Vlaganje

Apple je pripravljen napovedati prehod na notranje čipe na konferenci za razvijalce

Apple' s(NASDAQ: AAPL)dolgo govorice o prehodu na notranje čipe za napajanje svojih računalnikov Mac bi lahko objavili pozneje junija med letno svetovno konferenco razvijalcev iPhone (WWDC).

Če Apple to objavi na konferenci WWDC, ki naj bi se začela 22. junija, bi razvijalcem dalo dovolj časa, da se pripravijo na potezo, poroča Bloomberg . Premik bi lahko bil udarec za Intel (NASDAQ:INTC), ki trenutno dobavlja glavne procesorje za Applove računalnike Mac, čeprav Apple ni velik igralec na trgu osebnih računalnikov.

Polprevodniki na mizi s črnim ozadjem.

VIR SLIKE: GETTY IMAGES.

Marca je vplivni Applov analitik Ming-Chi Kuo iz TF Securities napovedal, da bodo Maci s procesorji ARM predstavljeni v prvi polovici leta 2021. Čipi s kodnim imenom Kalamata naj bi bili učinkovitejši in hitrejši od čipov A13, ki se uporabljajo v iPhone 11. Polprevodniki se razvijajo z isto tehnologijo iPhone, vendar bodo Maci delovali na macOS namesto iOS, ugotavlja Bloomberg . Če bo Apple napredoval po pričakovanjih, bo to prvič, da bo imela tehnološka zaloga v svojih računalnikih notranje čipe.

Appleova konferenca WWDC poteka tako rekoč letos zaradi pandemije COVID-19. Poleg morebitne napovedi notranjih čipov za svoj Mac naj bi proizvajalec iPhone na konferenci izdal beta različico iOS 13.5.5.

^