Vlaganje

AMC Entertainment skoči v pretočne vojne

AMC Entertainment Holdings (NYSE:AMC), največja veriga kinodvoran tako v ZDA kot na svetu, je danes objavila, da bo postala prvi ameriški razstavljavec, ki bo predstavil digitalno filmsko storitev – AMC Theaters on Demand. Podjetje je v sporočilu za javnost dejalo, da bodo od tega tedna člani njegovega programa zvestobe Stubs v ZDA lahko izposodili ali kupili več kot 2000 najbolj priljubljenih digitalnih filmov iz različnih vrhunskih studiev prek AMCTheatres.com, AMC mobilna aplikacija, oz Leto - omogočeni pametni televizorji. Nakup in izposoja filmov bo članom omogočila zbiranje točk Stubs, ki jih je mogoče uporabiti za nagrade v kinu.

najboljše zaloge za krito pisanje klicev

Družba je dejala, da je dosegla dogovor z 'vsimi večjimi hollywoodskimi studii', da bo izbor njihovih filmov na voljo za izposojo ali nakup. Ta posel vključuje tako nove izdaje kot priljubljene kataloške filme.

Zatemnjena kinodvorana z nagibnimi sedeži.

Vir slike: AMC Theatres.

Še več prihaja

Oboje Lionsgate Entertainment in Paramount Pictures, oddelek Viacom , bo strankam zagotovila dodatno spodbudo, da jih najprej uporabijo, in nagradila tri dodatne filme gledalcem, ki izberejo studio za svoj prvi nakup ali izposojo.

AMC namerava razširiti svoje sodelovanje in razviti 'prvo tržno partnerstvo med platformami' z AMC Networks . Pomembno je omeniti, da čeprav so imena podjetij podobna, niso povezana.Pozneje letos bodo člani Stubsa imeli dostop do filmov iz lastnine AMC Networks IFC Films in RLJE Films. Kot del podviga bodo AMC Theaters promovirali štiri naročniške storitve pretakanja AMC Networks – ki vključujejo Acorn TV, Shudder, Sundance Now in Urban Movie Channel – gledalcem filmov, tako v svojih kinodvoranah kot neposredno članom Stubs.

Groundbreaker ali tudi-tek?

To je prvi vpad velike gledališke verige v dnevno sobo, s čimer se je AMC spopadel s številnimi drugimi prodajalci digitalnih filmov. Čeprav se to morda zdi prelomna poteza razstavljavca, imajo gledalci filmov že veliko izbire, ko gre za nakup ali izposojo filmov, tudi od tako znanih ponudnikov, kot je Amazon.com , Apple , in abeceda je Google.

Prav tako storitev Movies Anywhere – ki jo podpira Walt Disney , Sony , Comcast -v lasti Universal, in AT&T - v lasti Warner Bros. -- strankam ponuja digitalno tržnico in knjižnico za shranjevanje njihovih filmov.Trg izposoje in prodaje videov je že precej nasičen, vendar AMC verjame, da mu bo edinstven odnos s potrošniki dal prednost. 'Dodajanje AMC Theaters On Demand, ki razširja našo filmsko ponudbo za člane AMC Stubs v njihove domove, je popolnoma smiselno za AMC Theatre, za naše studijske partnerje in za naše milijone filmsko željnih gostov,' je dejal izvršni direktor AMC Adam Aron. . „Z našim spletnim mestom in aplikacijami za pametne telefone, ki jih ljubitelji filmov že na stotine milijonov krat letno obiščejo, je AMC Theaters v edinstvenem položaju za promocijo določenih filmov z večjo personalizacijo, kot je bila kadar koli prej. Z uvedbo AMC Theaters On Demand lahko neposredno dosežemo ljubitelje filmov in jim olajšamo digitalni dostop do filmov.'

Ženska, ki nosi slušalke in jede kokice, medtem ko gleda pretočni video na prenosnem računalniku v temni sobi.

Vir slike: Getty Images.

Ni morilec Netflixa

V nasprotju s trditvami številnih nedavnih naslovov je dvomljivo, da bo poteza AMC-ja pomembno vplivala na obstoječe storitve pretakanja videa. Vodja pretočnega predvajanja Netflix , skupaj s svojimi glavnimi konkurenti Amazon Prime Video, Hulu in Roku, ponuja številne filme in televizijske oddaje za mesečno naročnino – povsem drugačen poslovni model kot enkratni transakcijski video na zahtevo, ki ga ponuja AMC. ponudba.

Zgodovinski grafikon s&p 500

Storitev AMC Theaters on Demand bi lahko bila popolna razširitev poslovanja podjetja, vendar ni v neposredno konkurenca s katero koli od večjih storitev pretakanja videa.^