Vlaganje

5 izjemno priljubljenih delnic, ki bi morale uvesti delitev delnic že zdaj

V več kot dveh desetletjih kot vlagatelj bi trdil, da nobeno dejanje podjetja dosledno ne povzroča več hrepenenja, hkrati pa ne naredi ničesar s temeljnega vidika kot delitve delnic .

Delitev delnic omogoča upravnemu odboru podjetja, da spremeni ceno delnice družbe s povečanjem ali zmanjšanjem števila uveljavljajočih se delnic. Na primer, vnaprejšnja delitev delnic 2 proti 1 družbe s ceno delnice 100 USD in 50 milijoni odprtih delnic bi prinesla podjetje s ceno delnice 50 USD in 100 milijoni odprtih delnic. Tržna kapitalizacija ostaja popolnoma enaka, vendar se je cena delnice prepolovila.

Čeprav delitve delnic nimajo vpliva na vrednotenje podjetja ali osnovno uspešnost poslovanja, prinašajo na mizo številne pozitivne psihološke dejavnike. Za vlagatelje, ki ne morejo kupiti delnih delnic, terminska delitev delnic zniža stroške nakupa ene delnice. Morda je najpomembnejše, da imajo podjetja, ki delijo delnice, pogosto nominalno visoko ceno delnice – in podjetja dosegajo nominalno visoko ceno delnice z izvajanjem in inovacijami na področju poslovanja. Z drugimi besedami, podjetja, ki delijo svoje delnice, skoraj vedno delujejo nad pričakovanji Wall Streeta in vlagateljev.

Prazen papir za delnice javnega podjetja.

Vir slike: Getty Images.

nasdaq:aapl,rimm,amzn,csco,fb,msft,goog, nyse:amd,intc

Trenutno obstaja pet izjemno priljubljenih delnic z nominalno visokimi cenami delnic, ki bi imele velike koristi, če bi uveljavile delitev delnic.Amazon

Velikan e-trgovine Amazon.com (NASDAQ: AMZN)je trikrat razdelil svoje delnice, odkar je postal javna družba. Težava je v tem, da ni sprejela delitve od septembra 1999. Če imate dostop do vlaganja z delnimi deleži, to ni velika stvar. Če pa tega ne storite, boste morali prihraniti skoraj 3200 $ samo za nakup ene delnice. Pomembna vnaprejšnja delitev delnic bi odprla vrata več malim vlagateljem, da uveljavljajo svoje pravice do tega prevladujočega spletnega trgovca.

Kako dominantno, vprašate? V poročilu, ki ga je aprila objavil eMarketer, je Amazonov spletni tržni delež v ZDA leta 2021 fiksiran na 40,4 %. To pomeni 0,40 $ od vsakega 1 $, kupljenega na spletu v ZDA. usmerja prek Amazonove tržnice . Ta prevladujoči položaj v maloprodaji je podjetju pomagal tudi, da je več kot 200 milijonov ljudi prijavilo v članstvo Prime po vsem svetu.

Amazon je tudi kralj infrastrukturnih storitev v oblaku. Amazon Web Services (AWS) je od prvega četrtletja dosegel letno stopnjo prodaje 54 milijard dolarjev in ustvarja precej višje marže kot maloprodajne dejavnosti podjetja. AWS bi moral igrajo ključno vlogo pri širitvi Amazonovega denarnega toka , delitev delnic pa bi omogočila večjemu številu malih vlagateljev, da sodelujejo pri njegovem dolgoročnem vzponu.Miniaturne škatle in mini košara na tablici in odprtem prenosniku.

Vir slike: Getty Images.

Shopify

Platforma za e-trgovino v oblaku Shopify (NYSE: TRGOVINA)pametno bi bilo razmisliti tudi o delitvi delnic. Ker so se njegove delnice v manj kot treh letih skoraj desetkrat povečale, bi morali vlagatelji brez dostopa do vlaganja delnih delnic od prejšnjega tedna za nakup ene delnice nameniti približno 1206 dolarjev.

Shopify se je med pandemijo koronavirusa znašel na pravem mestu ob pravem času. Motnje potrošnikov, ki jih je povzročila pandemija koronavirusa, so podjetja spodbudile k ustvarjanju spletne prisotnosti. Samo v prvem četrtletju 2021 je bruto vrednost blaga (GMV) v omrežju Shopify narasla za 114 %. V šestih letih pred pandemijo se je GMV v povprečju povečal za 78 %.

Čeprav Shopify ni imel težav pri pridobivanju računov velikih imen, kot je npr Walmart in Pinterest , mali trgovci so kruh in maslo podjetja. Podjetje ugotavlja, da je 45.800 njegovih partnerjev trgovca napotilo na platformo v zadnjih 12 mesecih, ki se je končalo marca 2021, kar je 73 % več kot v prejšnjem letu. Shopify ima minimalne ovire za rast e-trgovine, delitev delnic pa bi lahko omogočila manjšim igralcem, da sodelujejo v njegovem epskem teku višje.

