Vlaganje

7 največjih podjetij za e-trgovino na svetu

Če obstaja en velik trend v maloprodaji, je to, da se vse več prodaje dogaja na spletu. Spletno nakupovanje raste bistveno hitreje kot trgovine z opeko in malto.

Spletni trgovci na drobno so v zadnjem letu v ZDA prinesli skoraj pol bilijona dolarjev s približno 9% celotne prodaje, kažejo podatki ameriškega urada za popis prebivalstva. Spletna prodaja raste med 15% in 17% na leto v primerjavi s približno 5% za celotno maloprodajo.

Globalno je trend še močnejši. Približno 1,66 milijarde spletnih nakupovalcev je v letu 2017 porabilo 2,3 bilijona dolarjev. Do leta 2021 bi se lahko prodaja več kot podvojila od današnje ravni.





Zato ne preseneča, da so nekatera največja svetovna internetna podjetja podjetja za e-trgovino. Medtem se številne trgovine z opeko in malto agresivno premikajo v spletno maloprodajo, da bi izkoristile trend in zaščitile svoja podjetja.

V tem članku bomo raziskali sedem največjih podjetij za e-trgovino na svetu, med katerimi je veliko zanimivih naložbenih priložnosti za izkoriščanje megatrenda pri spletnem nakupovanju.



Moški, ki med uporabo prenosnega računalnika drži kreditno kartico.

Vir slike: Getty Images.

Kaj je e-trgovina?

E-trgovina po najširši definiciji pomeni vsako transakcijo blaga in storitev, opravljeno prek interneta. Bolj pogovorno se nanaša na nakup artikla ali storitve na spletu z elektronskim plačilnim sredstvom, kot je kreditna ali debetna kartica ali storitev digitalne denarnice. Element je lahko fizičen (vinilna plošča), digitalni (prenos mp3) ali storitev (naročnina na pretakanje glasbe).

Ko govorimo o podjetjih za e-trgovino, obstaja veliko podjetij, ki sodelujejo pri zagotavljanju delovanja spletnih trgovin. Plačilna omrežja in storitve digitalnih denarnic zagotavljajo obdelavo plačil. Ladijska in logistična podjetja skrbijo za dostavo paketov. Spletne trgovine povezujejo kupce in prodajalce.



V tem članku se osredotočamo predvsem na spletne trgovine. Toda te trgovine lahko delujejo v katerem koli od več okusov e-trgovine:

  • Business-to-Consumer (B2C): To je vrsta e-trgovine, ki mi pride na misel, ko večina ljudi sliši besedo. B2C e-trgovina je, ko podjetje proda blago ali storitev posameznemu potrošniku. Nekaj ​​primerov operacij e-trgovine B2C vključuje Amazon (NASDAQ: AMZN), Walmart 's(NYSE: WMT)spletne trgovine, JD.com (NASDAQ: JD), in Alibaba 's(NYSE: BABA)TM vse.
  • Business-to-Business (B2B): Podjetje, ki prodaja blago ali storitev drugemu podjetju. To je mogoče storiti v obliki veletrgovcev, kot so tisti na Alibaba.com. Lahko bi bila tudi podjetja, ki ponujajo programsko opremo kot storitev drugim podjetjem za pomoč pri upravljanju svojih podjetij. Programska oprema kot storitev je izraz, ki opisuje programski izdelek, ki je na voljo naročnikom in je na splošno dostopen prek interneta.
  • Potrošnik-potrošnik (C2C): Podjetja za e-trgovino C2C ustvarjajo trg za povezovanje kupcev in več prodajalcev na spletu. eBay (NASDAQ: EBAY)prvotno se je začel kot dražbeno središče za potrošnike, ki svoje nezaželene predmete prodajajo drugim potrošnikom, in je odličen primer e-trgovine C2C. Amazon ponuja tudi tržnico za prodajo neželenih predmetov, Alibaba pa upravlja podobne spletne tržnice na Kitajskem. V okviru tega članka so podjetja za e-trgovino od potrošnika do potrošnika podjetja, ki preprosto olajšajo e-poslovanje s svojo platformo.
  • Od potrošnika do podjetja (C2B): Transakcija med potrošnikom in podjetjem je, ko potrošnik proda izdelek podjetju. Namesto da bi izdelek uvrstili na trg, kot je eBay, podjetja za e-trgovino C2B kupujejo izdelke neposredno od potrošnikov. Nato bi se lahko obrnili in jih prodali na spletnem trgu. Primer bi bila podjetja, ki kupujejo rabljene pametne telefone, vključno z eBayom in Gazelo.

