Vlaganje

5 najboljših delnic za avgust

Poletje se segreva, prav tako pa se segreva tudi gospodarstvo, saj je vse več stvari videti tako, kot je bilo leta 2019, v primerjavi z brutalnim letom 2020. Ali lahko ohranimo zagon in se izognemo poletni upočasnitvi, ko se širi delta različica koronavirusa? Iskreno povedano, to je težko napovedati (čeprav so popolne zapore, kot smo jih videli lani, zelo malo verjetne).

Toda tudi če opazimo poletno omedlevico na borzi, imamo eno stvar lahko napovedujte z veliko zaupanja: vlaganje v vrhunske delnice je skoraj zaklepanje, da je najboljši način za posamezne vlagatelje za ustvarjanje bogastva. Ključ? Da se ne ukvarjate s tem, kaj se bo zgodilo naslednji mesec, naslednje četrtletje ali celo naslednje leto, in se namesto tega osredotočite na iskanje odličnih podjetij, ki jih lahko kupite zdaj in imate v lasti v prihodnjih letih.

Da bi vam pomagali začeti, smo skupino najboljših sodelavcev Motley Fool prosili za nakup njihovih najboljših delnic, ki lahko prinesejo več let velikih donosov. Nadaljujte z branjem spodaj, če želite izvedeti njihove najboljše ideje.

visoko ali nizko razmerje p/e
Investitor s slavnostnim izrazom pogleda v prenosni računalnik.

Vir slike: Getty Images.

Ta insuretech start-up ni limona

Jason Hall (limonada): Če že imate delnice zavarovalniškega start-up Limonada (NYSE: LMND), obstaja širok razpon rezultatov, ki ste jih morda doživeli, vključno z zvišanjem za kar 70 % ali zmanjšanjem za več kot polovico:LMND grafikon

LMND podatke avtorja YCharts

To je zato, ker vlagatelji na splošno niso prepričani, kaj naj mislijo o podjetju, ki je v javnost izšlo šele konec lanskega leta. Je zavarovalnica? Je tehnološko podjetje?Iskreno povedano, oboje. Toda nekaj, kar počne Lemonade, je še pomembnejše od tehnologije, ki jo gradi. Skratka, največja motnja Lemonade je ustvarjanje boljše usklajenosti med lastnimi finančnimi spodbudami in spodbudami svojih strank.

Kot rezultat, podjetje pravi, da ima manj spodbude za zamudo pri plačilu ali zavrnitev zahtevkov, kar ima za posledico hitrejša plačila in izboljšano storitev za stranke, medtem ko stranke ne čutijo pritiska, da bi pretiravale terjatve. Kot certificirana družba B je Limonada tudi a družbeno odgovorno podjetje , nekaj, kar je privlačno za številne stranke, ki so mlajše.

Kot rezultat, mislim, da ima limonada ogromno obstojnost. Stranke se pojavijo, da dobijo zavarovanje v nekaj minutah ali celo sekundah. Vendar pričakujem, da bodo ostali še mnogo let – in v vedno večjem številu – zaradi prekinitve tradicionalnega modela podjetja in ponovne izgradnje finančnih spodbud, tako da bodo družba in njene stranke bolj usklajene kot katera koli druga zavarovalnica na svetu. .

Zmagovalna delnica kinodvoran? Zares?

Anders Bylund (Imax): Ko je kinotehnolog, ki je večji od življenja Imax (NYSE:IMAX)poročal o rezultatih v drugem četrtletju blizu konca julija, je posodobitev poslovanja, ki je presenetila analitike, utrdila moj prejšnji pogled na to podjetje. Če želite najti dolgoročnega zmagovalca v sektorju kinodvoran, je Imax vaša najboljša izbira.

Imax je v drugem četrtletju zabeležil prodajo v višini 51 milijonov dolarjev, kar je več kot 8,9 milijona dolarjev v enakovrednem obdobju leta 2020, obremenjenem s koronavirusom. Družba je poročala o prilagojeni čisti izgubi v višini 0,12 dolarja na delnico, kar je veliko večje od izgube 0,44 dolarja na delnico iz predlanskega obdobja. Vaš povprečni analitik bi se zadovoljil z globljo čisto izgubo blizu 0,30 USD na delnico pri prihodku v bližini 40,6 milijona USD.

Devetdeset odstotkov vseh gledališč Imax ponovno deluje. Bruto marža dobička se je vrnila na 50,2 %, kar je z negativnih 87 % v drugem četrtletju 2020 in je približno primerljivo z Imaxovo bruto maržo v obdobju pred pandemijo.

To je lepota Imaxovega poslovnega modela, ki je omejen na sredstva, kjer večina prihodkov prihaja iz plačil licenc za tehnologijo z visokimi maržami. To podjetje na splošno nima super velikih zaslonov in sistemov prostorskega zvoka, ki jih doživljate v kinu Imax. Ogromni stroški gradnje in vzdrževanja teh dragih sredstev padejo na račun Imaxovih strank, običajno kot del njihovih običajnih gledaliških prizorišč z več zasloni.

Zdi se mi smešno, da imajo delnice Imax slabše S&P 500 tržni indeks v zadnjih dveh letih, medtem ko je finančna hiša iz kart znana kot AMC Entertainment Holdings več kot potrojila v istem obdobju. Imax je visokokakovostno podjetje, ki bi moralo biti sposobno nadaljevati in oblikovati nova partnerstva, da bi zapolnila praznino v obliki stranke, če in kdaj AMC končno bankrotira .

