Vlaganje

Amazon je začel zaposlovati delavce na daljavo

Potem ko je lansko jesen zaposlil 1750 oddaljenih sodelavcev za pomoč strankam, Amazon.com (NASDAQ:AMZN)namerava letos spomladi dodati še 3000 podatki s spletnega mesta z oglasi FlexJobs . Vodja spletne trgovine je bil najboljši delodajalec delavcev na daljavo, pri čemer FlexJobs ugotavlja, da se uvršča na 6. mesto na seznamu 100 najboljših podjetij z delovnimi mesti na daljavo.

To novo zaposlovanje je dobra novica za ljudi, ki želijo delati od doma, vendar obstaja nekaj ulovov. Amazon ne zaposluje v vseh državah. Pravzaprav je le 18 (seznam je spodaj), kjer lahko živijo potencialni zaposleni. Poleg izpolnjevanja pogojev za bivanje potrebujejo kandidati diplomo srednje šole ali enakovredno diplomo in dostop do delovnega prostora, ki je brez motenj.

In medtem ko je večina delovnih mest v storitvah za stranke, ima Amazon tudi odprta delovna mesta na daljavo za delovna mesta vodje tehničnega računa, vodje migracije, front-end inženirja, vodjo programa in varnostnega svetovalca, navaja FlexJobs. Postopek zaposlovanja se je že začel in se bo nadaljeval do zapolnitve vseh delovnih mest.

Oglejte si najnovejši zapis klicev o zaslužku za Amazon.

Ženska nosi slušalke, ko sedi pred računalnikom.

Amazon zaposluje 3000 oddaljenih delavcev za pomoč strankam. Vir slike: Getty Images.Kaj išče Amazon?

Dela v službi za stranke so lahko zahtevna, ker potrošniki ponavadi pokličejo le, ko je kaj narobe. Pri zaposlovanju za ta delovna mesta Amazon pravi, da ima „raje kandidate, ki imajo izkušnje s storitvami za stranke ali klicni center, tiste, ki lahko delajo v hitrem okolju, in tiste z logičnimi sposobnostmi reševanja problemov.“

prva država, ki je legalizirala rekreacijski plevel

Če se zaposlite za enega od delovnih mest sodelavca za pomoč strankam, boste zaslužili 15 $ na uro in boste morali opraviti obvezno plačano usposabljanje. Prav tako boste morali imeti (ali kupiti) pisarniško opremo in internetne storitve, ki ustrezajo Amazonovim standardom.

Sodelavci za pomoč strankam se štejejo za sezonske delavce in njihovi urniki se razlikujejo glede na povpraševanje. V času izven konic Amazon na splošno ponuja med 20 in 29 ur na teden, navaja FlexJobs. V največji sezoni ali posebnih dogodkih (kot je Prime Day) se lahko tedenske ure povečajo do 60, s časom in pol (22,50 USD na uro) za vse ure, ki se štejejo za nadure. Po 90 dneh dela za Amazon delavci na teh oddaljenih položajih postanejo upravičeni do načrta zdravstvenega zavarovanja.'Amazonova služba za stranke išče kandidate, ki ponazarjajo obsedenost strank in uživajo v reševanju problemov v imenu drugih,' pravi FlexJobs. „Oddaljeni sodelavci za pomoč strankam pri Amazonu bodo pomagali strankam pri težavah, kot so zamujeni paketi, poškodovani artikli, promocije, vračila/vračila in še veliko več. Telefonski klici bodo glavni način, na katerega bodo sodelavci pomagali strankam, morda pa bosta potrebna tudi e-pošta in klepet.'

Delovna mesta so odprta za prijavitelje, ki zakonito prebivajo v Alabami, Arizoni, Arkansasu, Iowi, Illinoisu, Kansasu, Louisiani, Mississippiju, Missouriju, Nebraski, Novi Mehiki, Severni Dakoti, Oklahomi, Južni Dakoti, Tennesseeju, Teksasu, Wisconsinu ali Wyomingu.

zakaj so zaloge pfizerja tako nizke

Zakaj je to dobro za Amazon?

Najem delavcev na daljavo daje digitalnemu velikanu fleksibilno delovno silo, ki jo lahko po potrebi poveča. Z zadrževanjem delavcev na plačilnem seznamu skozi vse leto in dodajanjem ur med konicami je podjetje pripravilo izkušeno osebje za bolj obremenjene čase v letu. Prav tako lahko poveča svoj nabor delovne sile, ne da bi pri tem imel režijske stroške, potrebne za zaposlene na kraju samem.

Pri 15 $ na uro so to dostojna delovna mesta - čeprav z veliko negotovosti za delavce. Biti s krajšim delovnim časom za dele leta in delati 60 ur v konicah je zahteven urnik, vendar možnost dela od doma verjetno presega vse druge premisleke za nekatere potencialne najemnike Amazona.

Amazon je pameten pri obravnavanju dela svojega poslovanja, ki ima prilagodljivo povpraševanje. Podjetje bi se moralo še naprej izplačevati, hkrati pa delavcem ponujati možnost, ki je sicer morda ne bi imeli.^