Vlaganje

Amazon zaposlenim plača 10.000 $, da zapustijo in začnejo dostavna podjetja

Amazon.com (NASDAQ:AMZN) odvrgel bombo med konferenčnim klicem za razpravo o rezultatih v prvem četrtletju prejšnji mesec. Po besedah ​​finančnega direktorja Briana Olsavskyja bi podjetje bistveno spremenilo svoj priljubljeni program brezplačne dostave. 'Trenutno delamo na razvoju našega brezplačnega dvodnevnega programa Prime, ki bo postal brezplačen enodnevni program pošiljanja,' je dejal. 'To nam lahko uspe, ker smo porabili več kot 20 let za širitev naše izpolnjevalne in logistične mreže, vendar je to še vedno velika naložba in [imamo] veliko dela ... pred nami.'

Zdaj je Amazon napovedal naslednji korak k temu cilju. Podjetje je pravkar razkrilo, da bo razširilo svoj program partnerskih storitev za dostavo v ZDA, pri čemer bo upravičenim zaposlenim plačalo 10.000 $ za ustanovitev lastnih podjetij za dostavo.

Uniformiran voznik v dostavnem kombiju z blagovno znamko Amazon, ki uslužbencu Amazona, ki stoji zunaj, kaže pametni telefon.

Vir slike: Amazon.

Ponudba, ki je ne morejo zavrniti?

V blog objava v ponedeljek je vodja e-trgovine dejal, da bo novi spodbujevalni program spodbudil sedanje zaposlene v Amazonu, da ustanovijo majhno podjetje - to je, da imajo v lasti in upravljajo podjetje za dostavo paketov. Da bi svojim delavcem pomagal pri tem, je Amazon dejal, da se bo zavezal financiranju začetnih stroškov (do 10.000 $) in ekvivalentu trimesečne bruto plače, da bi pomagal 'spraviti svoja podjetja za dostavo paketov s tal'.

Ta program je navedel tudi številne prednosti – na primer stalen obseg dostave iz Amazona, pa tudi „dostop do sofisticirane tehnologije dostave podjetja, praktično usposabljanje in popuste na zbirko sredstev in storitev, vključno z blagovno znamko Amazon. kombiji, prilagojeni za dostavo, uniforme z blagovno znamko in kasko zavarovanje.'Ponudba je zadnja razširitev programa, ki ga je Amazon predstavil lani.

Velik premik v ladijskem prometu

Sredi leta 2018 je Amazon predstavil program Delivery Service Partners, ki je bil zasnovan tako, da podjetju omogoči več nadzora nad 'zadnjo miljo' pošiljk izdelkov potrošnikom. Amazon je takrat dejal, da bo podjetnikom pomagal začeti, vzpostaviti in upravljati lastno lokalno dostavno podjetje. Vsak lastnik podjetja, odobren za program, bi nadzoroval od 20 do 40 dostavnih kombijev z blagovno znamko Amazon.

Amazon pravi, da uspešni kandidati zaslužijo med 75.000 in 300.000 $ letnega dobička. Tako kot pri svoji trenutni ponovitvi je Amazon dejal, da bo zagotovil usposabljanje in dostop do svoje tehnologije, pa tudi popuste na najem, zavarovanje in uniforme.Podjetje že dolgo pravi, da se je preveč zanašalo na svojo kurirsko mrežo tretjih oseb, ki vključuje podjetja, kot so FedEx , United Parcel Service , in poštno službo ZDA za obravnavo pošiljk paketov potrošnikom. S povečanjem zmogljivosti svojega obstoječega omrežja bi Amazon lahko potencialno zmanjšal svoje stroške pošiljanja, hkrati pa zagotovil dodatno zmogljivost v času največjega obsega – kot so prazniki.

Od začetka programa lani je več kot 200 novih malih podjetij najelo na tisoče lokalnih voznikov za dostavo paketov Amazon strankam. Podjetje namerava to ponudbo razširiti tudi na zaposlene v Združenem kraljestvu in Španiji.

Razlog kasneje?

To je le najnovejši razvoj, ki vključuje Amazonove ladijske ambicije. Konec prejšnjega meseca je tiho predstavil svojo platformo za posredovanje tovora , freight.amazon.com, v Connecticutu, Marylandu, New Jerseyju, New Yorku in Pensilvaniji.

Spodbujevalni stroški, ki jih Amazon plačuje za razširitev programa, so padec v vedru v primerjavi z njegovimi ogromnimi prihodki, ki so lani presegli 232 milijard dolarjev. In Amazon ima trenutno okoli 650.000 zaposlenih za polni in krajši delovni čas po vsem svetu, tako da potencial 500 ali več zaposlenih, ki bi jih vključili v ponudbo, verjetno ne bo vplival na druge oddelke.

Z navdihom zaposlenih za razširitev svoje logistične mreže lahko Amazon zagotovi, da ima zmogljivost, ki jo potrebuje, da izpolni svoje ambiciozne enodnevne cilje pošiljanja.^