodajali Apple ob tej novici, pogrešate veliko sliko s podjetjem, v višini 81 milijard na četrtino. Morda zaradi tega na koncu 75 milijard. Ampak ne, našli bodo druge načine, da to povrnejo. Prodali bodo več stvari, veliko več stvari. To je moje mnenje o Applu.

vihra: Drugi del bomo držali. Gremo k Jeremyju. Imamo še 19 minut, tako da imamo veliko časa za pogovor o tem. Je to znak prodaje za delničarje Apple? Ali bi morali biti delničarji Apple zaskrbljeni?

Bowman: Mislim, da se strinjam s Tobyjem, da ne bi prodajal teh novic, vendar mislim, da je to res nekaj, kar je vredno spremljati, ker poteka razprava o tem velikem tehnološkem monopolu, Applu in Facebooku, vseh teh podjetjih, Googlu. Mislim, da je to vprašanje bolj spekter in ne črno-bel odgovor. Najprej smo govorili o tem, da je Facebook pripomoček. Govorimo o telefonih. Če hočeš telefon, obstajata samo dve mesti, kjer lahko prideš vsaj tako daleč, kot je poslovanje, in oba sta velika podjetja. Imate Apple in imate Google -- oz abeceda . Imam iPhone, ali imaš enega ali drugega. Dejstvo, da je Apple uspel imeti ta res 30-odstotni davek za vsakega razvijalca, majhno, veliko, kakršno koli podjetje. Če ste Netflix, katero podjetje danes nima mobilne aplikacije? Mislim, da je to verjetno najvišja Appleova marža, ker v bistvu ni (stroška), ne vem, kakšna je cena postavitve vaše aplikacije. Kot da je Apple lastnik najdragocenejše nepremičnine na svetu in tam plačate, da parkirate svoj avto.

vihra: [smeh] Točno tako.

Bowman: Nič jim ni treba storiti. Mislim, da je to malo kot poslovanje s kreditnimi karticami, vendar so provizije za kreditne kartice 2-3 odstotke, kar se zdi razumno.

vihra: Ja, marža za storitvena podjetja je 70 odstotkov.

Bowman: Ja, to je neverjetno. Mislim, da se ta pritisk že nekaj časa povečuje. Netflix je naredil to potezo pred nekaj leti, ko so rekli, poglejte, Appleu ne bomo več dajali denarja. Lahko prenesete našo aplikacijo, vendar če želite našo naročnino, morate priti na našo spletno stran. Ne vem, koliko so prihranili ali kaj, ampak mislim, da jih to ni upočasnilo. Mislim, da je bila to pametna poteza in bi jo verjetno morali narediti prej. Za Spotify nisem prepričan, toda to sta očitno dve veliki naročniški podjetji v App Store. Mislim, in to je del tiste širše pripovedi o protimonopolni grožnji ali regulativni grožnji, ki se plazi na Apple, Facebook in Google ter na vse njih. Mislim, da bi Apple to morda naredil, da bi nekoliko napredoval. Obstaja tudi tožba z Epic Games, ki je proizvajalec Fortnite, za katerega mislim, da ljudje kmalu čakajo na odločitev. Mislim, da je proti tej 30-odstotni obremenitvi veliko nasprotovanja. Mislim, da se ta omaka, ta lahek tok prihodkov za Applo, morda ne bo zmanjševal, vendar v prihodnje ne bo tako enostavno.

vihra: Z vami sem. Delničarjem Apple to sploh ne bi smelo biti zaskrbljujoče. Ta hrup je precej utihnil. Pred nekaj leti je izšla programska oprema za blokiranje oglasov. Uporabljam programsko opremo za blokiranje oglasov, ker mi olajša življenje. Vsi so si mislili: 'Oh, ne, Googlov tok prihodkov, kaj se bo zgodilo?' Nič. [smeh] Googlov oglaševalski posel je veliko večji, kot je bil. Programska oprema za blokiranje oglasov se še vedno precej uporablja po internetu. Da, to zagotovo ni prodaja za delničarje Apple brez domišljije.^