Vlaganje

Analitiki postajajo vse bolj naklonjeni Chipotlu

To je pravi čas, da postanete vlagatelj Mehiški žar Chipotle (NYSE:CMG). Hitri proizvajalec mehiških vozovnic je dosegel nove rekorde vseh časov, potem ko je poročal o dobičku v drugem četrtletju, ki je presegel pretekla pričakovanja. Po tem izbruhnem finančnem poročilu so analitiki hitro pregledali svoje ciljne cene in nadgradili Chipotle.

Chipotle je že drugič ta teden pridobil dobre ocene analitika, pri čemer sta oba ugotovila, da so delnice Chipotle bistveno višje. Oglejmo si njihovo utemeljitev, da vidimo, ali bi se vlagatelji morali povzpeti na krov.

Delno pojeden burrito Chipotle s prilogo z guacamole in čipsom.

Vir slike: Chipotle.

Najvišje na Wall Streetu

V začetku tega tedna je Goldman Sachs začel poročati o Chipotleu, dal podjetju oceno nakupa in določil ciljno ceno 1000 $ za delnico. Analitika Katherine Fogertey je opozorila na digitalne pobude podjetja kot na prepričljiv katalizator za dvig delnic.

'S krepitvijo digitalne mišice in preselitvijo strank na ta kanal lahko podjetje poveča zmogljivost v trgovinah precej nad predhodnim 'vrhuncem' v letu 2014, kot tudi poveča pogostost in potencial porabe,' je Fogertey dejal v sporočilu strankam v ponedeljek.Analitik ima poanto. Digitalna prodaja je postala področje, na katerega se Chipotle vse bolj osredotoča, in ta prizadevanja se obrestujejo. Ko je Chipotle prejšnji teden objavil svoj dobiček v drugem četrtletju, se je prihodek povečal na 1,43 milijarde dolarjev, kar je 13 % več kot leto prej. Uspešnost, ki je bila boljša od pričakovane, je bila posledica 10-odstotnega povečanja primerljive prodaje in 3,5-odstotnega povečanja povprečne karte. K temu je največ prispevalo 99-odstotno povečanje digitalne prodaje, ki zdaj predstavlja več kot 18 % celotne prodaje v četrtletju.

Chipotle je v procesu prenove svojih restavracij, da bi ustvaril drugo pripravljalno območje ali 'digitalne proizvodne linije' na več kot 2000 lokacijah, da bi pomagal razširiti svojo digitalno prodajo. Podjetje je izboljšalo tudi zmogljivosti svoje aplikacije in se osredotočilo na dostavo z različnimi storitvami, da bi se prilagodilo prehodu. Če dvomite o tem, kako resen je Chipotle glede teh pobud, je vredno omeniti, da se je digitalno med svojim konferenčnim klicem v drugem četrtletju pojavilo 40-krat.

Cilj povečanja cene

V sredo je analitika Piper Jaffray Nicole Miller Regan skočila na prednost in ponovila oceno Chipotleove prekomerne teže (kupov) in dvignila ciljno ceno delnic na 900 $, kar je z 824 $ in 13 % višje od trenutne ravni. V sporočilu strankam Regan piše, da ima 'visoko stopnjo prepričanja glede delnic Chipotle' in ostaja 'prepričana, da je Chipotle pozicioniran tako, da podpira nedavne vrhunske zagone in sčasoma vodi potencial navzgor do soglasnih pričakovanj.'Analitik je navedel številne katalizatorje, ki bi delnicam lahko pomagali, da nadaljujejo z rastjo, pri čemer je kot pomemben primer navedel prodajo v trgovinah.

Lani je Chipotle ustvaril 777 dolarjev prodaje na kvadratni meter restavracijskega prostora. To je skoraj 10 % višje kot pri podobnih restavracijah v gostinskih prostorih s hitrimi priložnosti. Čeprav je to impresivno, je tudi bistveno nižje od najvišje ravni, ki jo je Chipotle dosegel leta 2014 pri približno 958 $ na kvadratni čevelj. Chipotle bo verjetno lahko ponovno prevzel te ravni, ko bo podjetje postalo učinkovitejše s svojimi ravnmi cen in povečalo prodajo na vsaki lokaciji.

Regan ima pozitivne izkušnje glede Chipotle in njenega mnenja ne smemo jemati zlahka. Maja 2018 je analitik Chipotle označil za najboljšo izbiro: 'Ko in ko (ne 'če') okrevanje poteka, obstaja pomemben finančni vzvod,' je takrat zapisal Regan in dodal, da bi delnice lahko v prihodnjih 12 mesecih presegle 530 dolarjev. , kar je 25 % višje od takratne cene. Analitik ji je v naslednjem letu večkrat dvignil ceno. Chipotle je očitno dosegla svoj prvotni cilj in še veliko več, s ceno pred kratkim blizu 800 $.

Nebo je meja za Chipotle

Chipotle je dosegel izjemen uspeh, odkar je dosegel dno v začetku leta 2018. Vrednost delnice se je od takrat več kot potrojila, saj se je okrevala, digitalna prodaja se še naprej pospešuje, prodaja v isti trgovini pa dosega impresivne ravni. Nedavne pobude podjetja še naprej obrodijo sadove in bodo verjetno dvignile Chipotle na nove višine.^