Vlaganje

5 najboljših tehnoloških delnic, ki jih lahko kupite na dolge razdalje

Svet, v katerem živimo, je bolj digitalen kot kdaj koli prej. Tehnologija se razvija in tradicionalno netehnične industrije se sčasoma infiltrirajo z inovacijami. Visokokakovostne tehnološke zaloge lahko dolgoročno zagotovijo močan donos naložb.

Toda tehnološke delnice so lahko zapletene, pogosto nedonosne, inovacije iz konkurence pa ostajajo stalna grožnja. Razmislite o teh petih visokokakovostnih tehnoloških delnicah, ki uživajo v trendih rasti 'širše slike', kot na možne gradnike vašega portfelja.

Oseba, ki uporablja prenosni računalnik, medtem ko drži skodelico.

Vir slike: Getty Images.

1. Kvadrat

Analitik je ocenil 3-5 letno stopnjo rasti dobička na delnico: 31%

Digitalno bančništvo je resnična grožnja tradicionalni bančni industriji zaradi nižjih stroškov pridobivanja uporabnikov in fintech podjetja Kvadrat (NYSE: SQ)je med tistimi, ki vodijo obtožbo. Podjetje širi svojo aplikacijo Cash App, ki uporabnikom omogoča shranjevanje in pošiljanje denarja. Zdaj s 40 milijoni mesečnih uporabnikov, Cash App ima pred seboj dolgo stezo rasti tega. Square želi sčasoma svoje poslovanje dopolniti z novimi funkcijami, kot je npr Kupite zdaj in plačajte pozneje prek Naknadno plačilo .

Prevzem Afterpay ji bo omogočil dostop do 16 milijonov potrošnikov znotraj in zunaj Združenih držav. To bi podjetju lahko dalo zagon za širitev aplikacije Cash App na nove trge, zlasti tiste, kjer so potrošniki podhranjeni, na primer na nastajajočih trgih. Square je poročal o neto dobičku v višini 574 milijonov dolarjev za drugo četrtletje 2021, kar je bilo 89-odstotno povečanje v primerjavi z letom. Poleg tega je podjetje v zadnjih treh letih doživelo 188-odstotno rast prihodkov. Ker je na obzorju več priložnosti za širitev, bi ta delnica lahko bila odličen kraj za tehnološke vlagatelje.2. Tesla

Analitik je ocenil 3-5 letno stopnjo rasti dobička na delnico: 37%

Tesla 's(NASDAQ: TSLA)Model S je bil pionir v industriji električnih vozil pred desetletjem. Se nadaljuje povečati svoje dobave leta pozneje, Tesla pa bi lahko še naprej rasla s svojimi drugimi podvigi, vključno s sončno energijo in avtonomno vožnjo. Trg električnih avtomobilov raste za več kot 20 % na leto in pričakuje se, da bo trg do leta 2027 rasel s skupno letno stopnjo rasti 34 %. Tako bi Teslino vodilno vlogo (79 % tržni delež v ZDA) v kategoriji lahko pomenilo stalno rast v prihodnjih letih.

Teslin prihodek se je v zadnjih petih letih v povprečju povečal za 50 % na leto in posel uspeva. Cybertruck še ni vstopil v proizvodnjo, njegova prisotnost pa bi lahko dodatno motila starejše proizvajalce avtomobilov, zlasti domače konkurente, ki se zanašajo na tovornjake kot na najbolj donosne modele. Ker je podjetje v drugem četrtletju poročalo o čistem dobičku v višini 1 milijarde dolarjev, kar je skoraj 1000-odstotno povečanje v primerjavi z lanskim letom, se vlagatelji lahko veselijo marsikaj.

3. Netflix

Analitik je ocenil 3-5 letno stopnjo rasti dobička na delnico: 30%

Mladi vlagatelji morda težko verjamejo, da pred nekaj več kot desetletjem ni bilo take stvari, kot je pretakanje. Netflix (NASDAQ: NFLX)leta 2007 prešel z DVD-jev po pošti na pretakanje vsebin, ostalo pa je zgodovina. Danes Netflix ustvarja večino lastne vsebine in se širi zunaj Združenih držav, hkrati pa se ukvarja z igranjem iger, ki lahko še naprej spodbuja njeno rast premikanje naprej.Podjetje je leta vlagalo v izgradnjo lastne vsebine, pri čemer se ni več zanašalo na tretje osebe, ki bi jo licencirale. Netflix je začel ustvarjati močan operativni denarni tok, 713 milijonov dolarjev v prvih šestih mesecih tega leta, kljub temu, da je v nove vsebine vložil ogromnih 7 milijard dolarjev. Ta visoka stopnja naložb ustvarja konkurenčen jarek, ki si ga lahko privošči le malo drugih. Ker je Netflix v zadnjih treh letih poročal o 128-odstotni rasti neto prihodka in 58-odstotni rasti prihodkov, se zdi, da je naložba podjetja v vsebino vredna truda.

4. Facebook

Analitik je ocenil 3-5 letno stopnjo rasti dobička na delnico: 22%

Socialni mediji so zdaj eden od glavnih načinov interakcije, vzdrževanja odnosov in prijateljstva. Facebook (NASDAQ: FB)ne samo lastnik svoje istoimenske platforme za družbene medije, temveč tudi druga vodilna omrežja, kot sta Instagram in aplikacija za sporočanje WhatsApp. Skupaj vsak mesec več kot 2,8 milijarde ljudi uporablja Facebook izdelek. To ogromno število uporabnikov ustvarja znatne prihodke za podjetje preko oglaševanja. V zadnjih petih letih je podjetje poročalo o 211-odstotni rasti prihodkov in 185-odstotni rasti neto dobička, kar kaže, da so se milijarde uporabnikov prenesle v resne denarne vrednosti.

Facebookova dolgoročna meja je postala metaverzum, za katerega je Mark Zuckerberg osebno poudaril pomen za prihodnost podjetja. Podjetje že ima v lasti podjetje za strojno opremo za navidezno resničnost Oculus in polno osebje namenja delu na svojem metaverse poslu. Metaverse bi lahko bil do leta 2025 vreden kar 280 milijard dolarjev, Facebook pa želi zagotoviti, da se njegova oglaševalska prisotnost čuti v njem.

5. Shopify

Analitik je ocenil 3-5 letno stopnjo rasti dobička na delnico: 27%

Mala podjetja morajo tekmovati v e-trgovini, da uspevajo v današnjem okolju, in Shopify (NYSE: TRGOVINA)jim pomaga pri tem tako, da vsakemu trgovcu zagotovi programsko opremo za lastništvo in upravljanje spletne trgovine. Več kot 1,7 milijona trgovcev uporablja platformo Shopify in kumulativno vodi več spletnega prometa kot Amazon. Po vsem svetu je na desetine milijonov trgovcev, ki zagotavljajo ogromen naslovljiv trg za Shopify, ki bi lahko še leta rastejo . Ta naslovljivi trg je že pokazal rast, saj je podjetje v drugem četrtletju poročalo o prihodkih v višini 1 milijarde dolarjev, kar je 57 % več kot leto prej.

Od letošnjega poletja Shopify zdaj poganja funkcije e-trgovine v TikToku, platformi družbenih medijev, ki temelji na videoposnetkih, z milijardo aktivnih uporabnikov na mesec. E-trgovina in družbeni mediji so se v zadnjih letih začeli povezovati in nova prisotnost Shopifyja na TikToku bi lahko 'premaknila iglo' pri povečanju te 1,7 milijona trgovcev. Ta rast bi lahko bila dolgoročno vrh ledene gore za to podjetje.^