Vlaganje

Skupno podjetje American Airlines-Qantas je končno dovoljeno za letenje

V zadnjih letih sta dva od treh starih ameriških prevoznikov imela partnerje v skupnem podjetju v regiji Oceanija, ki dopolnjujeta lastno storitev. United Airlines (NASDAQ: UAL)je sodeloval z Air New Zealand za storitve med ZDA in Avstralijo/Novo Zelandijo, medtem ko Delta Air Lines (NYSE: DAL)se združila z Virgin Australia. Samo to je ostalo American Airlines (NASDAQ: AAL)brez partnerja na drugi strani Pacifika.

Američani že nekaj let poskušajo popraviti to situacijo z ustanovitvijo skupnega podjetja z vodilnim na avstralskem trgu Qantas (OTC:QUBSF). Vendar je želja prevoznikov po usklajevanju voznih redov in cen nekaj časa naletela na zakonske ovire. Ameriško ministrstvo za promet (DOT) je prejšnji teden končno dalo uradni blagoslov skupnemu podjetju.

Letalo American Airlines v letu, z gorami v ozadju

Skupno podjetje American Airlines s Qantasom je bilo končno odobreno prejšnji petek. Vir slike: American Airlines.





Zakaj imajo letalske družbe radi mednarodna skupna podjetja

Pred veliko recesijo je obstajalo nekaj mednarodnih skupnih podjetij s protimonopolno imuniteto, vendar so American Airlines, Delta Air Lines in United Airlines v zadnjem desetletju agresivno iskali nova. Ciniki bi lahko rekli, da so letalske družbe iskale protimonopolno imuniteto pri tujih prevoznikih, da bi zmanjšale konkurenco na trgu in podprle cene.

Do neke mere je to verjetno res. Vendar imajo skupna podjetja druge pomembne prednosti za letalske družbe -- in za potrošnike. Predvsem pa lahko z usklajevanjem voznih redov dve letalski družbi s sedežem v različnih državah ponudita bolj gladke povezave na svojih vozliščih, kar spodbuja povezovalni promet. To lahko potencialno omogoči nove poti, ki sicer ne bi bile izvedljive.



Skupna podjetja Delta, Uniteda in (v prihodnosti) Americana ter njihovih partnerjev v južnem Pacifiku so nenavadna, saj je zaradi ogromnih razdalj iz ZDA v Avstralijo in Novo Zelandijo relativno malo letov. Toda skupno podjetje American Airlines-Qantas bi lahko spremenilo igro, saj je Qantas daleč največji letalski prevoznik v svoji regiji.

American Airlines in Qantas načrtujeta veliko rast

V okviru svoje prošnje za protimonopolno imuniteto sta American Airlines in Qantas dejala, da bosta v dveh letih dodala do tri nove linije, če bo njihovo skupno podjetje odobreno. Kmalu po tem, ko je skupno podjetje prejšnji mesec prejelo poskusno odobritev, je Qantas napovedal, da namerava leteti iz Brisbana v San Francisco in Chicago do aprila 2020. Predlagani leti v San Francisco naj bi potekali trikrat na teden. Medtem bo čikaška linija – ki bo postala četrti najdaljši neprekinjen let na svetu – potekala štirikrat na teden.

Letalo Qantas, parkirano v hangarju

Qantas namerava prihodnjo pomlad začeti dve novi poti v ZDA. Vir slike: Qantas.



Skupno podjetje bi imelo relativno majhno korist za progo v San Franciscu, saj American Airlines tam ne opravlja veliko letov. Vendar pa bo vozlišče American Airlines v Chicagu ključnega pomena za zagotavljanje povezovalnega prometa za zapolnitev letov Qantas iz Windy Cityja v Brisbane.

Tretja potencialna nova pot še ni objavljena. Ker bo prvi dve novi liniji opravljal Qantas, je dobra stava, da bo tretja na letalih American Airlines.

Najbolj logične nove možnosti poti bi bile Dallas/Fort Worth-Auckland ali Dallas/Fort Worth-Brisbane, pri čemer bi izkoristili največje vozlišče American Airlines. Tako glede dosega kot zmogljivosti bi morali biti ameriški 787-9 Dreamliners primerni za obe smeri. Qantas in njegova nizkocenovna podružnica Jetstar lahko zagotovita povezave do številnih drugih destinacij v Avstraliji in Novi Zelandiji iz Aucklanda ali Brisbana.

Če pogledamo dlje naprej, Qantas pričakuje, da bo naročite letala ultra dolgega dosega pozneje v tem letu, ki bo sposoben neprekinjeno leteti iz Sydneyja v New York. Qantas upa, da bo to pot (skupaj z drugimi, ki povezuje Sydney in Melbourne z Londonom) uvedel že leta 2022. Nepostanki Sydney-New York leti bi večinoma služili lokalnemu prometu med obema mestoma, vendar bi lahko American Airlines zagotovil tudi nekaj povezovalnega prometa v New Yorku.

Ali bo skupno podjetje protikonkurenčno?

Največja skrb za potnike je, ali bi skupno podjetje American Airlines-Qantas lahko dvignilo cene zlasti letov med ZDA in Avstralijo.

Ta skrb je bil velik razlog, zakaj je trajalo tako dolgo, da sta oba prevoznika odobrila skupno podjetje. Medtem ko skupna podjetja Delta-Virgin Australia in United-Air New Zealand opravljata vsako manj kot 20 % potniškega prometa med ZDA in Avstralijo, je imel Qantas lani 46 % tržni delež. American Airlines je razmeroma majhen igralec na trgu, saj ima le en let na dan v Avstralijo in 5-odstotni tržni delež.

Zaradi načrtov za rast prevoznikov se bo tržni delež skupnega podjetja za potovanja med ZDA in Avstralijo v prihodnjih letih verjetno povečal za več kot 50 %. Kljub temu American Airlines in Qantas trdita, da bo njuno skupno podjetje dejansko privedlo do nižjih cen vozovnic, saj bodo letalske družbe lahko dostopale do sedežev v omrežjih drug drugega po boljših cenah kot po trenutni ureditvi skupne kode.

Posledično regulatorji menijo, da bodo koristi skupnega podjetja večje od morebitne škode. DOT pa ne tvega. American Airlines in Qantas bosta morala leta 2026 opraviti 'samooceno' vpliva skupnega podjetja na konkurenco, ki jo bo pregledal DOT. Če bodo regulatorji ugotovili, da je konkurenca slabša, bodo lahko ukrepali in zagotovili, da bo skupno podjetje American Airlines-Qantas izpolnilo svoje obljube.



^