Vlaganje

Apple zniža cene slušalk in polnilcev za iPhone

Apple (NASDAQ: AAPL), ki ni ravno podjetje, znano po izdatnih popustih ali posebnih akcijah, je znižalo cene dveh dodatkov, ki jih mnogi uporabniki menijo, da sta nujni.

Brez uradne objave je tehnološki gigant znižal prodajno ceno svojih slušalk EarPods na 19 $; prej je bil 29 $ na par. Podjetje prodaja tudi 20 W USB-C napajalnik za isto ceno, kjer je prejšnji primerljivi model znašal 29 $.

Nova Apple iPhone 12 Pro in iPhone 12 Pro Max.

Vir slike: Apple.

To pa je za številne oboževalce in stranke Apple zaskrbljujoče, saj je prej podjetje skupaj s svojimi iPhoni zapakiralo tako komplet slušalk kot napajalnik. Z novo linijo iPhone 12, ki je bila uradno predstavljena ta teden, pa je to prenehalo; oba artikla, ki jih mnogi uporabniki štejejo za nujna, je zdaj treba kupiti ločeno.

Apple je v svojih sporočilih za javnost, ki napovedujejo novo linijo izdelkov, o tej potezi dejal, da bo zmanjšal velikost embalaže iPhone 12. Sprememba je namenjena 'nadaljevanju zmanjšanja emisij ogljika ter izogibanju rudarjenju in uporabi dragocenih materialov, kar omogoča manjšo in lažjo embalažo ter omogoča 70 % več škatel, ki se pošiljajo na paleti.'Podjetje trdi, da bo s številom modelov iPhone 12, ki bodo verjetno poslani, to zmanjšalo emisije ogljika za 2 milijona metričnih ton letno – kar je enako, če bi s ceste odpeljali skoraj 450.000 avtomobilov. Ni znano, ali je bila ta trditev neodvisno preverjena.

Zdi se, da so vlagatelji v sredo odklonili novice o ločevanju. Delnice Apple so v bistvu trgovale bočno, kar je bilo glede na padec indeksa S&P 500 na dan razmeroma dobro.^