Moški gleda v odprt prenosni računalnik, ko sedi na kavču.

Vir slike: Getty Images.

Abeceda

Druga delnica FAANG, ki bi morala močno razmisliti o uveljavitvi delitve delnic, je Abeceda (NASDAQ: GOOGL)(NASDAQ: GOOG), matično podjetje internetnega iskalnika Google in pretočne platforme YouTube. Za nakup ene delnice Alphabet, odvisno od razreda delnice, ki jo kupite, se boste vrnili med 2.394 in 2.452 $.

Če ste mislili, da je Amazon 800-kilogramska gorila v prostoru v e-trgovini, poglejte, kako prevladujoč je Google Alphabet za iskanje po internetu. Po podatkih GlobalStats je Google v zadnjih dveh letih nadzoroval med 91 % in 93 % vsega internetnega iskanja. Ni čudno, zakaj se oglaševalci trudijo in so pripravljeni plačati premijo, da bi svoje sporočilo predstavili potrošnikom.

In ne samo Google je tisti, ki naredi Alphabet posebno. YouTube je postal ena izmed treh najbolj obiskanih družabnih destinacij na svetu. Medtem segment infrastrukture v oblaku podjetja (Google Cloud) nenehno povečuje prodajo skoraj 50-odstotno na letni ravni.

Kot moj kolega Dan Caplinger poudaril lani , bi se lahko izkazalo za koristno celo delitev delnic enega od razredov navadnih delnic Alphabet.

Burrito obrok iz Chipotle Mexican Grill.

Vir slike: Chipotle Mexican Grill.

Mehiški žar Chipotle

Le malo podjetij tako kriči kot 'tisočletni potrošnik'. Mehiški žar Chipotle (NYSE: CMG). Zaloge verige restavracij s hitro ponudbo so se od leta 2010 desetkrat povečale, vendar podjetje ni sprejelo delitve delnic. Za ljudi, ki ne morejo kupiti delnih delnic, pomeni, da za nakup ene delnice namenijo približno 1.326 $.

Zgodba o uspehu Chipotle je odvisna od pripravljenosti podjetja, da ponudi naravno in ekološko hrano ter prilagodi svoj model delovanja prevladujočim razmeram. Generacija tisočletja je dala velik poudarek podpori trajnosti in malih podjetij. Chipotle skrbi za milenijce tako, da v prvi vrsti kupuje veliko svojih pridelkov na lokalnih kmetijah. Čeprav svojih verig ne more v celoti oskrbovati z majhnimi kmetijami, ni izgubil stika s sporočilom, zaradi katerega je postala priljubljena destinacija milenijcev.

Prav tako je bil pripravljen spremeniti svoj operativni model, da bi izboljšal sodelovanje in peš promet. Zaradi pandemije je Chipotle začel ponujati tudi dostave namestite Chipotlanes na nekaterih svojih lokacijah . Chipotlanes so nove generacije voznih pasov za ljudi, ki so pripravljeni oddati naročila prek mobilne aplikacije.

Dovolj je reči, da bi lahko stopanje v korak s časom in razdelitev delnic potencialno povečalo tisočletno lastništvo delnic Chipotle.

Tesla Model S je priključen na električno vtičnico.

Tesla Model S je priključen za polnjenje. Vir slike: Tesla.

Tesla Motors

Končno, čeprav proizvajalec električnih vozil (EV). Tesla Motors (NASDAQ: TSLA)če je pred manj kot letom dni razdelil svoje delnice 5 proti 1, bi moral izvršni direktor Elon Musk razmisliti o ponovni potezi (morda 2 za 1 ali 3 za 1), da bi bila cena njene delnice čim bolj nominalno dostopna za male vlagatelje .

Kljub ogromnim izzivom pandemije je Tesla dosegla Muskov agresiven proizvodni cilj 500.000 EV v letu 2020. Z dvema gigatovarnama, ki delujeta in dvema dodatnima proizvodnima objektoma v delu, bi Tesla lahko realno povečala svojo proizvodnjo EV za približno 50 % a. leto v naslednjih nekaj letih.

To je verjetno samoumevno, vendar je priložnost v prostoru EV ogromna. Študija IHS Markit iz začetka tega leta je pokazala, da bo 10 % vseh novih avtomobilov, prodanih v ZDA do leta 2025, električnih. Medtem pa Kitajsko združenje avtomobilskih inženirjev to napoveduje polovica vseh novih vozil, prodanih do leta 2035 na Kitajskem bo delovala na alternativno energijo. To sta dva največja avtomobilska trga na svetu, Tesla pa ima trenutno vodilno vlogo pri moči, zmogljivosti in dosegu baterije.

ali se bo dogecoin dvignil

Še ena delitev delnic bi lahko Teslinim malim vlagateljem omogočila, da se zatečejo s plinom.^