Študentska Posojila

7 načinov, kako se izogniti plačevanju študentskih posojil (zakonito)

ženska, ki drži pest denarja in se nasmehne

Vir slike: Getty Images

Dolg za študentska posojila je na najvišji vrednosti vseh časov, saj ima 44 milijonov Američanov skupaj 1,5 bilijona dolarjev študentskih posojil.

Če ste kdaj imeli težave pri plačilu študentskega posojila, medtem ko ste še vedno pravočasno plačevali najemnino, niste sami. Dobra novica je, da za vas morda obstaja olajšava za študentsko posojilo, ki ne vključuje ropa banke. Tukaj je sedem zakonitih načinov, kako se lahko izognete plačilu študentskih posojil.

1. Odpust javnega posojila

Če delate v javnem sektorju, ste morda upravičeni do odpuščanja posojil prek Program odpuščanja posojil javnih služb . Če želite biti kvalificirani, morate 10 let pravočasno plačevati mesečna plačila v skladu s kvalificiranim načrtom odplačevanja, medtem ko ste zaposleni za polni delovni čas pri delodajalcu v javnih službah ali prostovoljec za polni delovni čas pri AmeriCorps ali Peace Corps. Kvalificirani delodajalci vključujejo:

kako vlagati v delnice Disneyja
  • Vladne organizacije (zvezne, državne, lokalne ali plemenske)
  • Neprofitne organizacije, ki so po davčnem zakoniku označene kot oproščene davka 501(c)(3)
  • Neprofitne organizacije, ki niso označene kot 501(c)(3), vendar imajo primarni namen zagotavljanje javnih storitev (upravljanje v sili, javna varnost, javno zdravje, javno izobraževanje itd.)

Čeprav se to sliši preprosto, zgodnji podatki kažejo, da je bilo 99 % vlog za program odpuščanja posojil javnih storitev zavrnjenih. Zavrnjeni prosilci so običajno plačevali v okviru neustreznega odplačevalnega načrta, imeli napačno vrsto študentskih posojil ali so delali za neustreznega delodajalca.koliko stane bugatti 2015

Če je ta program odpuščanja možnost za vas, se prepričajte, da je najboljša možnost, preden se prijavite. Čeprav vam bodo posojila odpuščena po 10 letih, boste morda lahko odplačali svoja posojila še prej, tako da izberete delo z višjo plačo ali se odločite za neustrezen načrt odplačevanja, ki vam omogoča večja mesečna plačila.

2. Odpuščanje posojila učiteljem

Učitelji se veselijo! Če poučujete v šoli z nizkimi dohodki ali izobraževalni agenciji, se lahko kvalificirate za zvezno Program odpuščanja posojila učiteljem . Zahteve za kvalifikacijo imajo številne nianse, toda za začetek morate pet zaporednih let poučevati študente z nizkimi dohodki s polnim delovnim časom. Znesek, ki izpolnjuje pogoje za odpuščanje, se razlikuje glede na predmet, ki ste ga poučevali. Večina subjektov bo upravičena do odpusta posojila do 5000 $. Če pa ste poučevali matematiko, naravoslovje ali posebno izobraževanje, se lahko kvalificirate za do 17.500 $ olajšave za študentsko posojilo.

3. Preklic posojila Perkins

Glede na vašo zaposlitev ali zgodovino prostovoljnega dela ste lahko upravičeni do delnega ali popolnega odpovedi vaših zveznih posojil Perkins. Do preklica posojila so lahko upravičeni tudi tisti, ki so med drugim služili kot gasilci, medicinske sestre, vojaško osebje ali se prostovoljno prijavili v mirovni korpus. Poleg tega lahko program za odpoved učiteljev prekliče do 100 % vaših posojil Perkins, če ste služili kot javni ali neprofitni učitelj v osnovni ali srednji šoli za družine z nizkimi dohodki.4. Načrti odplačevanja, ki temeljijo na dohodkih

Načrti odplačil, ki temeljijo na dohodkih so točno tako, kot zvenijo - vaše mesečno plačilo se določi na podlagi odstotka vašega diskrecijskega dohodka. To naredi vaša plačila cenovno ugodnejša in omogoča odpuščanje preostalega zneska ob koncu vaše odplačilne dobe, ki je običajno 20 ali 25 let. Vaše zahteve po mesečnem plačilu se bodo med vašim posojilom spreminjale, saj morate vsako leto predložiti dokumentacijo o dohodku.

Čeprav to zmanjša vaša mesečna plačila, to ni najboljši način, da prihranite denar v času trajanja posojila ali predčasno odplačate študentska posojila. Ti načrti odplačil so običajno najboljši za ljudi, ki ne morejo plačati minimalnega plačila.

5. Odpis invalidnosti

Če imate popolno in trajno invalidnost (TPD), se lahko kvalificirate za odplačilo zveznih študentskih posojil. Če želite zaprositi za odpust iz invalidnosti, morate predložiti dokumentacijo o svojem TPD od ameriškega ministrstva za veteranske zadeve (VA), uprave za socialno varnost (SSA) ali zdravnika.

postelja, kopel in drugo

VA in SSA imata notranje postopke za prejemanje ugotovitve invalidnosti. Vendar pa se lahko kvalificirate za odpust iz TPD tudi tako, da zdravnik potrdi, da ne morete sodelovati v pridobitni zaposlitvi zaradi telesne ali duševne okvare, za katero se lahko pričakuje smrt ali je trajalo ali pričakovano, da bo trajalo vsaj 60 let. mesecev.

6. Odprava stečaja

Vaša zvezna študentska posojila lahko izpolnjujejo pogoje za razrešnico zaradi stečaja, če razglasite stečaj iz poglavja 7 ali 13. Stečajna sodišča morajo tudi ugotoviti, da bi vaša plačila študentskega posojila povzročila nepotrebne težave vaši družini. Ne obstaja en sam preizkus za ugotavljanje neupravičenih stisk, zaradi česar je kvalifikacija še težja.

Upoštevajte, da je ta možnost olajšave izjemno redka, zato boste morali raziskati druge možnosti olajšave ali zamenjati načrte odplačevanja, če sodišče ne odplača vaših posojil.

7. Poiščite delodajalca, ki vam bo odplačeval posojila

Če ne izpolnjujete pogojev za programe olajšave študentskih posojil prek vlade, raziščite možnosti odplačila pri svojem delodajalcu. Številna podjetja zdaj ponujajo pomoč pri študentskih posojilih kot ugodnost na delovnem mestu, da bi pritegnila in obdržala nedavne diplomante. Čeprav verjetno ne bodo odplačali vašega celotnega dolga za študentsko posojilo, lahko zagotovo pripomorejo k zmanjšanju vaše skupne vsote.

Vsako podjetje določi svoj program odplačevanja, od višine posameznega mesečnega plačila do trajanja programa. Mnoga podjetja ponujajo večstopenjske programe odplačevanja študentskih posojil, v katerih prejmete več denarja, dlje ko ste v podjetju.

ali lahko kupim del bitcoina

Poglobljeno bi morali raziskati vsako priložnost za olajšavo študentskega posojila, da ugotovite, ali izpolnjujete pogoje. Odvisno od programa bo morda zahteval kar nekaj papirologije, vendar bi bilo vredno truda, če se lahko izognete plačilu študentskih posojil.^