Skratka, Imax je vzmetno obremenjen za velike donose, ko se oblikovalci trga zavedajo, kako redko je v propadajočem sektorju kinodvoran najti trden posel. Delnice so trenutno odlična dolgoročna naložba.

REIT, ki bi lahko bil velik zmagovalec ponovnega odprtja

Matt Frankel, CFP (Lastnosti EPR): Ko gremo v avgust, je ena delnica, ki jo pozorno spremljam Lastnosti EPR (NYSE: EPR), do naložbeni sklad za nepremičnine , ali REIT, ki vlaga v izkustvene nepremičnine. Pomislite na kinodvorane, smučišča, vodne parke, golf atrakcije in še več. Podjetje ima v lasti 354 nepremičnin, danih v najem več kot 200 najemnikom v 44 državah ZDA in Kanadi.

Prihodnja dobičkonosnost EPR je bila v začetku tega leta videti nekoliko negotova, saj kinodvorane predstavljajo 46 % njegovih pogodbenih prihodkov od najema, AMC Entertainment pa je največji najemnik EPR. Toda zahvaljujoč velikemu dvigu delnic AMC-ja, ki ga je spodbudil Reddit, je podjetju uspelo zbrati približno 2 milijardi dolarjev svežega kapitala in njegova prihodnost (in sposobnost plačevanja najemnine) ni več vprašljiva.

Pravzaprav je EPR nedavno napovedal nadaljevanje mesečnih izplačil dividend zaradi vse večje stabilnosti svoje baze najemnikov, delnice pa zdaj prinašajo skoraj 6%. V prihodnje namerava EPR nadaljevati rast, saj ima skoraj 1,5 milijarde dolarjev likvidnosti (vključno s 538 milijoni dolarjev gotovine), kar je velik znesek za podjetje, katerega celotna tržna kapitalizacija je manjša od 4 milijarde dolarjev. Vodstvo vidi ogromno 100 milijard dolarjev vrednih naložb v nepremičnine, ki bi jih lahko dodali portfelju, da bi izkoristili željo Američanov po izstopu in pridobivanju izkušenj. Predstavljati bi si moral, da se EPR glede na stres pandemije veseli povečanja izpostavljenosti nepremičninam, ki niso gledališče. Skratka, veliko nepremičninskih delnic bo koristilo, saj se pandemija v ZDA še naprej umirja, a z najbolj izkustvenim poudarkom na katerem koli REIT bi lahko bil EPR eden največjih zmagovalcev.

Zmagovalec v vsakem izidu?

Dan Caplinger (Moderno): Vzhajajoča biotehnološka zvezda Sodobno (NASDAQ: MRNA)je bil v zadnjem letu v veliki meri, saj je hiter razvoj cepiva mRNA-1273 COVID-19 spremenil igro v boju proti pandemiji. Uspeh cepiva je v zadnjem letu pomagal, da se je delnica Moderne več kot štirikrat povečala, kar je biotehnološkemu podjetju prineslo povabilo, da se pridruži indeksu S&P 500.

Nekateri vlagatelji so bili v prihodnje zaskrbljeni, da bo, ko bo pandemija pod nadzorom, izginil največji dejavnik prihodka Moderne. Vendar pa so številni ameriški vlagatelji podcenili svetovno povpraševanje po cepivih Moderna na območjih, do katerih bo dostop počasneje. Poleg tega je pojav delta variante povečal verjetnost, da bi v prihodnosti morda potrebovali obnovitvene injekcije cepiva, kar bi bil nov vir prihodkov za Moderno.

Najpomembneje je, da so izkušnje Moderne s COVID-19 ogromen dokaz koncepta znanosti, na kateri temelji njena strategija razvoja zdravljenja z mRNA. V prihodnje bo Moderna imela veliko priložnosti za napredek v medicini pri drugih boleznih. Za Moderno je nebo meja in tudi ko bo pandemija po vsem svetu pod nadzorom, obeti za biotehnologijo ne izginejo kmalu.

Strukturno pomanjkanje stanovanj je resnično

Tyler Crowe (Green Brick Partners): Brazgotine finančne krize pred več kot desetletjem so še vedno globoke v tem gospodarstvu, zlasti v odnosu Wall Streeta do graditeljev stanovanj. Nenehno se govori o tem, ali smo trenutno v stanovanjskem balonu, vendar to morda ni vprašanje, ki bi si ga morali zastaviti.

Vprašanje, ki bi si ga morali zastaviti zdaj, je: Kako lahko nadomestimo več kot desetletje premajhnih vlaganj v stanovanjski sektor?

Res je samo en odgovor: zgraditi več hiš. Za vlagatelje je to lahko neverjeten čas za nakup nadobudnega graditelja stanovanj, kot je npr Green Brick Partners (NASDAQ:GRBK).

Kljub manjši velikosti - tržna kapitalizacija je v času pisanja tega pisanja znašala približno 1,2 milijarde dolarjev - Green Brick objavlja nekaj neverjetno impresivnih operativnih številk z eno najboljših bruto marž v poslu in nizkim zneskom dolga. To ji daje dovolj prostora za nadaljnjo rast z nedavnim hitrim tempom. V zadnjih petih letih se je popolnoma popravljeni dobiček na delnico povečal za 478 %.

Vedno obstaja razlog, zakaj investitorji niso naklonjeni graditeljem stanovanj. To je težko podjetje z relativno nizkimi maržami in je lahko občutljivo na stroške blaga in gospodarske cikle. Kljub temu, da je posledica desetletnega pomanjkanja stanovanj, ki podpira njegovo rast, Green Brick ta mesec videti kot fantastičen posel.^