Katero podjetje za e-trgovino je največje?

Velikost podjetja za e-trgovino lahko merimo na več različnih načinov. Koliko strank ima? Koliko prihodkov ustvarjajo? Koliko je vredno podjetje samo?

Morda je najbolj univerzalen način za primerjavo spletnih trgovin z meritvijo, imenovano bruto vrednost blaga ali GMV. (Bruto vrednost blaga se včasih imenuje tudi bruto količina blaga ali bruto prodaja blaga.) GMV je merilo skupne vrednosti vseh artiklov, prodanih v spletni trgovini ali na tržnici.

GMV se precej razlikuje od prihodkov. eBay deluje kot trg in ne prodaja izdelkov neposredno potrošnikom. Tako so njegovi prihodki majhen odstotek GMV. Shopify (NYSE: TRGOVINA)drugim podjetjem olajša prodajo blaga na svojih spletnih mestih, zato ustvarja tudi majhen prihodek v primerjavi z GMV na svoji platformi.

Amazon medtem svojo prodajo približno 50/50 razdeli med lastne maloprodajne dejavnosti in prodajo od tretjih trgovcev na svojem trgu. Posledično so njegovi prihodki bistveno višji delež GMV. Spletne trgovine, ki prodajajo izključno svoj inventar (pomislite na prodajalce blagovnih znamk), bodo ustvarile skoraj enak znesek prihodkov kot GMV.

Tu je tabela največjih svetovnih podjetij za e-trgovino, razvrščenih po GMV:

Podjetje

GMV (TTM)

Vrsta (e) e-trgovine

Alibaba

> 768 milijard dolarjev

B2B, C2C

Amazon

239 milijard dolarjev

B2C, C2C

JD.com

215 milijard dolarjev

C2C, B2C

eBay

93 milijard dolarjev

C2C, C2B

Shopify

zakaj ulta delnica pada

33 milijard dolarjev

C2C

Rakuten

> 31 milijard dolarjev

B2C

Walmart

> 19 milijard dolarjev

B2C, C2C

Vir podatkov: Alibaba, Amazon, JD.com, eBay, Shopify, Rakuten, Walmart.

Alibaba

Alibaba je prvič začela s svojim poslovanjem na spletu leta 1999, z uvedbo Alibaba.com in 1688.com. Njegovo vodilno mesto deluje kot svetovno veleprodajno tržišče, medtem ko 1688.com obravnava podobne transakcije na Kitajskem.

Temeljno poslovno dejavnost Alibabe sestavljajo tudi:

    Taobao:Alibabin trg med potrošniki in potrošniki, ki služi celinski Kitajski in malim podjetjem in podjetnikom omogoča doseganje posameznih potrošnikov. Ustanovljeno leta 2003, je zdaj največje spletno mesto za e-trgovino na svetu. V poslovnem letu 2017 družbe Alibaba je ustvarila 428 milijard dolarjev bruto trgovskega blaga.
    Tmall:Spinoff iz Taobaa, namenjen e-trgovini med podjetji in potrošniki na Kitajskem. To je drugo največje spletno mesto za e-trgovino na svetu za Taobaom, ki je v poslovnem letu 2017 ustvarilo 340 milijard USD GMV.
    AliExpress:Namenjen mednarodnim kupcem, ki malim podjetjem na Kitajskem omogoča prodajo strankam po vsem svetu, zlasti v ZDA, Rusiji, Braziliji in Španiji. Alibaba ne poroča o GMV na AliExpressu.

Tudi če pogledamo uspeh Alibabe s svojimi blagovnimi znamkami Taobao, Taobao in Tmall, je Alibaba absolutni velikan v primerjavi s preostalimi konkurenti. Dodajte svoje veleprodajne tržnice, ki so vir iskanja proizvajalcev in dobaviteljev v Aziji za pridobivanje izdelkov z belo oznako, in Alibabin delež v vseh trgovinah, ki se izvajajo na internetu, je še večji. Z vse večja mednarodna prisotnost zasidrana s strani AliExpress in drugih naložb v maloprodajo, je Alibaba daleč največje svetovno podjetje za e-trgovino.

Tovornjak z Amazonom

Vir slike: Amazon.

