Vlaganje

5 najboljših delnic za oktober

Delniški trg je naraščal vse leto in se boril z novim valom pandemije, da bi dosegel nov rekord vseh časov v zadnjem mesecu. Naslednjih nekaj mesecev bo morda bolj neurejeno, saj pomanjkanje delovne sile in težave z dobavno verigo povzročajo resne težave velikim in malim podjetjem.

Za dolgoročne vlagatelje, ki so bolj zaskrbljeni zaradi naslednjih nekaj let kot naslednjih nekaj mesecev, je pet naših sodelavcev Motley Fool izpopolnilo pet delnic, ki lahko prinesejo solidne donose. Tukaj je tisto, kar morate vedeti o tem Digital Realty Trust (NYSE:DLR), SSR rudarjenje (NASDAQ:SSRM), Intel (NASDAQ:INTC), Intuitivno kirurško (NASDAQ:ISRG), in GXO Logistics (NYSE:GXO).

Odrasel z dvema otrokoma, ki se sprehaja po polju buč.

Vir slike: Getty Images.

Drugačna vrsta tehnoloških zalog

Matt Frankel, CFP (Digital Realty Trust): Investicijski sklad za nepremičnine (REIT) Digital Realty Trust ni imel odličnega septembra, saj so delnice kljub pomanjkanju novic za podjetje padle za več kot 10 %. Ampak mislim, da je to lahko odličen čas za dodajanje delnic tega dolgoročnega zmagovalca, ki je uspel petkrat skupni donos S&P 500 od njegove IPO leta 2004.

Digital Realty je operater podatkovnega centra, in če niste seznanjeni z imenom, si o podatkovnih centrih predstavljajte fizične 'domove' interneta. Vsi podatki, ki tečejo po oblaku, morajo nekje živeti in tu pridejo na vrsto te namensko zgrajene zmogljivosti.ali zdravniki zaslužijo veliko denarja

Potreba po varnih in zanesljivih mestih za namestitev strežnikov in omrežne opreme se bo verjetno v prihodnosti hitro povečevala. Na primer, pričakuje se, da bo trg umetne inteligence (AI) do leta 2025 narasel na približno šestkratno svojo sedanjo velikost, avtonomna vozila, razširjena resničnost in druge visokopodatkovne naprave pa naj bi rasli s podobno hitrostjo. Postopno uvajanje tehnologije 5G v Združenih državah in tujini bo omogočilo vse večje količine podatkov, ki tečejo po vsem svetu.

Medtem Digital Realty izplača 3,2-odstotni dividendni donos, podjetje pa je od IPO povečalo izplačilo po 10-odstotni letni stopnji. Na trgu je malo delnic, ki ponujajo to kombinacijo dohodka, rasti in zanesljivosti.

Dodajte nekaj leska svojemu portfelju

Sean Williams (SSR rudarstvo): Ker je trg nenadoma turbulenten, pandemija se nadaljuje in višja inflacija se dviga, menim, da je oktober idealen mesec za razmislek o industriji, ki je dom velikega števila delnic z močno znižano vrednostjo. Zato je delnica zlata SSR Mining moj jasen najboljši nakup tega meseca.Teza o nakupu rudarstva SSR se spušča na makroekonomske dejavnike in dejavnike, specifične za podjetje. Na makro ravni so vetrovi za fizično zlato so tako močni kot kdaj koli prej . Zgodovinsko nizki donosi obveznic zagotavljajo, da je težko doseči varen dohodek, ki presega inflacijo. Medtem hitro naraščajoča inflacija grozi, da bo požrla kupno moč dolarja. Vse to kaže na vlagatelje, ki iščejo varnost fizičnega zlata kot sredstva za shranjevanje vrednosti. Višja promptna cena zlata bo dvignila prodajo, denarni tok in dobičkonosnost SSR.

Kar zadeva družbo, je SSR Mining lani zaključil združitev enakovrednih s turškim Alacer Gold. To je spravilo tri proizvodna sredstva SSR pod isto okrilje kot nizkocenovni rudnik Copler v Turčiji in dejansko podvojilo proizvodnjo. Proizvodnja naj bi se v naslednjih petih letih gibala med 700.000 unč ekvivalenta zlata (GEO) in 800.000 GEO, pri čemer podjetje zahteva 450 milijonov dolarjev letnega prostega denarnega toka v letih 2021 in 2022.

Bil sem dolgoletni delničar SSR Mining in tisto, kar je zame resnično izstopalo, je preudarno vodenje bilance stanja. Medtem ko večina zalog zlata upada na pozicijah neto dolgov, ima SSR stanje neto gotovine v višini več kot 500 milijonov dolarjev. To je podjetju omogočilo, da je letos začelo četrtletne dividende (1,4-odstotni donos) in program odkupa delnic v vrednosti 150 milijonov dolarjev.

In tu je tudi nora vrednost. SSR Mining je mogoče kupiti za manj kot devetkratnik soglasja o dobičku Wall Streeta za leti 2021 in 2022 in manj kot petkratni predvideni denarni tok na delnico. V več kot desetletju spremljanja rudarskih delnic sem prišel do zaključka, da večkratnik 10-kratnega denarnega toka predstavlja pošteno vrednost. To kaže, kako poceni je rudarjenje SSR glede na njegov napovedani denarni tok.

Veliko stavi na proizvodnjo

Tim Green (Intel): Zelo malo polprevodniških podjetij več proizvaja lastne čipe. Namesto da bi nenehno odlagali milijarde dolarjev v najsodobnejše obrate za proizvodnjo mikročipov (fab) in drago opremo, se podjetja za proizvodnjo čipov zanašajo na livarne, kot je npr. Tajvanski polprevodnik Proizvodno podjetje (TSMC), da bi njihove zasnove uresničili.

