Vlaganje

Amazon je po nakupu 11 novih letal razširil floto za dostavo letal

Amazon.com 's(NASDAQ:AMZN)ambicije zračnega tovora uberejo novo pot letenja, potem ko je velikan e-trgovine objavil, da kupuje, ne daje v zakup, 11 rabljenih Boeing letalo iz Delta Air Lines in WestJet Airlines .

Nakup je prvič, da Amazon ni najel nobenega letala za svojo floto Prime. Pričakuje, da bo do leta prihodnje leto v uporabi 85 letal.

Letalo Prime Air nalagajo tovor

Vir slike: Amazon.com.

Na krilu in molitvi

Amazon najema večino svojih tovornih letal Skupina za storitve zračnega prometa , ki floti zagotavlja 767s, in Atlas Air Worldwide Holdings , ki oskrbuje 737s in 767s. Amazon ima prevzel lastniški delež v obeh podjetjih.

Prav tako je najel 15 737 General Electric GE Capital Aviation Services, vendar je septembra odšel v drugo novo smer, ki je namigovala na nakupe, ki bodo prišli, ko bo neposredno registrirano eno od svojih letal pod svojim imenom. Tudi to letalo je bilo iz WestJeta.V skladu z novo pridobitvijo bo Amazon dobil letala Boeing 767-300. Sarah Rhoads, podpredsednica Amazon Global Air, je v izjavi dejala: „Naš cilj je še naprej dobavljati strankam po ZDA tako, kot pričakujejo od Amazona, in nakup lastnega letala je naravni naslednji korak k temu cilju. Kombinacija najetih in lastnih letal v naši rastoči floti nam omogoča boljše upravljanje naših operacij, kar nam pomaga, da sledimo obljubam strank. “

Amazon se je izkazal kot velika grožnja FedEx in UPS . Nedavna študija je pokazala, da bi lahko vodilni v e-trgovini v naslednjih sedmih ali osmih letih prerasel v veliko letalonosilko s kar 200 letali, takrat pa bi bil po velikosti blizu UPS.

koliko je vreden david letterman


^