Vlaganje

Amazon odpravlja čakalne sezname in količinske omejitve ter obnavlja nekatere storitve

Spodbujalo se je povečano povpraševanje po osnovnih izdelkih in potreba po omejitvi nebistvenih nakupov Amazon.com (NASDAQ:AMZN)aprila uvesti čakalne liste za živila in omejiti zaloge in pošiljke za nepomembne artikle. Zdaj spletno maloprodajno središče sprošča ali odpravlja te omejitve, kar lahko kaže, da se povpraševanje vrača v normalno stanje in da bi načrtovana majska vrnitev delavcev iz skladišča morda poenostavila obdelavo.

Od tega tedna večina novih kupcev živil na spletnem mestu Amazon ne bo več uvrščena na čakalni seznam, da bi čakali na povabilo, preden bodo lahko začeli kupovati na spletnem mestu. Čakalna lista je glede na izjave podjetja ostala na mestu za nekaj lokacij, vendar je zdaj na večini ni več. 'V večini mest smo odstranili seznam povabil in več kot 80 % upravičenih članov Prime lahko nakupuje, ne da bi zahtevali povabilo,' je po poročanju CNET včeraj dejal tiskovni predstavnik Amazona.

Letalo Amazon Prime Air med letom.

Vir slike: Amazon.com.

Od trgovskega giganta so dobro novico prejeli tudi prodajalci nepomembnega blaga, od knjig do igrač do dodatkov na prostem in vrste drugih kategorij. Količinske omejitve za njihove izdelke so zdaj odpravljene in lahko pošljejo toliko teh izdelkov, kolikor želijo, v centre za izpolnjevanje Amazon za distribucijo. Tiskovna predstavnica Kristen Kish, ki je napovedala spremembo, je prav tako opozorila, da podjetje 'izboljšuje hitrost dostave v naši trgovini.'

Vračajo se tudi funkcije spletnega mesta, kjer je Amazon začasno izklopljen na vrhuncu pandemije COVID-19. Nekateri od teh vključujejo kupone, dostavo naslednji dan za nekatera mesta v ZDA in vir priporočil izdelkov »pogosto kupljeni skupaj«, ki se pojavlja na številnih straneh z izdelki.

^