Vlaganje

7 najboljših delnic za nakup za leto 2016

Prišlo je novo leto. Čas je, da pritisnete gumb za ponastavitev davčnega računovodstva in donosnosti naložb ter si ogledate trge za leto 2016. Da bi vam pomagali najti naložbene ideje, ki so zdaj videti kot dobri nakupi, smo prosili sedem sodelavcev Motley Fool, da delijo svoje priljubljene zaloge ideje.

Preberite, zakaj so se domislili LinkedIn ( NYSE:LNKD.DL ), IBM (NYSE:IBM), Skupaj SA (NYSE: TTE), Oshkosh (NYSE: OSK), Micron tehnologija 09.30 NASDAQ: MU, Mehiški žar Chipotle (NYSE:CMG), in Allergan (NYSE: AGN). In če boste pozorni, boste na poti našli celo delček genija Flanneryja O'Connorja.

Vir slike: LinkedIn.

Andres Cardenal (LinkedIn): Najmočnejše naložbene ideje so tiste, ki jih je mogoče enostavno razložiti in razumeti. LinkedIn je nesporen vodilni na trgu na izjemno obetavnih področjih, kot so poklicno mreženje in priložnosti za spletno zaposlitev, zaradi česar je podjetje v letu 2016 vrhunsko ime, ki ga je treba kupiti in obdržati v prihodnjih letih.

Od tretjega četrtletja 2015 je imel LinkedIn 396 milijonov registriranih članov po vsem svetu, kar je 20-odstotno povečanje v primerjavi z enakim četrtletjem prejšnjega leta, in 39.726 strank korporativnih rešitev na platformi, kar je 31 več kot leto prej. %. Posamezniki in podjetja se med seboj pritegnejo v LinkedIn v iskanju priložnosti, kar ustvarja kreden cikel, ki spodbuja trajnostno rast na dolgi rok.Vodstvo prevaja tudi ogromne priložnosti podjetja v hitro rast prihodkov. Skupna prodaja se je v zadnjem četrtletju povečala za 37 % na 780 milijonov dolarjev, pri čemer je nakup spletne učne platforme lynda.com od tega predstavljal 41 milijonov dolarjev. Trije motorji rasti LinkedIna delujejo na vse cilindre: rešitve za talente za korporacije so zrasle za 46 %, medtem ko se je prodaja premium naročnin povečala za 21 %, prihodki od spletnega oglaševanja pa so poskočili za 28 %.

LinkedIn aktivno vlaga za rast, zato je kratkoročno težko napovedati marže dobička. Vendar bi moralo biti podjetje v prihodnjih letih sposobno združiti solidno rast prihodkov in povečevanje stopnje dobička.

Moški v obleki kaže na grafikon, ki prikazuje naraščajočo rast

Vir slike: Getty Images.Tyler Crowe (skupaj SA) : Morda se ne zdi najbolj modna naložba glede na to, da je energetska industrija trenutno podobna pobeglemu požaru smetnjaka, a eno podjetje, ki bi ga morali vlagatelji imeti na radarju za leto 2016, je francoski naftni gigant Total SA.

Kot integrirano naftno in plinsko podjetje ima sredstva v celotni vrednostni verigi, ki so izjemno pomagala preprečiti, da bi poceni cene nafte in plina povzročile opustošenje v zaslužku podjetja v zadnjem letu. Total je res zanimiv, ker se zdi, da je proizvodna stran poslovanja zgrajena tako, da obvladuje nizke cene nafte in plina veliko bolje kot druga velika naftna in plinska podjetja. Še bolj obetavno je, da proračun podjetja predvideva znatno zmanjšanje porabe v naslednjih nekaj letih ob ohranjanju rasti proizvodnje v razponu od 5 % do 9 % letno do leta 2019.

Ker se vlagatelji izogibajo energetskim naložbam, imajo delnice Total zdaj dividendno donosnost, ki je večja od 5,7 %. Tudi načrti, ki jih ima, bi mu morali omogočiti vsaj ohranitev te dividende skozi to znižanje cen nafte.

Ko se bodo cene energije dvignile – kdo ve, ali se bo to zgodilo leta 2016 ali ne, a bomo videli – bo Total v odličnem položaju za dobiček, vlagatelji, ki imajo zdaj v lasti delnice, pa lahko med čakanjem prejmejo zajetne dividende.

Rich Smith (Oshkosh): Oshkosh sem prvič poimenoval za mojo najboljšo zalogo septembra, ko je delnica stala 42 $ in menjava. Od takrat se je delnica znižala in se prodaja za 3 dolarje manj. Torej naj mi zdaj ne bi bil všeč delnica Oshkosh?

Ne. Nasprotno, še bolj mi je všeč. (Pravzaprav približno 3 $ več).

Vidite, že takrat, ko sem takrat izbiral Oshkosh, sem vlagatelje opozoril: 'Ne vem, ali bo Oshkosh v mesecu septembru najbolj uspešna delnica na svetu, vendar imam močno slutiti o naslednjih šest mesecev.' In ta slutnja ostaja – ker se dejstva niso spremenila.

