Vlaganje

Apple uvaja FaceTime za uporabnike Android in Windows

FaceTime, vzdržljiv in priljubljen Apple (NASDAQ: AAPL)video komunikacijska aplikacija, bo kmalu izstopila iz ekosistema podjetja. V ponedeljek, na dan odprtja letošnje izdaje svetovne konference za razvijalce (WWDC), je podjetje objavilo, da bo FaceTime na voljo na napravah, ki niso Apple.

To bo omogočilo uporabnikom osebnih računalnikov in tablic, ki jih poganja Microsoft 's operacijski sistem, poleg tistih z napravami, ki uporabljajo abeceda je Android, za uporabo storitve.

Za sodelovanje v klicih in konferencah FaceTime se lahko takšni uporabniki pridružijo na svojih napravah s pomočjo namenske in edinstvene spletne povezave – pod pogojem, da imajo nameščene najnovejše različice brskalnika Alphabet Chrome ali enakovrednega Microsofta, Edge.

Dve ženski uporabljata Apple

Vir slike: Apple.

Razširitev razpoložljivosti FaceTime je bila med številnimi Appleovimi objavami na konferenci, letnem dogodku, na katerem predstavi svoje najnovejše inovacije.Prihaja tudi v času, ko so konkurenčne aplikacije za videokonference, predvsem aplikacija za videokonference Zoom video komunikacije (NASDAQ: ZM)je močno narasla priljubljenost. Apple je imel malo pridobiti in veliko izgubiti, če je ohranil FaceTime lastništvo. Navsezadnje so Zoom in številne podobne aplikacije široko dostopne uporabnikom skoraj vseh sodobnih naprav z operacijskim sistemom in brskalnikom najnovejšega modela.

FaceTime je solidna aplikacija, ki je zelo dobra v tem, kar počne. Ne smemo si predstavljati, da bo od Zooma vzela velike deleže, saj je veliko uporabnikov – tudi občasnih – navajenih na funkcionalnost slednje storitve in je kot taka postala nekaj standarda. Kljub temu bi moral Apple dobiti nekaj zaslug za prilagodljivost in pripravljenost spremeniti čas, ko in če je potrebno.

V ponedeljek je Apple v bistvu trgoval bočno, le nekoliko je premagal postopni upad S&P 500 indeks.

^