Amazon

Amazon je največji spletni trgovec v ZDA. Amazon je začel kot spletna knjigarna, vendar se je hitro razširil na vse vrste različnih vertikal, vključno z elektroniko, modo in izdelki za dom.

Morda je njegov najbolj inovativen in uspešen prispevek k spletni trgovini na drobno Amazon Prime. Amazon Prime je naročniška storitev, ki kupcem ponuja neomejeno 2-dnevno pošiljanje iz Amazona. Družba je nenehno dodajala nove prednosti, kot so pretakanje videa in glasbe, ekskluziven dostop do določenih predmetov, zgodnji dostop do ponudb, brezplačne e -knjige, neomejeno shranjevanje fotografij v oblaku in drugo. Posledično ima Amazon več kot 100 milijonov članov Prime po vsem svetu.

Amazon je s svojo storitvijo Fulfilled by Amazon dosegel tudi domači uspeh. FBA trgovcem tretjih oseb dovoljuje uporabo Amazonovih skladišč, mreže centrov za izpolnitev in logističnih zmogljivosti za izpolnjevanje naročil. Predmeti, ki se prodajajo prek FBA, so primerni za primere, kar je vse bolj pomembno za privabljanje kupcev na Amazon. Izpolnjen s strani Amazon je spletni trgovini omogočil, da je v zadnjih treh letih z 20 milijonov povečal na 100 milijonov primernih izdelkov.

Na splošno je Amazonov GMV v zadnjih 12 mesecih znašal približno 239 milijard dolarjev. Upoštevajte, da 116 milijard dolarjev od tega neposredno prodaja Amazon, preostalih 123 milijard dolarjev pa prihajajo od tretjih prodajalcev na njegovem trgu. Amazon je za olajšanje prodaje tretjim osebam obdržal približno 37 milijard dolarjev pristojbin. To je veliko višja stopnja prevzema kot večina trgov, vendar ima Amazon veliko višje stroške, povezane s prodajo tretjih oseb, ki uporabljajo storitve, kot je FBA.

JD.com

JD.com je zelo podoben Amazonu, vendar deluje na Kitajskem. Podjetje je zgradilo neprimerljivo logistično omrežje z več kot 500 skladišči in 7.000 dostavnimi postajami. Za razliko od Amazona pa JD.com upravlja celotno logistično operacijo in ne predaja paketov tretjim osebam za dostavo na zadnji milji. To omogoča JD.com, da do naslednjega dne pošlje 90% naročil strankam. Amazon vlaga predvsem v lastno dostavno omrežje.

JD upravlja prvotni segment maloprodaje, tako kot Amazon, vendar tudi sodeluje z mednarodnimi blagovnimi znamkami, vključno z Walmartom, da bi jim pomagal doseči kitajske potrošnike. JD na ta način deluje bolj kot spletno nakupovalno središče kot centraliziran trgovec. Walmart je zlasti 5 -odstotni delež na JD.com, potem ko je ameriško podjetje leta 2016 prodalo svojo kitajsko spletno trgovino Yihaodian JD.com.

JD je leta 2016 predstavil JD Plus, svojo različico Amazon Prime. Poleg tega imajo člani brezplačno pošiljanje do 60 -krat na leto, brezplačne e -knjige, posebne popuste, hitrejše pridobivanje točk zvestobe in iQiyi 's premium storitev. iQiyi je največja kitajska spletna video platforma. Družba zdaj zahteva več kot 10 milijonov članov JD Plus, člani pa se obnavljajo po 80 -odstotni stopnji.

Močna logistična mreža JD in vse večji seznam domačih in mednarodnih maloprodajnih partnerjev (170.000 in še več) mu pomagajo pri hitri rasti GMV. GMV se je v drugem četrtletju leta 2018 povečal za 30%, tako da je Amazon prehitel za približno 11 odstotnih točk. S tem bi lahko JD.com do leta 2019 prehitel Amazon.

eBay

eBay se je v 90. letih začel kot spletna dražbena hiša, kjer so ljudje med seboj prodajali zbirateljske predmete in rabljeno blago. Danes je 80% predmetov, prodanih na platformi, novih, 89% predmetov pa se prodaja po fiksni ceni.

eBay ukrepa, da bo njegova platforma videti in delovala bolj kot Amazon . Prodajalce spodbuja, da ponujajo brezplačno 3-dnevno pošiljanje. Združuje sezname izdelkov prodajalcev z istim artiklom, kar potrošnikom omogoča lažje iskanje najboljše cene. Uvedlo je tudi jamstvo za najboljšo ceno, ki je strankam ponudilo 110 -odstotni popust na razliko med artiklom, ki so ga kupili na eBayu, in enakim seznamom na spletnem mestu konkurentov. eBay deluje vse bolj kot trgovec med podjetji in potrošniki namesto kot trg za druga podjetja.