Preteklo poletje je bil Oshkosh imenovan za zmagovalca Pentagonove pogodbe za izgradnjo 'Humveeja' naslednje generacije – oklepnega združenega lahkega taktičnega vozila, ki bo služilo ameriški vojski še desetletja. Oshkosh je dobil začetno nagrado za proizvodnjo 17.000 vozil za 6,7 ​​milijarde dolarjev. Navsezadnje pa je to pogodba, ki bi lahko narasla na 30 milijard dolarjev ali več za proizvodnjo, vzdrževanje in nadgradnjo približno 55.000 JLTV-jev v vseh vojaških vejah.

Zakaj se torej delnice Oshkosha niso premaknile kot odgovor na pogodbo? Predvsem zaradi konkurenčnega ponudnika Lockheed Martin je v pogodbo vložil močan ključ, najprej je protestiral proti dodelitvi JLTV Oshkoshu, nato pa, ko je bil ta protest zavrnjen, vložil tožbo na sodišču, da bi poskušal pridobiti pogodbo od svojega tekmeca.

Osebno mislim, da bo Lockheed Martin izgubil tudi to obleko. Konec koncev je Lockheedova močna prednost v lovskih letalih, medtem ko je Oshkosh glavni vojaški dobavitelj tovornjakov, kot je JLTV, pa tudi vojaškega vozila M-ATV (majhen, terenski MRAP). Morda se je zavedal tega, da je AM General, drugo podjetje, ki je licitiralo proti Oshkoshu na JLTV in izgubilo, zavrnilo protest proti nagradi. Lockheed je šel po drugi poti, vendar pričakujem, da bo slepa ulica tudi za Lockheed.

Na tej točki se bodo zaloge Oshkosha lahko prosto premikale naprej.

Anders Bylund (Mikronska tehnologija): Delnice proizvajalca pomnilniških čipov so v letu 2015 padle za neverjetnih 60 %. V tej zloglasno ciklični industriji je še ena cenovna vojna. Vodstvo podjetja Micron ne pričakuje več, da se bo trg DRAM-a stabiliziral v letu 2016 – trenutno je le 'upanje'.

Združite vse te dejavnike in dobite trgovanje z delnicami s 7,2-kratnim zaostankom.

To je na dnu zabojnika. Micron se ocenjuje, kot da bi bilo podjetje na robu popolne katastrofe. In veste, kaj pravijo: Kupujte, ko je kri na ulicah.

Preprosto povedano, Micron bolj nadzoruje svojo usodo, kot bi trdili nasprotniki. Podjetje uvaja izdelke naslednje generacije v vseh kategorijah, vključno s pomnilnikom 3D NAND Flash, ki obljublja znižanje proizvodnih stroškov na bit. Zaradi močne bilance stanja, zdravih denarnih tokov in okusa po oportunističnih odkupih zdaj gledamo na tretjega največjega proizvajalca pomnilnika na svetu. Micronov globalni tržni delež pri prodaji čipov DRAM se je v treh kratkih letih skoraj potrojil.

Tu je zelo malo strukturnega tveganja, zahvaljujoč denarnim tokovom in trdni bilanci stanja, ki sem jih že omenil. Ustvarjalci trga lahko še vedno premikajo delnice Microna, dokler se trendi cen pomnilnika spet ne umirijo. Zato morda ne boste želeli podpreti tovornjaka v Micron zdaj, ker medvedi morda še niso končali s kaznovanjem te zaloge za namišljene grehe. Če pa spremljate trg pomnilnika in ob tem kupujete po tretjinah, bi vas morale delnice Microna, kupljene leta 2016, nagraditi, ko se ta ciklični trg znova obrne.

Asit Sharma (mehiški žar Chipotle): Velika južna pisateljica Flannery O'Connor je svojo zadnjo zbirko kratkih zgodb naslovila Vse, kar se dviga, se mora združiti . Toda borza nas uči, da je sorodna, nasprotujoča si posledica tudi pogosto resnična: vsaka velika delnica, ki pade, se mora konvergirati – z vrednotenjem svojih enakovrednih, to je.

Vzemite Chipotle Mexican Grill, kjer je bilo pričakovano, da se je njegovo razmerje med ceno in zaslužkom (PE) za eno leto zmanjšalo za 35 % s skoraj 37 na 24 v samo 12 tednih zaradi zelo razglašene kontaminacije hrane z E. coli in norovirusom. krize.

Chipotlevo vrednotenje se je zbližalo z nekdanjo matično družbo McDonald's Corporation Napredno razmerje P/E je 23. Prav tako se zbližuje s povprečjem za zaspane delnice z veliko kapitalizacijo, na potrošnike usmerjene delnice v sektorju S&P 500 Consumer Staples, ki skupaj držijo enoletni prihodnji P/E 20.

Ta razpon vrednotenja je prepričljiv, ker odraža domnevo trga, da bo Chipotle prihodnje leto doživel dramatično zajezitev rasti. In glede na vse, kar vemo danes, se zdi, da je tako.

