Vlaganje

7 REIT, ki jih imam v lasti in jih nikoli ne nameravam prodati

Mnogi moji kolegi in bralci me v The Motley Fool poznajo kot 'The REIT Guy', zato ne bi smelo biti presenetljivo, da je moj lastni delniški portfelj poln REIT-jev ali nepremičninskih naložbenih skladov. V tem Norec v živo video posnetek, posneto 16. julija , o svojih največjih položajih REIT razpravljam s kolegom Brianom Withersom in našim glavnim direktorjem za rast Anandom Chokkavelujem in zakaj imam vsakega posebej rad na dolgi rok.

Matt Frankel: Jaz sem nepremičninski človek, zato ni presenetljivo, da so moja največja kategorija investicijski skladi v nepremičnine ali REIT. Sedem jih imam v mojih najboljših 20. So Digital Realty Trust (NYSE:DLR), STORE Capital (NYSE: VELIKA), Empire State Realty Trust (NYSE:ESRT), Healthpeak Lastnosti (NYSE:PEAK), Tanger Outlets (NYSE:SKT), Dohodek od nepremičnin (NYSE:O), in Ryman Hospitality Nepremičnine (NYSE:RHP). Če še niste slišali za nobenega od teh ali ne veste, kaj počnejo, verjetno niste sami. Tu se Brian in moji stili vlaganja razlikujejo. Večina njegovih delnic ni potrebovala razlage. Vsi so vedeli, kaj so.

Kaj naredijo ti? Samo razlage v dveh stavkih vsakega od njih. Empire State Realty, to je moja največja pozicija v dolarjih. To je malo več kot, mislim, 7 % mojega portfelja trenutno, malo več kot to. Imajo v lasti Empire State Building, imajo v lasti še nekatere druge pisarniške nepremičnine na Manhattnu in okolici. Ena velika razlika, razen dejstva, da so lastniki tako ikonične nepremičnine, je, da upravljajo tudi znameniti observatorij na vrhu Empire State Buildinga, ki je še vedno obvezna turistična atrakcija v New Yorku. To je absolutni bankomat. V normalnih časih s tem zaslužijo približno 25 % svojega dohodka, čeprav predstavlja približno 3 % njihove kvadrature. Poslovanje z bankomati. Večina pisarniških REIT v svojem portfelju nima nič primerljivega.

glavna komanditna družba (mlp) je

Realty Income, so prve nepremičnine, ki sem jih kdaj kupil. Imajo v lasti več kot 6500 samostoječih nepremičnin, večinoma oddanih v najem nediskrecijskim trgovcem. Pomislite na podjetja, kot so Walgreens , mislim, da je njihov največji najemnik. Imajo v lasti veliko nepremičnin Dollar Store, kot so veleprodajni klubi BJ-ji in Costco in podobne stvari. Imajo v lasti takšne nepremičnine, samostoječe, kar pomeni enega najemnika. Imajo odlično uspešnost. Ali je diaprojekcija zdaj videti bolje?

Anand Chokkavelu: Je.Frankel: Čudovito. Oprosti, Tim. Kakorkoli že, dohodek od nepremičnin. No pa gremo. Imajo odlično uspešnost. Javno podjetje so od leta 1994. Od takrat so dosegli letne donose, večje od 15 % na leto, kar je odličen rezultat v 27 letih. Oni so dividendni mrstokrat. Pravzaprav imajo blagovno znamko na izrazu 'podjetje za mesečne dividende', česar se veliko ljudi ne zaveda. To je tam, če ste govorili o družbi za mesečne dividende, to je prihodek od nepremičnin. Odlična uspešnost, velik zaslužek. Podatkovni center Digital Realty. To je edini, za katerega je Brian rekel, da bi ga lahko kupil.

Brian Withers: sem lastnik Kvadrat .

Frankel: V redu. No, iz REIT-jev. Jaz jim pravim drugačna tehnološka zaloga. Imajo v lasti dejanske nepremičnine, v katerih so strežniki in omrežna oprema, na katero se v veliki meri zanašajo Brianove delnice. Odličen način, da to igrate z nepremičninami, Tanger Outlets. Če živite na obalnem območju, ste verjetno videli nepremičnino Tanger Outlets. Vem, da je eden blizu Ananda v nacionalnem pristanišču.Chokkavelu: ja.

Frankel: Ja, oni so največje samostojno podjetje za nakupovanje. Simon Property Group (NYSE:SPG)je vodilni v vesolju, Tanger je največji, ki se je osredotočil samo na prodajna mesta. Mimogrede, dam diapozitiv na voljo vsem, ki ga želijo. Store Capital, zelo podoben posel kot Realty Income. Novejše, mi je prišel na radar, ker je to edino branje, v katerega vlaga Warren Buffett Berkshire Hathaway . Zdravstvene lastnosti. Zdravstvo je dolgoročno velik trend rasti. Vlagajo v nepremičnine znanosti o življenju in zdravstvene pisarne ter manjšo koncentracijo v stanovanja za starejše. Zelo rastoč trg. Zdravstvena industrija bo v naslednjih nekaj desetletjih le eksplodirala.

ali so leti na Florido odpovedani danes 2021

Končno, potem pa bom utihnil in videl, kaj si ti fantje mislijo o njih, Ryman Hospitality Properties. Verjetno je to moje najljubše hotelsko podjetje na svetu. Imajo v lasti pet ogromnih hotelov, vse pod blagovno znamko Gaylord. Če ste državljan, poznate avditorij Ryman, kjer je podjetje dobilo ime, Grand Ole Opry in verigo restavracij Ole Red, ki je bila odprta v sodelovanju z Blakeom Sheltonom. To imajo tudi v lasti. Tam ni popolna nepremičninska igra, pravzaprav imajo restavracijo in Gaylord, verjamem, da je bil celoten v nekem trenutku dejansko dogodek v Gaylordu.

Chokkavelu: da.

vihra: So naredili.

Frankel: Kakšno je vaše mnenje o vsem tem? Ali so to res delnice 'OK boomer' ali so ustrezne naložbe za upokojitev?

kdaj je najem avtomobila smiseln

vihra: Mislim, da ko sem pogledal finančne podatke za te, delujejo zelo drugače kot moje zaloge tehnologije in programske opreme. Kupujejo infrastrukturo, pa naj gre za zemljišča, nepremičnine, stavbe, različna mesta. Nato uporabijo ta sredstva in te fizične zgradbe, da nato zaslužijo. Ena od stvari, na katere gledam, ko gledam na podjetja, je, da želim, da so bolj virtualna. Podjetja z več distribucijskimi centri ali proizvodnimi centri ali morajo imeti maloprodajna mesta, da pridobijo prihodek, me ne zanimajo, in točno tako ti fantje služijo denar, kajne? Imajo zgradbe in tako služijo denar. Toda digitalna nepremičnina je tista, ki je zelo vzbudila moje zanimanje in je bila zelo visoko uvrščena tudi na moje ocene.^