Premiki se začenjajo obrestovati. Rast GMV (na valutno nevtralni osnovi) se je leta 2018 začela pospeševati in se je v prvi polovici leta povečala za 7%. Kljub temu je ta rast precej počasnejša od drugih podjetij na tem seznamu in počasnejša od splošne rasti industrije e-trgovine.

Medtem ko eBay obrača rast GMV, si prizadeva povečati tudi stopnjo dobička. Z začetkom je prešel na vmesna plačila prerezati vezi z nekdanjo hčerinsko družbo PayPal . Družba bo do leta 2021 vsa svoja plačila poravnala interno, za kar pričakuje, da bo znatno prispevala vrednost za prodajalce na platformi. To bi lahko povzročilo tako višji dobiček kot boljšo rast GMV.

pisarne eBay v Berlinu

Vir slike: eBay.

Shopify

Shopify se zelo razlikuje od drugih podjetij, omenjenih v tem članku. Namesto da bi upravljal svojo centralizirano tržnico, Shopify ponuja platformo malim trgovcem za prodajo predmetov na lastnih spletnih mestih in na drugih trgih tretjih oseb, vključno z Amazon in eBay. V središču svojega poslovanja Shopify ponuja enostaven način upravljanja maloprodajnega podjetja z ene osrednje lokacije, spremljanje prodaje in zalog, pomoč pri izpolnjevanju naročil in pomoč strankam pri ustvarjanju lastnih spletnih mest.

Shopify za uporabo svojih storitev zaračunava naročnino, ki ponuja več različnih stopenj, primernih za podjetja vseh velikosti. Njegovih 600.000 trgovcev se giblje od samostojnih podjetnikov z enim izdelkom pa vse do večmilijardnih blagovnih znamk s stotinami izdelkov.

kolikokrat lahko odložite študentska posojila

Vse več prihodkov pa prihaja iz tako imenovanih trgovskih rešitev. Shopify trgovcem ponuja obdelavo plačil, storitve pošiljanja in denarne akontacije. V drugem četrtletju 2018 so trgovske rešitve predstavljale 55% celotnega prihodka za Shopify, segment pa raste hitreje kot njegovo naročniško poslovanje. Čeprav imajo te storitve veliko nižja stopnja dobička kot ponudbe naročnin podpirajo naročnine tako, da trgovce zaklenejo v ekosistem Shopify.

Trgovci vse bolj iščejo alternativo Amazonu, saj je trg vse bolj natrpan. Shopify je ena najboljših možnosti za podjetja, ki želijo vzpostaviti blagovno znamko in prevzeti večji nadzor nad svojim inventarjem in prodajo s svojimi spletnimi mesti. Rast trgovskih rešitev, ki presega prihodke od naročnin, je znak, da obstaja veliko povpraševanje po alternativi Amazonu, vendar si podjetniki še vedno želijo nekaj držanja v roki. Shopify je na enem izmed najboljših položajev za ponudbo te storitve.

Rakuten

Rakuten je zelo podoben JD.com in Amazon. Japonsko podjetje za e-trgovino upravlja spletno nakupovalno središče za velike blagovne znamke na Japonskem, vendar ima v lasti tudi več operacij e-trgovine v drugih državah, vključno z ZDA, Francijo, Brazilijo in Veliko Britanijo, ki so bolj tržnice brez blagovnih znamk, kot so Tmall, eBay ali Walmartovo tržnico.

Rakuten je velik poudarek namenil svoji dostavni mreži, lani pa je sprožil pobudo One Delivery. Rakuten upa, da bo z nižjimi stroški izboljšal hitrost dostave z zanašanjem na lastno omrežje in tretje osebe na podoben način kot Amazon v ZDA. japonski trg zahvaljujoč rasti Prime in njegovim ladijskim koristim. Amazon je po nekaterih ocenah največji spletni trgovec na Japonskem.

