Vlaganje

Zaloga AMC: O čem nihče ne govori

AMC Entertainment Holdings (NYSE:AMC)je zelo priljubljena delnica, zato je enostavno slišati argumente z obeh strani o možnostih podjetja. Ljudje, ki mislijo, da se bo cena delnice dvignila, bodo opozorili na dejstvo, da temelji nimajo nič opraviti s to delnico; vse je v ponudbi in povpraševanju po delnicah. Po drugi strani pa tisti, ki mislijo, da se bo cena delnic znižala poudariti obilico dejstev kaže na poslabšanje poslovanja podjetja.

Kljub temu, da je sezona NFL v teku, obstaja le ena možnost, o kateri le malo govori, ko gre za zaloge AMC.

Ljudje se smehljajo, ko gledajo nekaj v gledališču.

Vir slike: Getty Images.

Postavite nekaj novega na zaslon

AMC upravlja 950 gledališč s 10.500 zasloni po vsem svetu. Ta gledališča je večinoma uporabljala za prikazovanje filmov, pogajala se je s studii, da filmov ne bi pustila drugim storitvam, medtem ko igrajo v gledališčih - formula, ki je do konca stoletja delovala razmeroma dobro.

kaj pomeni nakup delnice z maržo

Od leta 2002 se je obisk filmov v Severni Ameriki začel zmanjševati in se je zmanjšal za več kot 20 % že pred začetkom pandemije. Zaradi kakovostnejših televizorjev, boljših zvočnih sistemov doma in porasta storitev pretakanja se vse manj ljudi zanima za ogled filma.AMC se je verjetno odločil za lokacije kinodvoran z dovolj gosto populacijo, da bi pritegnil veliko občinstvo, ki je potrebno, da bi bila naložba vredna. Gosto prebivalstvo je običajno v velikih mestih. In večina velikih mest ima športno ekipo, če ne celo več. Šport je običajno bolj prijeten, ko ga gledalci gledajo z drugimi navijači – ali še bolje, gledajo z nasprotnimi navijači. Zaradi tega so gledališča AMC odlična lokacija, kjer si lahko oboževalci ogledajo igre.

Potencial in tveganje vrnitve v šport

AMC bi lahko bilo drago, če bi pridobil pravice za predvajanje iger v svojih kinodvoranah, vendar AMC že plačuje lepe zneske za pravice do predvajanja filmov. Običajno se s studii dogovarja o prodaji filmskih vstopnic v razmerju 50/50 - vsota, ki je v proračunskih letih 2018 in 2019 znašala 1,7 milijarde dolarjev za AMC. Če AMC letno plača skoraj 2 milijardi USD stroškov vsebine, zakaj ne bi plačali za vsebino v industriji, na katero porast storitev pretakanja ne vpliva tako negativno?

wired pravi, da je raketno gorivo ai

Glavna razlika je v tem, da se studii strinjajo, da počakajo, da AMC predvaja film, zbira plačila od prodaje vstopnic in nato del tega denarja plača studiem.Nasprotno pa športne lige prodajajo pravice do oddajanja distributerjem po vnaprej dogovorjenih cenah. To povečuje tveganje za distributerje, ker jim ni zagotovljeno, da bodo povrnili dovolj prihodkov, da bi imeli koristi od predvajanja iger. Gledanje iger v gledališču bi bilo dražje kot doma - in ni zagotovila, da bo z oboževalci pridobilo naklonjenost.

zakaj je zlato vrednejše od srebra

AMC pa bi ga lahko predstavil na preskusnih trgih in razkril pomanjkljivosti, preden bi ga razširil širše. Potencial obstaja: po junijski raziskavi Statista je 25% Američanov reklo, da so navdušeni ljubitelji športa. Ti navdušenci bi lahko bili pripravljeni plačati premijo za boljšo izkušnjo v gledališču AMC. In ker je malo verjetno, da bodo gledalci gledališča obiskali gledališče večkrat na teden, je to pri ljubiteljih športa povsem mogoče.

Kaj bi to lahko pomenilo za vlagatelje

Za tiste, ki menijo, da uspešnost poslovanja družbe AMC ni pomembna za njeno ceno delnic, si nova pot do prihodkov in dobička verjetno ne bo premislila. Prav tako verjetno ne bodo prepričani tisti, ki pravijo, da čeprav bi bila ideja lahko postopno pozitivna za poslovanje družbe AMC, se je zaloga samo v letu 2021 povečala za približno 2000%, zato zmerno povečanje prihodkov še vedno ne upravičuje dragega vrednotenja.

Skeptiki imajo lahko prav. Da bi pomagali obrniti trend zmanjševanja udeležbe, bi moral biti osupljiv uspeh, da bi pomembno vplival na tečaj delnic AMC. Nihče pa ne govori o vrtenju k prikazovanju športa na zaslonih AMC - in če bi to resneje razmislili, bi to lahko dolgoročno povečalo zaloge.^