Vlaganje

Dodajanje 1000 $ tem 3 najboljšim delnicam zdaj bi bilo sijajno

Svet je prežet z negotovostjo, zato je razumljivo, da bi ljudje želeli obdržati večino svojega težko prisluženega denarja. Pandemija ni niti približno omejena, saj se primeri po vsem svetu povečujejo, brezposelnost v ZDA pa je še vedno blizu zgodovinskih najvišjih vrednosti. Kljub tem izzivom brez primere pa se je treba spomniti, da se bodo stvari obrnile, z veliko razlogov za vlaganje v prihodnost.

Za začetek ne potrebujete bogastva Warrena Buffetta ali Billa Gatesa. Celo majhni zneski, ki se redno vlagajo skozi čas, lahko ustvarijo dolgoročno bogastvo, kljub temu, da je sedanje še vedno zatopljeno v negotovost. Zaloge svojega portfelja z motečimi podjetji s pomembnimi tržnimi priložnostmi je eden od načinov, da hitro začnete svojo pot do zavidanja vrednega gnezda.

Če imate samo 1000 $ (ali manj) v gotovini, ki jih ne potrebujete za takojšnje stroške ali za povečanje sklada za nujne primere, bi bil nakup delnic teh podjetij z impresivnimi obeti za rast lahko čist genij.

Bližnji posnetek natisnjenih bankovcev za 100 dolarjev.

Vir slike: Getty Images.

Datadog: Pelji tega psa na sprehod

Ni dvoma, da je informacijska doba pred nami in večina podatkov, ki poganjajo vsakodnevno poslovanje, se je naselila v oblaku. Pandemija je pospešila dinamičen premik, ki je že bil v teku, saj je delo na daljavo poudarilo potrebo po dostopu zaposlenih do sistemov, kjer koli že so. Prav tako je postalo izjemno pomembno spremljati te sisteme, ki so usmerjeni v zaposlene in stranke, ter zagotoviti, da delujejo. To je kje datadog (NASDAQ:DDOG)pride noter.Ponudnik platforme kot storitve, ki je izvorna v oblaku, ponuja široko paleto storitev spremljanja, ki segajo skozi sredstva v oblaku stranke, zbirajo podatke na eno nadzorno ploščo in opozarjajo razvijalce, ko pride do nepravilnosti, ki bi lahko povzročila pomemben izpad. Zmožnost sistema, da razbije silose in integrira razdrobljene podatke, je najboljša izbira med razvijalci.

Ampak ne verjemite mi na besedo. Gartner pravkar razkrila, da je bil Datadog naveden kot izbira strank 2020 med sistemi za spremljanje učinkovitosti aplikacij. Še bolj zgovorno je, da kar 91 % teh strank in IT strokovnjakov priporoča izdelke in storitve Datadog.

Ta baza zvestih strank in pozitivna izjava od ust do ust sta naredila čudeže za finančne rezultate Datadoga. Lani so prihodki narasli za 83 % medletno, kar je postavilo visoko mejo za uspešnost. V drugem četrtletju je Datadog še vedno dosegel 68-odstotno rast prihodkov, s čimer je drugo četrtletje zapored ustvaril dobiček – redek podvig med mladimi, visoko rastočimi podjetji.To je preostala priložnost, ki bi morala vlagatelje najbolj navdušiti. Prihodek Datadoga je lani znašal le 363 milijonov dolarjev, vodstvo pa ocenjuje, da se njegov skupni naslovni trg meri na približno 35 milijard dolarjev, kar kaže, da je komaj narisal površino velike priložnosti.

naj zdaj vlagam v s&p 500
Roke držijo krmilnik za video igre.

Vir slike: Getty Images.

NVIDIA: Vaša trgovina na enem mestu za igre na srečo, računalništvo v oblaku, umetno inteligenco in še več

Nekoč, ko so vlagatelji kupovali NVIDIA (NASDAQ:NVDA), so se strinjali z idejo, da je podjetje zagotovilo najboljše v svojem razredu grafične procesne enote (GPU), ki so bile prva izbira za resne igralce iger. Čeprav to zagotovo še vedno drži, se je v zadnjih nekaj letih podjetje razširilo in vzpostavilo pozicijo na več velikih in donosnih trgov.