Da bi se boril proti rasti Amazona, Rakuten vlaga tudi zunaj maloprodaje in logistike. Upravlja največjo japonsko internetno banko in njeno tretjo največjo izdajateljico kreditnih kartic. Pred kratkim je začelo graditi brezžično omrežje, da bi izboljšalo donosnost poslovanja MVNO. Med 60-imi drugimi podjetji ima v lasti tudi potovalno agencijo, zavarovalnico, storitev ujemanja in sistem rezervacij golfa. Je tudi velik vlagatelj v Lyft in Pinterest in je lastnik 100% Viber . Cilj je ustvariti ekosistem storitev, ki lahko zagotovi vse, kar stranke potrebujejo za promocijo svoje blagovne znamke.

Rakutenov dobiček so nedavno prizadele velike naložbe, rast GMV pa ni tako močna kot druge na tem seznamu. Domači GMV se je v drugem četrtletju leta medletno povečal le za 11,1%. Še več, donosnost njegovega osnovnega maloprodajnega poslovanja se zmanjšuje, saj vlaga v logistiko in druga prizadevanja za preprečevanje Amazona. Poslovni prihodki iz domačega e-poslovanja se kljub skromnemu izboljšanju prihodkov zmanjšujejo.

Rakutenov obseg globalnih transakcij, ki vključuje tako mednarodne operacije kot tudi plačila s kreditnimi karticami, digitalne transakcije in druge maloprodajne operacije, se je povečal nekoliko hitreje, na 16,4%. Kljub temu je rast Rakutena razmeroma počasna.

Walmart

Walmart je največji svetovni trgovec z opeko in malto, ki letno ustvari skoraj pol bilijona dolarjev prihodkov. Toda le majhen del teh prihodkov izvira iz spletne prodaje.

Podjetje je v zadnjih nekaj letih veliko vlagalo v e-trgovino. Jet.com je leta 2016 pridobil skupaj z nizom majhnih podjetij za e-trgovino s sedežem v ZDA. Prav tako hitro širi svoje spletne trgovine z živili po velikem zagonu Amazona v trgovinah z živili v letu 2017. Posledično je Walmart v zadnjih nekaj letih doživel močno rast spletne prodaje. V ZDA je leta 2017 ustvarila 11,5 milijard dolarjev prodaje, letos pa naj bi dosegla 40 -odstotno rast spletne prodaje.

Najnovejša Walmartova naložba v e-poslovanje je nakup 77-odstotnega deleža v Flipkartu, enem vodilnih podjetij za e-trgovino v Indiji. S to potezo se Walmart vrača z vratom z Amazonom v Indiji, še en trg, kjer je Amazon zrasel in prehitel domačo konkurenco. Indija ima velik potencial za rast spletnega nakupovanja, Walmartov delež v Flipkartu pa ji daje izjemno izpostavljenost trgu. Walmart pravi, da je bil Flipkartov GMV leta 2017 približno 7,5 milijarde dolarjev.

Niso se vse Walmartove naložbe v e-poslovanje izplačale. Leta 2017 se je družba odločila, da bo v Braziliji prenehala z delovanjem e-poslovanja prve stranke. Prav tako je na koncu prodala 80-odstotni delež v svojem poslovanju z opeko in malto v državi operacije so bile otežene med brazilsko recesijo.

Walmart je v veliki meri povečal svojo prodajo v e-trgovini s prevzemi in širitvijo prevzema in dostave živil. Ni jasno, kako dolgo lahko traja zagon, ko konča z uvajanjem trgovine in preneha s nakupi. Prevzem podjetja Flipkart bo zagotovil znatno rast na enem od najhitreje rastočih trgov e-trgovine na svetu, vendar ne bo zaščitil Walmartovih operacij pred odstopom prodaje spletnim konkurentom v 26 drugih državah, v katerih deluje .

Vlaganje v e-trgovino

Vsaka od teh sedmih podjetij ponujajo različne možnosti vlaganja v e-poslovanje. Amazon ponuja svetovni obseg. Alibaba in JD.com ponujata dostop do hitro rastočega kitajskega trga. Shopify ponuja dostop vse večjemu številu malih podjetnikov na drobno. Walmart s svojo pridobitvijo Flipkarta ponuja izpostavljenost Indiji, vendar s svojimi ogromnimi operacijami opeke in malte zagotavlja stabilnost. eBay in Rakuten rasteta počasneje kot konkurenca, vendar eBay išče načine za izboljšanje donosnosti svoje osnovne dejavnosti, Rakuten pa vlaga na druga področja zunaj maloprodaje, da bi spodbudil rast dobička.

Za vlagatelje, ki jih zanima e-trgovina, je teh sedem podjetij odličen začetek.



^