Vlaganje

9 avtomobilov s povprečno hitrostjo 50 MPG ali več na avtocesti: Šokiran vas bo številka 1!

Moj nos bi ustrelil na približno šest metrov v dolžino, če bi vzkliknil, da mi je pri nakupu avtomobila pomembna značilnost kilometrine plina. Vendar sem glede tega zelo v manjšini.

Ekonomičnost porabe goriva je postala vse pomembnejši dejavnik, ki vpliva na kupce avtomobilov pri odločanju. Eden od razlogov za to je ta, da rast cen bencina, prilagojena inflaciji, raste hitro prehiteva rast plač , tudi prilagojeno inflaciji, od leta 1980. To pomeni, da dejanski stroški bencina rastejo hitreje od plač potrošnikov, zato morajo potrošniki pri nakupu vozil gledati na izboljšano ekonomičnost porabe goriva.

Drug razlog, da vidimo ekonomičnost porabe goriva v središču pozornosti, je negativno razpoloženje proti največjim svetovnim proizvajalcem nafte. Številni potrošniki verjamejo, da je velika nafta zlo, in iščejo vozila, ki delujejo izključno na elektriko, mešanico plina in elektrike ali na bencin, ki pa srkajo namesto goriva.

družbeno odgovorna podjetja za vlaganje
Merilnik goriva z malo več kot polovico rezervoarja.

Vir slike: Getty Images.

Končno opažamo tudi okrepljen pritisk posameznih držav in zvezne vlade, da izboljšajo standarde milje na galono ali mpg ter zmanjšajo škodljive emisije. Avgusta 2012 je Obamova administracija objavila nove standarde učinkovitosti porabe goriva, ki bodo zahtevali, da ameriški avtomobilski vozni parki do leta 2025 v povprečju vozijo 54,5 milje na galono, kar je drastično višje od prejšnjega cilja 34,5 milje na galono, ki naj bi bil dosežen leta 2016. Cilj , seveda, zmanjšati izpuste toplogrednih plinov, hkrati pa zmanjšati tudi porabo nafte z domnevno še več avtomobilov na cesti.Ampak tukaj je dobra novica: proizvajalci avtomobilov poslušajo! Pravzaprav, glede na nedavno Poročila potrošnikov študij , je devetim proizvajalcem avtomobilov uspelo izdelati vozila, ki so sposobna dostaviti 50 mpg (ekvivalent mpg ali mpge, za tiste, ki ne kurijo plina) na avtocesti ali bolje, pri čemer so svoje vrstnike odločno pustili v prahu.

Danes si bomo ogledali teh devet vozil in njihove proizvajalce, da bi videli, kaj delajo prav, in ugotovili, ali imajo ta vozila in proizvajalci avtomobilov res prednost pred svojimi vrstniki.

9. Honda Civic Hybrid – 50 mpg
Vas zanima skočiti v hibrid, ki vam lahko prinese 50 mpg na avtocesti za manj kot 30.000 $ MSRP? Potem pa Honda (NYSE:HMC)Civic Hybrid bi lahko bil vaš avto. Honda združuje svoja dva najboljša atributa s hibridom Civic – vrhunska zanesljivost kar smo pričakovali od Honde in njene hčerinske družbe Acura, pa tudi impresivno ekonomičnost porabe goriva z električnim motorjem, ki poganja avtomobil pri nižjih hitrostih in se preklopi na bencinski motor pri višjih hitrostih. Morda ni med najboljšimi petimi, vendar ima Civic Hybrid lastnosti, zaradi katerih bi se moral dobro prodajati v ZDA.kaj je call in put

8. Volkswagen Passat TDI SE – 51 mpg
Ne ljudje, to ni tiskarska napaka – to je 51 mpg na avtocesti iz motorja na fosilna goriva. V tem primeru Volkswagen se je obrnil na svojo visoko zanesljivo tehnologijo dizelskih motorjev, da bi dosegel še večjo kilometrino na plin kot Civic Hybrid. Volkswagnova prodaja v ZDA že leta stagnira in Passat TDI SE bi lahko bil prvi korak v pravo smer za podjetje na ameriškem trgu. Z osnovno ceno severno od 26.000 $ je to vozilo, na katerega je vredno paziti.

7. (izenačeno s šestimi) Toyota Prius Plug-in Advanced – 55 mpg (sestavljen iz električne energije in plina)
Verjemi ali ne, Toyota (NYSE:TM)ne prevladuje na tem seznamu, vendar boste na naslednjih dveh mestih videli dve njegovi vozili. Prius Plug-in Advanced omogoča lepo mešanico med električnimi, plinsko-hibridnimi vozili in izključno električnimi vozili, saj daje potrošnikom možnost, da svoj Prius priključijo in dosegajo do 15 milj povsem električnega dosega pri 62 mph ali manj. Učinkovitejši in zmogljivejši litij-ionski akumulator je tisto, kar omogoča Prius Plug-in Advanced, da doseže ta vrhunski električni doseg. Z drugimi besedami, za tiste s kratkimi vožnjami bi to lahko bila pametna izbira! Vendar pa po ceni severno od 34.000 $ Prius Plug-in Advanced, tudi z znižano ceno za leto 2014, morda ne ponuja dovolj učinkovite porabe goriva glede na svojo ceno.

