Vlaganje

Tudi AMC-jev novi trik je briljanten

Spomnite se, ko so se nekateri žurerji smejali AMC Entertainment Holdings (NYSE: AMC)za ponujajo brezplačno kokico 'delničarjem', ki se prijavijo v njegov program Investor Connect? Te poteze niso videli kot pameten in poceni način za razširitev trženjskega seznama za svoje poslovanje.

No, zdaj vodilni operater multipleksa v državi uporablja isti kavelj – brezplačne koncesije v kinu –, da bi v očeh svojih najboljših strank podprl svoje novonastalo podjetje s pretočnim videom na zahtevo. AMC članom svojega kluba zvestobe AMC Stubs ponuja brezplačno brezalkoholno pijačo, če ta mesec opravijo nakup prek AMC On Demand. Matematika za to potezo sprva morda ni smiselna, a spet vidimo, da podjetje kar najbolje izkoristi svojo priljubljenost meme, da bi okrepilo svoj prihodnji potencial.

Par gledalcev v kinu z vedrom pokovke.

Vir slike: Getty Images.

Moteno je moteče

Veriga kinodvoran, ki upravlja storitev pretakanja, se morda sprva zdi neprimerna. Ali AMC res želi, da bi se ljudje lažje pretakali od doma? Odgovor je nepomemben. Ljudje bodo doma predvajali filme, ne glede na to, ali je AMC aktiven igralec v tej niši ali ne. Prav tako lahko poskuša unovčiti svojo največjo grožnjo.

Tudi zanemarljiv uspeh pri pretakanju bi lahko pomagal pri naložbah. Tržna vrednotenja so seveda veliko višja za podjetja za pretakanje zabave kot razstavljavci stare šole. Če AMC On Demand postane priljubljen – in prav to se lahko zgodi, če ljudje uničijo pnevmatike storitve pretakanja kot sredstva za brezplačen priljubljeni predmet koncesij v kinu – bi to lahko upravičilo navidezno previsoko vrednotenje delnic.Brezplačna promocija pokovke za delničarje (ali vse, ki kliknejo polje in trdijo, da so vlagatelji AMC) mnoge od njih spodbudi, da vrnejo izdelek in zahtevajo brezplačen prigrizek. Ta promocija bi lahko bila še boljša, če člane AMC Stubs zagotovi, da ta mesec preizkusijo AMC On Demand in se nato vrnejo v kino in zahtevajo brezplačno pijačo.

Matematika je banane na površini. Za pretakanje prvega filma doma prek AMC On Demand lahko plačate 5,99 $. Dovolj dolgo brskajte po kupcu digitalnih naslovov in našli boste celo možnosti za 0,99 USD. Sčasoma boste morali iti v lokalno gledališče AMC, da boste zahtevali brezplačno pijačo.

Stranke se bodo počutile dobro. Tudi če so plačali 5,99 $ za najem AMC On Demand za pretakanje, je to še vedno manj kot cena običajne skodelice za fontane Freestyle. AMC se bo počutil še bolje. Soda sirup in gazirana voda sta poceni. To je izdelek z najvišjo maržo v arzenalu AMC-jevega močno zaračunanih koncesij. Mnogi od teh gledalcev filmov bodo verjetno tudi plačali polno ceno za nekaj, kar bi lahko uporabili brezplačno brezalkoholno pijačo za pranje.To je pametna poteza. Povečanje njegovega položaja v pretočnem predvajanju bo povečalo večkratnike tržnega vrednotenja, zaradi česar bo postala bolj raznolika zaloga zabave. AMC je to poletje okrepil kadenco promocij, da bi člane AMC Stubs vrnil v svoja kina, ta izstopa po svoji sposobnosti izboljšanja obeh distribucijskih platform. Tržni skeptiki ne pričakujejo, da se bodo meme delnice smejale zadnji, toda tukaj je eden, ki je to priložnost kar najbolje izkoristil. AMC že pridobiva tržni delež na področju multipleksa. Če lahko svojo storitev pretočnega videa naredi legitimnega tekmeca za domače gledalce, bi lahko spremenila igro, ki dvigne zgornjo mejo višje od tistih v enem od njegovih gledališč.^