Vlaganje

8 najboljših indeksnih skladov dividend

Kaj so dividendni indeksni skladi? Vzemimo vsako besedo v obratnem vrstnem redu. Prvič, to so skladi - bodisi vzajemni skladi bodisi skladi, s katerimi se trguje na borzi (ETF). Drugič, poskušajo slediti indeksu, ki je sestavljen iz več delnic. Tretjič, njihov poudarek je na delnicah, ki izplačujejo dividende.

Tako kot delnice dividend niso idealno primerne za vse vrste vlagateljev, skladi z indeksom dividend ne bodo všeč vsem. Če pa vas v prvi vrsti zanima pridobivanje stalnega dohodka in ne visoke rasti iz vaših naložb, so ta sredstva lahko ravno tisto, kar iščete. In ni potrebno zbiranje zalog.

ob kateri uri se delnice začnejo trgovati

Vir slike: Getty Images.

8 najboljših indeksnih skladov dividend

Tukaj je osem skladov indeksa dividend, navedenih po abecednem vrstnem redu, ki imajo relativno nizke vrednosti stroškovna razmerja vendar različni dividendni donosi in stopnje tveganja.

Sklad Dividendni donos Razmerje stroškov Stopnja tveganja

Invesco S&P 500 ETF z visoko dividendo in nizko volatilnostjo (NYSEMKT: SPHD)4,89 % 0,30 % povprečno

iShares Core High Dividend ETF (NYSEMKT:HDV)

4,07 % 0,08 % Pod povprečjem

ProShares S&P 500 Aristocrats ETF ( NYSEMKT:NOBL )

2,14 % 0,35 % Pod povprečjem

Schwab ameriški dividendni kapital ETF (NYSEMKT: SCHD)3,16 % 0,06 % Pod povprečjem

Vanguard ETF z visokim dividendnim donosom (NYSEMKT: VYM)

4,53 % 0,06 % Pod povprečjem

Vanguard indeks rasti dividend ETF (NYSEMKT: VIG)

je vlaganje v bitcoin dobra ideja

1,67 %

0,06 % Pod povprečjem

iShares Core Dividend Growth ETF (NOVO: DGRO)

2,10 % 0,08 % Pod povprečjem

Vanguard Real Estate ETF (NYSEMKT: VNQ)

2,76 % 0,12 % povprečno

Vir podatkov: Yahoo! finance; Jutranja zvezda; iShares; Vanguard. Podatki aktualni na dan 27. julija 2021.

Invesco S&P 500 ETF z visoko dividendo in nizko volatilnostjo

Ta ETF poskuša slediti indeksu visokih dividend S&P 500 z nizko volatilnostjo. Kot pove že ime indeksa, cilja na delnice dividend, ki v preteklosti niso bile zelo nestanovitne, vendar zagotavljajo tudi visoke dividendne donose. ETF vključuje 50 delnic, pri čemer je največja dodeljena delnicam komunalnih storitev in zalogam osnovnih potrošniških izdelkov.

iShares Core High Dividend ETF

IShares Core High Dividend ETF poskuša slediti indeksu, ki ga sestavlja 75 ameriških delnic, ki izplačujejo relativno visoke dividende. Njeni največji deleži vključujejo več energetskih zalog in velike farmacevtske zaloge.

ProShares S&P 500 Aristocrats ETF

To je edini ETF, ki izključno spremlja uspešnost Dividend Aristocrats – članov S&P 500, ki so povečevali svoje dividende vsaj 25 zaporednih let. Kot bi lahko pričakovali, imajo te delnice nižje stopnje tveganja. Ta ETF ima trenutno v lasti 65 delnic Dividend Aristocrat.

Schwab ameriški dividendni kapital ETF

Schwab U.S. Dividend Equity ETF želi slediti skupni donosnosti indeksa Dow Jones ameriških dividend 100. Ta indeks se osredotoča na ameriške delnice z visokimi dividendnimi donosi in močnimi dosežki doslednega izplačevanja dividend. Finančne delnice predstavljajo več kot 25 % imetja ETF.