6. (izenačeno s sedmimi) Toyota Prius Four – 55 mpg
Zdaj Toyota Prius Four zagotovo zadene popolno žilico med potrošniki, ki iščejo ikonski stil Priusa in impresivno učinkovitost porabe goriva, ki je na avtocesti dosegla 55 mpg. Z osnovnim MSRP v višini 28.435 $ za Prius Four, ki prihaja z nekaj vrhunskimi nadgradnjami, vključno s solarnim strešnim paketom, navigacijo in head-up zaslonom, je povsem v skladu s ceno Honde Civic Hybrid, hkrati pa zagotavlja vrhunsko gorivo. gospodarstvo.

5. Chevrolet Volt – 76 mpg (sestavljen iz električne energije in plina)
Podobno kot Prius Plug-in Advanced, Chevy Volt, ki ga proizvaja General Motors (NYSE:GM), omogoča potrošnikom, da potujejo 38 milj po ocenah EPA, preden se vklopi njegov plinski generator, in omogoča, da avtomobil prevozi približno 380 milj s polnim rezervoarjem. Preprosto povedano, če imate razmeroma kratko pot na delo, je neverjetno verjetno, da boste med dolivanjem plina prešli tedne ali mesece. Na drugi strani je bil Volt povezan tudi s številnimi težavami z baterijami in vpoklici, in tudi z znižano ceno za leto 2014 se zdi še vedno nekoliko drag. Morda bo minilo še nekaj let, preden bosta General Motors in Chevy uspela z Voltom.

koliko prihrankov naj imam

4. Tesla Model S (osnova, 85 kWh) – 102 mpge
Noben seznam najbolj varčnih vozil na podlagi mpg ali mpge ne bi bil popoln brez vključitve najbolj hvaljenega električnega vozila v Ameriki, Tesla Motors (NASDAQ:TSLA)Model S (v tem primeru z vrhunskim paketom baterij 85 kWh). Prednost modela S je v tem, da zagotavlja najbolj primerljiv povsem električni razpon vožnje z vozili na plin, vendar ima visoko ceno, ki je severno od 60.000 $, in bo za večino potrošnikov odštela s trga. Poleg tega, ker je model S tako nov, ni rabljenega trga leasing ni možnost v tem trenutku. Avto bi zagotovo lahko imenovali izključujoč, vendar obstaja nesporno povpraševanje po modelu S v ZDA, kar bi Teslo lahko pomenilo velik dobiček.

3. Ford Focus Electric – 107 mpge
Če absolutno ne želite pustiti ogljičnega odtisa, vendar ne prenesete visoke cene Tesle Model S, Ford 's(NYSE:F)popolnoma električni Focus bi lahko bil odgovor. Električni Focus bo vozil le približno polovico cene modela S, vendar ima še vedno nekaj hudih pomanjkljivosti, vključno z dosegom vožnje, ki je ocenjen na le 76 milj, in najvišjo hitrostjo, ki presega 82 mph. Poleg tega veljajo enake izjeme za lastnike Focus Electric, saj bodo potrebovali vtič za polnjenje čez noč, kar pomeni, da lastnikom stanovanj in najemnikom stanovanj verjetno ni treba uporabiti.

2. Mitsubishi i SE – 116 mpge
Nekdo je moral izdelati najcenejše električno vozilo; in zakaj ne Mitsubishi ! Subkompaktni Mitsubishi i SE je popolnoma električno vozilo, ki nima prav nobenih dodatnih stvari. Njegova trda notranjost lahko sprejme štiri osebe, sam avto pa lahko z enim polnjenjem doseže 62 milj po EPA za MSRP manj kot 29.000 $ pred davčnimi olajšavami. Seveda ima ta nižja cena tudi nekaj pomanjkljivosti. Avto ima največjo hitrost le 81 mph (morda z vetrom zadaj), še pomembneje pa je, da ima doseg le 62 milj in lahko traja 21 ur na standardnem 110-voltnem polnilniku, da doseže polno polnjenje. Če se odločite za 240-voltni polnilnik (kar vam močno priporočam), se čas polnjenja zmanjša na pričakovanih šest do sedem ur.

Toda številka 1 najbolj 'učinkovitejše' vozilo na avtocesti je...

1. Nissan Leaf SL – 118 mpge
Zavzema prvo mesto v smislu učinkovitosti porabe goriva na avtocesti Nissan 's Leaf SL, ki z vsakim polnim polnjenjem v povprečju doseže 84 milj. Čeprav Nissan Leaf stane nekaj tisočakov več kot Mitsubishi i SE, v njem udobno sedi pet ljudi, ponuja uglednih 107 konjskih moči, model SL pa ima nadgradnje, kot so 17-palčna lita platišča, meglenke in usnjeni sedeži. . Skratka, z izjemo cene se zdi, da je Nissan Leaf SL v vseh pogledih boljši od tesno ocenjenega Mitsubishija i SE. Morda se nikakor ne primerja z voznim dosegom Tesla Model S, vendar daje potrošnikom, ki se zavedajo stroškov in ogljičnega odtisa, popolno vozilo, na katerega se lahko obrnejo v ZDA.^