Izdelava čipov za druga podjetja je postala zelo donosen posel, zlasti za TSMC. TSMC obvladuje več kot polovico trga livarne in tehnološki velikani kot Apple , Qualcomm , in NVIDIA odvisni od tega za svoje izdelke.

kdaj je bila poslana druga spodbujevalna kontrola

Čeprav Intel za nekatere svoje čipe uporablja livarne tretjih oseb, se ameriški gigant čipov ne odreče proizvodnji. Intel namesto tega podvoji proizvodnjo. Podjetje vlaga 20 milijard dolarjev v nove tovarne v Arizoni in kar 95 milijard dolarjev v desetletju v tovarne v Evropi. Intel si bo prizadeval tudi za prevzeme, da bi pospešil svojo proizvodnjo.

Vsa ta poraba bo podprla Intelove lastne izdelke in novo livarsko dejavnost. Intel želi ponuditi alternativo TSMC z dodatno prednostjo proizvodnih zmogljivosti zunaj Tajvana. Ker so odnosi med ZDA in Kitajsko napeti, se zdi, da je velik del polprevodniške industrije, ki je odvisen od TSMC, krhek.

Intelove proizvodne ambicije bodo trajale leta, da bodo obrodile sadove, dobiček pa bo pod pritiskom, ko se bo podjetje dohitevalo. Izgledalo bo kot napačna strategija, dokler se ne zgodi. Intel je leta preživel, ko je TSMC pridobil prednost v proizvodnji in kot Napredne mikro naprave vstal od mrtvih. Ta doba pri Intelu je končana.

naslednji peni delnica, ki bo razstrelila

Brezplačno zdravstvena zaloga za nakup

Keith Speights (Intuitivna kirurgija) : Na Intuitive Surgical gledam kot na nezahtevno zdravstveno zalogo za nakup oktobra. Intuitive ima dve lastnosti, zaradi katerih je tako odličen izbor - močan jarek in odlične možnosti za rast.

Intuitive Surgical je pred več kot dvema desetletjema pionir na področju robotskih kirurških sistemov. Zdaj ima več kot 6.300 nameščenih sistemov po vsem svetu. Z njegovo robotsko tehnologijo je bilo izvedenih že več kot 8,5 milijona posegov.

V zadnjih letih so na trg vstopila tudi druga podjetja. Nobeden od njih pa se ne more približati rezultatom Intuitive Surgical. In tekmeci bodo težko odstranili Intuitive iz obstoječih strank, potem ko bodo investirali v implementacijo robotskih sistemov podjetja in usposabljanje svojega osebja.

Najbolj sem navdušen nad obeti za rast Intuitive Surgical. Družba ocenjuje, da se letno izvede okoli 6 milijonov postopkov, za katere bi lahko uporabili njegove trenutne sisteme, ne da bi pridobili kakršna koli dodatna regulativna dovoljenja. To je petkrat več postopkov, opravljenih s sistemi Intuitive lani.

Toda Intuitive veliko vlaga v inovacije, da bi razširil vrste operacij, kjer bi lahko bila robotska pomoč v pomoč. Verjame, da bi novi izdelki in dovoljenja lahko razširili naslovljivi trg na skoraj 20 milijonov postopkov letno.

je ethereum dobra naložba 2021

Kratkoročno bi lahko bila cena delnice Intuitive Surgical nestanovitna, če bo COVID-19 povzročil zamudo pri izbirnih operacijah. Vendar pa je podjetje pripravljeno, da bo dolgoročno velik zmagovalec. Intuitive Surgical se uvršča med peščice delnice, ki jih nikoli ne bom prodal ker so njegove možnosti tako privlačne.

Rešitev za stagnacijo dobavne verige

Jeremy Bowman (GXO Logistics): Podjetja iz Nike do Sherwin-Williams se pritožujejo, da na njihova podjetja vplivajo izzivi svetovne dobavne verige, vključno z zamudami v pristaniščih, zaustavitvijo tovarn zaradi COVID-19, višjimi cenami in pomanjkanjem delovne sile.

GXO Logistics ne more rešiti vseh teh težav, lahko pa veliko naredi za ublažitev težav v dobavni verigi, s katerimi se srečujejo številna podjetja po vsem svetu. GXO, ki se je ločil od XPO Logistika avgusta je največje globalno pogodbeno logistično podjetje na svetu. Podjetje ima skoraj 1000 skladišč in svojim strankam pomaga pospešiti pošiljanje, obdelati vračila in povečati učinkovitost z avtomatizacijo.

Z razmahom e-trgovine in stiskom v globalna dobavna veriga , bodo podjetja verjetno iskala rešitve, ki jih lahko zagotovi GXO, da bi jih približala svojim strankam in ponudila hitrejše hitrosti dostave.

GXO še ni poročal o zaslužku kot samostojno podjetje, vendar podjetje cilja na 10-odstotno rast prihodkov in 17-odstotno prilagojeno rast dobička pred obrestmi, davki, amortizacijo in amortizacijo (EBITDA) v letu 2022, in te smernice so bile pred nedavnimi zamude v pristaniščih in drugi izzivi dobavne verige, ki bi morali dolgoročno dati prednost podjetju.

Medtem bo GXO verjetno tudi pridobil, da bi utrdil svoje vodilno vlogo v zelo razdrobljeni industriji, po stopinjah svojega nekdanjega matičnega podjetja XPO Logistics. Priložnost pred GXO je bila že privlačna, kar je vodilo do odcepitve, in ker so največja svetovna podjetja obupana po rešitvah dobavne verige, je GXO pripravljen odgovoriti na klic.^