Vlaganje

Amazonov finančni direktor pravi, da so naročila pošiljanja sama cenejša kot uporaba FedExa ali UPS

Amazon.com 's(NASDAQ:AMZN)stroški pošiljanja so se v četrtem četrtletju medletno povečali za 23 %. Čeprav je to izboljšanje glede na 31-odstotno povečanje v enakem obdobju lani, je še vedno več kot 14-odstotno povečanje plačljivih enot, ki ga je upravljal spletni trgovec.

Amazon si prizadeva zmanjšati stroške pošiljanja tako, da več svoje logistike in dostave prenese v hišo z Amazon Air in domačo mrežo ponudnikov storitev dostave. Finančni direktor Brian Olsavsky je v razpisu o zaslužku podjetja v četrtem četrtletju zagotovil nekaj dodatnih podrobnosti o tem, kako Amazon upravlja svoje pošiljke med lastnim omrežjem in partnerji, vključno z FedEx (NYSE:FDX)in UPS (NYSE:UPS).

Amazonove škatle, ki sedijo v letališkem hangarju pred tovornim letalom Prime Air.

Vir slike: Amazon.com.

Nabiranje nizko visečega sadja

Amazon je pogosto sposoben prevažati zaloge iz svojih skladišč do vrat svojih strank hitreje in ceneje kot FedEx ali UPS.

'Všeč nam je pri naši zmožnosti sodelovanja v transportu, da lahko velikokrat to storimo za enake stroške ali boljše, in všeč nam je njegov stroškovni profil,' je dejal Olsavsky v Amazonovem razpisu o dobičku v četrtem četrtletju. »Lahko vlagamo tudi selektivno, saj imamo popolnejše informacije. Vemo, kje je naše povpraševanje, vemo, kam premikamo stvari med skladišči in sortirnimi centri.'Z drugimi besedami, v nekaterih primerih obstaja dovolj veliko povpraševanje po Amazonovem inventarju, da lahko Amazon premakne pakete hitreje in po nižji ceni. To je zato, ker lahko izbira, na katere trge bo dostavljal, medtem ko se za trge z manjšim povpraševanjem zanaša na FedEx in UPS.

Ker Amazon še naprej zavzema vedno večji delež razmeroma hitro rastočega spletnega maloprodajnega trga, se bo število vozlišč in mest, ki jih Amazon lahko gospodarsko služi, vztrajno povečevalo. To predstavlja veliko grožnjo za UPS in FedEx. Ne samo, da je Amazon velika stranka za kurirje, ampak ima tudi zgodovino uporabe lastne notranje infrastrukture za ponujanje storitev drugim podjetjem. To pomeni, da bi Amazon lahko v prihodnosti ponudil storitev dostave drugim podjetjem.

Oglejte si najnovejši prepis klicev o zaslužku Amazon.Konkurenčna prednost pred drugimi trgovci na drobno

V začetku leta 2017 je Walmart 's(NYSE:WMT)Vodja e-trgovine v ZDA, Marc Lore, je poklical Amazon in napovedal, da je 'dvodnevna brezplačna dostava na mizo.' Ta citat je iz sporočila za javnost, ki napoveduje brezplačno dvodnevno dostavo na Walmart.com za naročila nad 35 USD za izbrane izdelke.

Amazon se je odzval in zdaj je na voljo 3 milijone izdelkov za pošiljanje naslednji dan članom Prime, ki živijo v 10.000 mestih po Združenih državah. To predstavlja večino članov Prime, pravi Amazon. Te stranke lahko v enem dnevu od Amazona dobijo skoraj toliko izdelkov, kot jih kupci Walmarta lahko dobijo v dveh dneh.

Še več, Olsavsky poudarja, da smo 's tem, ko nismo ves čas vključevali tretjih oseb, ugotovili, da lahko podaljšamo omejitve naročil.' Tako lahko kupci artikle naročijo pozneje in jih prejmejo.

FedEx je delo z velikimi trgovci na drobno kot Walmart, ki ponuja podobne ugodnosti. In čeprav je to za FedEx odlično, gre za ceno dobička njegovih partnerjev zaradi višjih stroškov storitve. Amazon lahko ponudi boljšo storitev z nižjimi stroški.

Poleg tega upravljanje lastnega logističnega omrežja Amazonu omogoča, da pospeši dostavo ali zagotovi povpraševanje, zlasti v največjih sezonah, kot so prazniki. Zaradi tega je večja verjetnost, da bodo kupci v Amazonu pravočasno prejeli naročila. To ohranja stranke zadovoljne in jih spodbuja, da se v prihodnosti vračajo k nakupovanju na Amazon.com.

Ne samo, da lahko Amazon pogosto pošilja pakete strankam hitreje in ceneje, saj se zanaša na svojo domačo dostavno mrežo, temveč zagotavlja pomembno konkurenčno prednost na spletnem maloprodajnem trgu.^