Vanguard ETF z visokim dividendnim donosom

Ta ETF poskuša slediti uspešnosti indeksa visokih dividendnih donosov FTSE. Indeks vključuje samo ameriške delnice z visokimi dividendnimi donosi, izključuje pa nepremičninske naložbene sklade (REIT). Vanguard High Dividend Yield ETF ima trenutno v lasti več kot 400 delnic, pri čemer finančne delnice predstavljajo več kot 20 % njegovih sredstev.

Vanguard Dividend Appreciation Fund Index ETF

Vanguard Dividend Appreciation Fund Index ETF sledi indeksu NASDAQ US Dividend Achievers Select Index, ki ga sestavlja 247 podjetij, ki so v daljšem časovnem obdobju povečala svoje dividende. Ideja je vključiti podjetja, ki imajo dolgo zgodovino rasti dividend, kar govori o vrhunskem upravljanju kapitala.

iShares Core Dividend Growth ETF

Podobno kot Vanguard's Dividend Appreciation ETF, želi iShares Core Dividend Growth ETF ponoviti uspešnost podjetij, ki so dosledno povečevala svoje dividende. Ta ETF sledi indeksu rasti dividend Morningstar v ZDA, ki je skoraj 50 % večji od indeksa izbranih dividend NASDAQ v ZDA. S skoraj 400 imetji je nabor priložnosti tukaj nekoliko večji v primerjavi s skladom Vanguard.

Vanguard Real Estate ETF

Nepremičninski svet ima tudi potencial za ustvarjanje pomembnega dohodka z dividendami. Vanguard Real Estate ETF vlaga v REIT, pa tudi v podjetja, ki vlagajo v poslovne zgradbe, hotele in številne druge nepremičnine. Ta ETF sledi indeksu MSCI US Investable Market Real Estate 25/50, ki ga sestavlja približno 175 podjetij.

Kako vlagati v sklade dividendnih indeksov

Dober prvi korak je, da določite svoje splošno stanje razporeditev sredstev , in kot nadaljevanje določite, koliko morate vložiti v delnice in/ali delniške indeksne sklade. Ko opravite predhodno delo, lahko obiščete katero koli od večjih spletnih posrednikov s popusti, kot so Vanguard, Fidelity ali Charles Schwab, ki vse ponujajo brezplačno (ali zelo poceni) trgovanje z ETF.

Tukaj so trije glavni premisleki pri izbiri skladov indeksa dividend za nakup:

    Dividendni donos:Dividende, izplačane kot odstotek cene sklada. Razmerje stroškov:Odstotek sredstev sklada, porabljenih za stroške poslovanja. Stopnja tveganja:Kako tvegan je sklad.

Do neke mere obstaja kompromis med dividendni donos in stopnjo tveganja. Na splošno so višji donosi povezani z večjim tveganjem, vendar višja razmerja stroškov ne pomenijo nujno višjih dividendnih donosov ali nižjih stopenj tveganja.

Poleg tega je pomembno zapomniti, da sam dividendni donos ne deluje kot popoln kazalnik prihodnje uspešnosti. Če se osredotočite samo na podjetja, ki izplačujejo dividende, izpuščate veliko število podjetij, kot je velika tehnologija, ki svojo rast pridobivajo iz rasti cen.

koliko bom dobil od socialne varnosti?

Prepričajte se, da ste zgradili a razpršen portfelj ki zajema široko populacijo osnovnih podjetij z različnimi kapitalskimi strategijami.

Zakaj vlagati v sklade dividendnih indeksov?

Dividendni indeksni skladi bodo najbolj privlačni za vlagatelje, ki iščejo dohodek. Najboljši skladi zagotavljajo solidne dividendne donose in diverzifikacijo v široki paleti delnic, kar je lahko manj tvegano kot nakup manjšega števila posameznih delnic za dividende. Razmislite o skladih dividendnih indeksov kot delu široko razpršenega portfelja, ki upošteva vašo splošno toleranco tveganja in pričakovanja glede donosa.^