Raziskovalci so ugotovili, da je vzporedna obdelava (zmožnost hkratnega izvajanja več zapletenih matematičnih izračunov), ki je GPU-jem omogočila upodabljanje realističnih slik v video igrah, enako dobro delovala za edinstvene zahteve umetne inteligence (AI). Zaradi vse hitrejšega prehoda na računalništvo v oblaku so grafični procesorji NVIDIA postali osnovna sestavina podatkovnih centrov, ki jih uporabljajo vsi največji ponudniki oblakov na svetu.

To je bilo jasno razvidno iz zadnjih četrtletnih rezultatov družbe. NVIDIA je ustvarila rekordne prihodke, ki so se medletno povečali za 50 %, zaradi prihodkov podatkovnih centrov, ki so narasli za 167 %. Hkrati je prilagojeni čisti dobiček poskočil za 79 %.

kaj se zgodi z delnimi delnicami pri delitvi delnic

NVIDIA je pred kratkim objavila, da kupuje od oblikovalca mobilnih čipov Arm Holdings SoftBank za 40 milijard dolarjev, kar še dodatno širi že tako velike tržne priložnosti podjetja.

Vodstvo zdaj ocenjuje, da NVIDIA s kombinacijo iger na srečo, računalništva v oblaku in umetne inteligence cilja na naslovljiv trg v višini 250 milijard dolarjev do leta 2023. Glede na to, da je podjetje v proračunskem letu 2020 ustvarilo 11,7 milijarde dolarjev prihodkov, je pot pred nami dolga.

Oseba na prenosnem računalniku, ki sodeluje v videokonferenci s štirimi drugimi osebami.

Vir slike: Getty Images.

Zoom Video Communications: Naslednja najboljša stvar, da ste tam

Še nedolgo tega je bilo zelo malo ljudi poznanih Zoom video komunikacije (NASDAQ: ZM). Ko pa je izbruhnila pandemija, pa se je podjetje v samo nekaj mesecih spremenilo iz relativne nejasnosti v domače ime. Njena programska oprema za videokonference je postala tako razširjena, da je naredila redko potezo, da je postala glagol: 'Let's Zoom'.

Številni vlagatelji so sprva domnevali, da bo povpraševanje upadlo, ko se bo svet začel spopadati s pandemijo in se bodo stvari vrnile v normalno stanje, Zoom pa bo zbledel v temi sej podjetij. Poleg tega je bilo razširjeno prepričanje, da se raven brezplačne uporabe Zooma ne bo prevedla na plačljive uporabnike. Stvari se niso iztekle tako, kot so mnogi verjeli.

Zoom je poročal o prihodkih v drugem četrtletju, ki so narasli za 355 % medletno, s 169 % rasti v prvem četrtletju. Število podjetniških strank, ki so v zadnjih 12-mesečnih prihodkih ustvarile 100.000 USD ali več, je poskočilo za 112 %, prav tako se je pospešilo z 90-odstotnega povečanja v prvem četrtletju. Število strank z več kot 10 zaposlenimi se je povečalo za 458 % s 354 % zaporedno.

Vendar je to lahko le vrh ledene gore. Zoom je v začetku lanskega leta dejal, da cilja na tržno priložnost 43 milijard dolarjev do leta 2022. Za kontekst je skupni prihodek lani znašal 623 milijonov dolarjev, kar je znesek, ki ga je podjetje že preseglo v prvih šestih mesecih leta 2020.

Omeniti velja, da so se ocene vodstva nanašale zgolj na trg podjetij. Pandemija je pokazala, da posamezni uporabniki ohranjajo stik z družino in prijatelji, mnogi na velikih razdaljah, kar je dejavnik, ki znatno poveča skupni naslovni trg Zooma.

DDOG grafikon

Podatki po YCharts.

Drobni tisk

Treba je omeniti, da imajo delnice z visoko rastjo, kot so zgoraj, kompromise. Tako kot pri mnogih podobnih visokoletalcih imajo tudi ta podjetja veliko enako visokih pričakovanj. NVIDIA, Datadog in Zoom ponujajo ocene 21, 55 oziroma 61, če se upošteva razmerje med ceno in prodajo med 1 in 2 razumno.

Kljub temu sem vedno trdno verjel v staro žago: 'Dobiš tisto, za kar plačaš.' Dejstvo, da je vsaka od teh delnic v zadnjem letu ustvarila znatno rast prihodkov, naredi njihovo visoko ceno nalepk veliko bolj prijetno.^