Toda ta začasna konvergenca je priložnost za dolgoročne vlagatelje. Trenutno ni nobenega tekmeca s Chipotlovim obsegom in kakovostjo izdelkov, ki bi lahko hitro vstopil in izpodrinil podjetje iz niše, v kateri je obvladoval več let. Če lahko Chipotle odpravi težave s preskrbo s hrano, si lahko vsak izgubljeni tržni delež ponovno pridobi.

In veriga z mehiško tematiko je že dokazala, da se lahko agresivno širi. Urnik odprtja trgovin za leto 2016 (še vedno nerevidiran, čeprav verjamem, da se bo letos nekoliko umaknil) zahteva 11,5-odstotno razširitev lokacij Chipotle v enem letu.

Če si torej Chipotle povrne zaupanje potrošnikov – in verjamem, da bo tej zelo sposobni vodstveni ekipi to uspelo –, imajo njegove delnice znatno možnost, da se vrnejo na veliko višji večkratnik, v skladu z zgodovinskim potencialom rasti podjetja. Ta ponovni vzpon se morda ne bo zgodil leta 2016. Toda neumni vlagatelji vedo, da najboljše naložbe zahtevajo čas.

Tim Green (IBM): Ko gre za International Business Machines, je enostavno biti pesimističen. Podjetje je utrpelo 14 zaporednih četrtletnih padcev prihodkov, v letu 2015 naj bi upadli zaslužki, delnice pa so se zmanjšale za več kot 10 % v vsakem od zadnjih dveh let.

Toda zaradi kombinacije dejavnikov je IBM ena mojih najboljših delnic v letu 2016.

Delnica je poceni in se trguje z manj kot 10-kratno najnižjo vrednostjo glede na napotke podjetja o zaslužku za leto 2015. To bi bilo nesmiselno, če bi IBM-ovi zaslužki še naprej padali, vendar je bila ena največjih težav za podjetje v letu 2015 krepitev ameriškega dolarja. IBM je globalno podjetje, njegovi prihodki in dobički pa so upadli, saj se je tuja valuta tekom leta pretvorila v manj ameriških dolarjev. Na prilagojeni podlagi so bili prihodki IBM-a v letu 2015 pavšalni, kar ni ravno katastrofa, na katero kažejo naslovne številke.

Poleg težav z valuto so vse IBM-ove glavne pobude za rast, ki jih podjetje imenuje strateški imperativi, dolgoročne narave. IBM-ov kognitivni računalniški sistem Watson se na primer uporablja v različnih panogah, vključno z zdravstvenim varstvom in financami, vendar vsaka aplikacija zahteva usposabljanje sistema, proces, ki lahko traja leta. IBM igra dolgo igro, kar bi morali navijati dolgoročni vlagatelji.

Leto 2016 bo za IBM še eno leto prehoda, saj še naprej vlaga v hitro rastoče dele svojega poslovanja. Če menjalni tečaji v letu 2016 ne naredijo nič norega, bi moral biti velik upad prihodkov v letu 2015 stvar preteklosti. In prihodki bi se lahko vrnili v rast, če bi IBM-ovi strateški imperativi preprečili šibkost v drugih delih poslovanja. Vlagatelji morajo biti potrpežljivi, saj IBM nadaljuje s preoblikovanjem, vendar ne vidim boljšega posla v letu 2016.

George Budwell (Allergan): Allergan je moj najboljši izbor delnic za leto 2016, ker vlagateljem ponuja dve poti do tržnih donosov z majhnim tveganjem padca. Seveda je najbolj očiten katalizator, ki bi moral v bližnji prihodnosti Allergana, predlagani sporazum o združitvi z Pfizer ki je bila prvotno ocenjena na 363,63 $ na delnico Allergana, kar je 15 % višje od trenutne cene delnice.

kako vlagati v doge coin

Čeprav bi ta združitev še vedno lahko propadla zaradi številnih razlogov, Pfizerjeva potreba po velikem poslu združevanja in prevzema, da bi opustil svoje zaostajajoče poslovanje s starimi izdelki, močno kaže, da bosta obe podjetji več kot verjetno zaključili združitev, kot je bilo načrtovano.

Če pa se zgodi nepričakovano, ima Allergan kot samostojno podjetje še vedno izdelke za dosego tržnih rezultatov. Navsezadnje je poslovanje z izdelki z blagovno znamko v tretjem četrtletju zabeležilo impresivno 13-odstotno rast prihodkov, če izključimo negativne vplive deviznih tečajev, Namenda IR in odsvojitev.

Najpomembneje je, da bi se ta dvomestna rast najvišjega obsega morala neovirano nadaljevati tudi v letu 2016, saj proizvajalec zdravil uvaja dodatne izdelke na več hitro rastočih trgov, kot je injicirana terapija Kybella za submentalno (pod brado) maščobo in akutno bakterijsko kožo in kožo. zdravljenje strukturnih okužb, imenovano Dalvance. Zato so nekateri analitiki imeli Allerganovo 12-mesečno ciljno ceno na 400 dolarjev prej je bil objavljen posel s Pfizerjem.

Vse skupaj pomeni, da je Allergan moj najboljši izbor za leto 2016.^